Affinity Photo 1.7 – Fotobewerking (Dé Adobe Photoshop concurrent)

*** Deze cursus gaat over Affinity 1.7. Zie mijn andere cursussen voor de laatste versie. *** Na het volgen van deze cursus kun je al je foto's retoucheren, composities maken en kleuren bewerken.
 • Beginner
 • 37 Lessen
 • 1u 42min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Ontdek de functionaliteiten van Affinity Photo.
 • Leer alles over fotobewerking.
 • Ontdek de mogelijkheden van kleurbewerking en retoucheren.
 • Maak eigen digitale visuals.

Cursus inhoud

Vouw uit
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen

*** Deze cursus gaat over Affinity 1.7. Zie mijn andere cursussen voor de laatste versie. *** Na het volgen van deze cursus kun je al je foto’s retoucheren, composities maken en kleuren bewerken. Vanaf Affinity 1.9 zijn er enkele functies bij gekomen en ziet het programma er wat strakker uit. De functionaliteiten die in deze cursus behandeld worden werken nog steeds. ***

Affinity Photo is de tegenhanger van Adobe Photoshop. Het richt zich volledig op het bewerken van foto’s en afbeeldingen. Een groot verschil is echter dat je Affinity Photo kunt aanschaffen tegen een eenmalige betaling (in plaats van een Creative Cloud abonnement), zonder verlies van functionaliteiten. Sterker nog, sommige gebruikers zijn van mening dat Affinity Photo beter is dan Photoshop! In deze cursus neem ik je dan ook mee door de mogelijkheden van Affinity. Je zult verbaasd zijn over de mogelijkheden en functionaliteiten van dit programma!

Dit leer je in deze online cursus

In deze cursus behandel ik de mogelijkheden van Affinity Photo. Aan de hand van tientallen videolessen laat ik je de verschillende tools en functionaliteiten zien. Zo leer je werken met de layout en de vensters van Affinity Photo, de verschillende tools en hoe je efficiënt je canvas inricht. In de cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

De layout, vensters en tools van Affinity Photo.

Je document/canvas inrichten en werken met bestanden.

Omgaan met lagen, laagstijlen en het maken van selecties.

Foto’s uitsnijden, bijsnijden en retoucheren.

Werken met kleuren, geometrische vormen en tekst.

Omgaan met (knip)maskers, filters en kleurbewerkingen.

Dit heb je nodig om de cursus te volgen

Je kunt de cursus volgen met zowel Mac als Windows computers. Er zitten kleine verschillen tussen de versies, maar je zult hier weinig last van ondervinden. Wel is het handig om te beschikken over Affinity Photo. Op de site van Affinity kun je het programma voor eenmalig €54,99 downloaden. Let op, kies wel voor de desktop (computer) versie. Je kunt vervolgens de cursus volgen met je eigen computer, laptop of tablet. Er zijn verschillende oefenbestanden beschikbaar die je kunt gebruiken tijdens deze cursus.

Certificaat na afronden van de cursus

Doorloop je de volledige cursus? Dan krijg je na het afronden hier een certificaat van. Deze komt automatisch binnen jouw account beschikbaar. Deze kun je vervolgens delen op bijvoorbeeld LinkedIn of overhandigen aan jouw werkgever.

Start vandaag nog met de cursus Affinity Photo en leer foto’s bewerken met dit handige programma!

Over de instructeur

Stefan is anders dan mening ander opleider. Hij heeft vele jaren werkervaring opgedaan als vormgever voor kleinere media-bureaus en internationale merken. Hij komt dus echt uit "het vak" en leert je alles wat je nodig hebt, en laat de overtollige technieken achterwege. Eind 2018 én 2019 werd hij door Springest.nl uitgeroepen tot Beste Nieuwe Trainer van 2018 en Beste Trainers van 2019. Oud cursisten van zowel online als offline cursussen bestempelen hem als menselijk, informeel en iemand die kennis heeft van zaken. Vol enthousiasme draagt hij zijn grafische kennis over aan jou Onder de naam Creatie Nest leert hij andere creatieve zelfstandigheid. Je bent na een cursus in staat onafhankelijk en zelfstandig te werken.

Beoordelingen

4.7 Gemiddelde beoordeling

19 Beoordelingen

 • 5
  14
 • 4
  5
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Goede en prettig te volgen cursus. Na afronding kun je al aardig uit te voeten.

 2. Je wordt goed meegenomen in de stappen met een heldere uitleg.
  Veel geleerd en snap het 😉

 3. Voor mij was deze cursus een prima vertrekpunt om met affinity te starten zonder enige voorkennis van Photoshop of iets dergelijks. De cursus is erg praktisch en geeft duidelijk inzicht in wat er mogelijk is. Ik ben ervan overtuigd dat er naast hetgeen in de cursus aan bod komt nog veel meer mogelijk is en kijk dan ook uit naar een vervolg cursus.
  Stefan is snel met reageren wanneer er vragen zijn, zeker een aanrader.

  Dank Stefan ik ga nu starten met publisher bij jou!

 4. Ik had in het begin van de cursus al een pluim uitgedeeld, ik kan die alleen maar bevestigen, zeer korte clips, maar straight to the point en toch zeer duidelijk en ook vooral eenvoudig uitgelegd. Ik kijk uit naar andere cursussen van deze instructeur.

 5. Ik had totaal geen ervaring met fotobewerking maar deze cursus kan ik van harte aanbevelen!
  Zeer heldere en eenvoudig te begrijpen uitleg. Geen overbodig gedoe en makkelijk na te doen.
  Ook de spreeksnelheid van Stefan is erg plezierig. Kortom: een echte aanrader!

 6. Het is erg duidelijk alleen heb ik er niet uit kunnen halen wat ik hoopte. Op creatienest.nl zie ik bijvoorbeeld een veel uitgebreidere cursus en daar heb ik ook meer behoefte aan heb niet het gevoel dat ik nu echt mijn portret foto’s kan bewerken alleen basis aanpassingen. Maar heb zeker bijgeleerd.

 7. Heldere uitleg, je kunt mee oefenen, zodat het geleerde “langer blijft hangen”. Handige verschillende opties voor eenzelfde resultaat, dus toepasbaar op verschillende soorten foto’s.

 8. Zeer goede uitleg, als je al eerder met Photoshop hebt gewerkt komt veel overeen.
  Het is een mooi alternatief voor het dure Photoshop.

 9. Ik vind het een prima cursus, Affinity Photo . Duidelijk uitgelegd, zodat je er snel mee aan de slag kunt .
  Zeker aan te bevelen.

 10. Duidelijke cursus, waar ik zeker weer wat van geleerd/ opgefrist heb.

 11. Affinity doet zeker niet onder voor Photoshop en is vele malen goedkoper. In de cursus wordt op een goede wijze het programma en de mogelijkheden hiervan uitgelegd. Duidelijk en bondig. Nu met het cursumateriaal aan het oefenen om het geleerde goed onder de knie te krijgen.

69Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 114 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.