De cursus in het kort:

Een visitekaartje opmaken met Adobe InDesign.
Meekijken met een ervaren vormgever.
Het toepassen van individuele technieken op een praktijkvoorbeeld.
Ontdek de creatieve mogelijkheden van DTP.

Aan de slag met je basiskennis: Maak een visitekaartje

Je hebt de cursussen gevolgd en bezit nu een sterke fundamentele basiskennis van de programma’s. Tijdens de video’s en cursussen worden zelfs enkele gevorderde technieken besproken. Je kunt nu bijna alles creëren, dus tijd om zo snel mogelijk aan de slag te gaan, en te blijven, zodat de kennis zich kan verankeren. Je raakt daardoor vertrouwd met de programma’s.

In deze praktijkvoorbeelden laat ik je zien hoe je de programma’s kan combineren om daadwerkelijke media te realiseren. Bij ieder praktijkvoorbeeld gebruik ik technieken die in de cursus aangeleerd worden. Het gaat daarom ook niet om (tekstuele) inhoud van de media die we als voorbeeld gebruiken, maar om het samenspel en de inhoudelijke technieken van de programma’s.

Ik gebruik de Adobe programma’s als voorbeeld, maar alles wat gerealiseerd wordt in de video’s, kun je net zo goed realiseren met de Affinity programma’s. Voor een abonnement op Creative Cloud kun je terecht op de website van Adobe!

Deze video’s zijn sneller van tempo, ik ga er van uit dat je de cursussen gevolgd hebt. Voor een meer uitgebreidere uitleg van de technieken kun je naar de video’s van het betreffende programma zelf gaan op de Creatie Nest website.

Leer onbeperkt met Soofos Plus

Deze cursus is gratis te volgen door abonnees van Soofos Plus.
 • Toegang tot deze én alle andere online cursussen
 • Blijf jezelf ontwikkelen en leer nieuwe vaardigheden
 • Leer onbeperkt vanaf €8,25 p/m
Direct aanmelden
soofos plus cursussen op laptop

Over de Instructeur

Profielfoto

Stefan / Creatie Nest

Hi, ik ben Stefan De cursussen worden gegeven door Stefan en ik ben freelance vormgever met meer dan 10 jaar ervaring in online en offline projecten. Ik ben afgestudeerd aan het Grafisch Lyceum Eindhoven, het huidige Sint Lucas op Strijp-S in Eindhoven. Internationaal geroemd als de stad van technologie en design. Daarna heb ik meerdere jaren werkervaring opgedaan als vormgever voor kleinere media bureaus en internationale merken. Awards & reviews   Eind 2018 werd ik door Springest.nl uitgeroepen tot Beste Nieuwe Trainer van 2018. Eind 2019 behoorde ik ook tot de Beste Trainers van 2019. Ik ben er ontzettend trots op dat mijn reviews goed zijn en cursisten mij bestempelen als menselijk. Lees een groot deel van de reviews op creatienest.nl/ervaringen. Vakkennis   Begonnen als Digital Designer was ik voornamelijk bezig met alles digitaal en online. Later in mijn carrière heb ik mijn kennis uitgebreid door te werken voor kleinere media- en communicatiebureaus. In deze tijd heb ik enorm veel kennis opgedaan met het vormgeven en opmaken van printmedia. Denk hierbij aan logo’s, visitekaartjes, folders, brochures, advertenties, flyers en boekjes opgemaakt met Adobe Illustrator en Adobe InDesign. Ik kom dus echt uit "het vak" en leer je alles wat je nodig hebt, en laat de overtollige technieken achterwege. Na de cursus ben je klaar om het nest te verlaten en heb je genoeg vaardigheden om grafische media mooi vorm te geven. Ik leer je vooral onafhankelijk te zijn   Vol enthousiasme draag ik mijn grafische kennis over aan andere. Na jaren werkzaam te zijn geweest als allround vormgever leer ik, onder de naam Creatie Nest, mensen zelf vorm te geven aan media uitingen. Op deze manier stel ik mensen in staat onafhankelijk en zelfstandig te werken. In de fysieke cursus op locatie laat ik naast de technieken ook zien wat vormgeving precies inhoud. Connect   Persoonlijke ontwikkeling, menselijkheid en creativiteit zijn mijn drijfveren Herken jij jezelf hierin dan kom ik graag met je in contact door je toe te voegen aan mijn netwerk op LinkedIn of via [email protected] om te kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Bekijk meer cursussen van Stefan / Creatie Nest →

Cursusoverzicht

0. Introductie & Oefenbestanden
0.1 Introductie & Oefenbestanden 00:01:00
1. Praktijkvoorbeeld - Visitekaartje
1.1 Wat we gaan maken 00:01:00
1.2 Document aanmaken 00:01:00
1.3 Voorkant opmaken 00:05:00
1.4 Achterkant opmaken 00:08:00
1.5 Exporteren naar PDF 00:01:00
1.6 Extra varianten 00:03:00

Reviews

4

4
4 beoordelingen
 • 5 Sterren0
 • 4 Sterren4
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. handig

  4

  kort en krachtige cursus voor een voorbeeld voor visite kaartjes in adobe.

 2. Snel en goed

  4

  Goed en duidelijk, op een paar puntjes na wat betreft uitleg over de sneltoetsen die je tussen door gebruikt. (Ctrl V, Ctrl A)

 3. Duidelijk

  4

  Een duidelijke cursus met de juiste info om zelf een visitekaartje te maken.

Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.