Affinity Publisher 1.7 – Printwerk en PDF’s maken (Dé Adobe InDesign concurrent)

*** Deze cursus gaat over Affinity 1.7. Zie mijn andere cursussen voor de laatste versie. *** Na het volgen van deze cursus kun je al je printmedia opmaken en je eigen pdf bestanden maken.

 • 45 Lessen
 • 2u 18min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Ontdek de mogelijkheden en functionaliteiten van Affinity Publisher.
 • Opmaken van een magazine en ander printwerk.
 • Het werken met het unieke StudioLink van Affinity.
 • Meekijken en meedoen met de workflow van een allround vormgever.

Cursus inhoud

Vouw uit
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen

*** Deze cursus gaat over Affinity 1.7. Zie mijn andere cursussen voor de laatste versie. *** Na het volgen van deze cursus kun je al je foto’s retoucheren, composities maken en kleuren bewerken. Vanaf Affinity 1.9 zijn er enkele functies bij gekomen en ziet het programma er wat strakker uit. De functionaliteiten die in deze cursus behandeld worden werken nog steeds. ***

Affinity Publisher is het laatste paradepaardje van Serif, de makers van de Affinity programma’s. Met de komst van Publisher hebben ze een sterk DTP pakket in handen. En is het de eerste serieuze concurrent van Adobe sinds jaren. Met Affinity Publisher kun je bijna alles wat je met Adobe InDesign ook kan. En voor de meeste gebruikers is wat je er mee kunt zelfs meer dan voldoende. Met Affinity Publisher maak jij je eigen printwerk op zoals visitekaartjes, posters, flyers, brochures, magazines en briefpapier.

 

Dit leer je in deze online cursus

In deze cursus behandel ik de mogelijkheden van Affinity Publisher. Aan de hand van tientallen videolessen laat ik je de verschillende tools en functionaliteiten zien. Zo leer je werken met de layout en de vensters van Affinity Publisher, de verschillende tools en tips voor een ideale workflow. In de cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

De layout, vensters en tools van Affinity Publisher.

Het werken met StudioLink.

Omgaan met lagen, kleuren, kleurstalen en geometrische vormen.

Resolutie, DPI en effectieve PPI.

Opzetten van marges, kolommen, pagina’s en stramienen.

Aanleverspecificaties en exporteren naar PDF.

 

Dit heb je nodig om de cursus te volgen

Je kunt de cursus volgen met zowel Mac als Windows computers. Er zitten kleine verschillen tussen de versies, maar je zult hier weinig last van ondervinden. Wel is het handig om te beschikken over Affinity Publisher. Op de site van Affinity kun je het programma voor eenmalig €54,99 downloaden. Let op, kies wel voor de desktop (computer) versie. Je kunt vervolgens de cursus volgen met je eigen computer of laptop. Er zijn verschillende oefenbestanden beschikbaar die je kunt gebruiken tijdens deze cursus.

 

Certificaat na afronden van de cursus

Doorloop je de volledige cursus? Dan krijg je na het afronden hier een certificaat van. Deze komt automatisch binnen jouw account beschikbaar. Deze kun je vervolgens delen op bijvoorbeeld LinkedIn of overhandigen aan jouw werkgever.

 

Start vandaag nog met de cursus Affinity Publisher en creëer je eigen media met dit handige programma!

Over de instructeur

Stefan is anders dan mening ander opleider. Hij heeft vele jaren werkervaring opgedaan als vormgever voor kleinere media-bureaus en internationale merken. Hij komt dus echt uit "het vak" en leert je alles wat je nodig hebt, en laat de overtollige technieken achterwege. Eind 2018 én 2019 werd hij door Springest.nl uitgeroepen tot Beste Nieuwe Trainer van 2018 en Beste Trainers van 2019. Oud cursisten van zowel online als offline cursussen bestempelen hem als menselijk, informeel en iemand die kennis heeft van zaken. Vol enthousiasme draagt hij zijn grafische kennis over aan jou Onder de naam Creatie Nest leert hij andere creatieve zelfstandigheid. Je bent na een cursus in staat onafhankelijk en zelfstandig te werken.

Beoordelingen

4.7 Gemiddelde beoordeling

15 Beoordelingen

 • 5
  11
 • 4
  3
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. hoi Stefan,

  Ik wil graag de cursussen volgen van affinity.. dan dit programma van een foto ook een vector bestand maken ?

 2. Leerzaam, fijne stem, ik kan nu goed aan de gang met Publisher na het volgen van deze cursus.

 3. Goede cursus. Leerzaam en leuk om het magazine stap-voor-stap na te maken.

 4. Ik was bang dat het een beetje moeilijk zou verlopen, want het is immers een nieuw programma voor mij, maar voordeel is, dat als je met InDesign bekend bent (de grote concurrent) je toch gemakkelijk meekunt met de uitleg. Die uitleg was in alle clips kort en krachtig, maar altijd even duidelijk

 5. Had het programma al gekocht, maar nog niet gebruikt, omdat er op internet in het nl niets te vinden was hoe het programma werkt. Gelukkig heb jij een hele mooie uitleg gemaakt op soofos.
  Ik raad iedereen aan om deze cursus te doorlopen. Je gaf in de video aan dat je niet alles uitlegt in deze cursus. Wanneer komt er een vervolg van deze cursus, die zou ik dan ook graag willen volgen.

 6. Positief is dat alles kraakhelder wordt uitgelegd en je zelf het magazine ook kan namaken doordat alle foto’s en lettertypes mee geleverd worden. Zo wordt mijn overstap van Indesign naar Publisher een stuk eenvoudiger. Bravo!

  Geen vijf sterretjes omdat het beeld van de film wat klein is voor minder goed ziende oudere cursisten.

 7. Goede cursus, duidelijk en een prima startpunt om een begin te maken in DTP.

 8. Ik vond deze cursus echt zeer goed. Veel nieuwe eye openers en trucjes geleerd. Stefan legt goed – en vooral rustig en begrijpelijk – uit. Ik ben onder de indruk.

 9. Enorm veel geleerd en hele duidelijke uitleg. Bedankt.

 10. Ik ben opgegroeid en jarenlang gewerkt met Pagemaker 7. Na mijn pensionering (2005) thuis nog even met het programma in de hobbysfeer blijven gebruiken. Daar ik nog steeds de behoefte had om opmaakwerk te doen (flyers, nieuwsbrieven e.d.) kwam i op een gegeven moment de serie Affinity tegen en zag dat daar ook een publisher programma bij was.
  Daar ben ik mee aan de slag gegaan. Toen ik ook Soofos ontdekte met een Affinity Publisher cursus was het plaatje compleet.
  De cursus is zeer goed van opzet en wordt op een zeer prettige manier uitgelegd. Ieder onderwerp is kort en bondig en dat beviel mijn uitstekend.
  Al met, als je iets wijzer wil op het gebied van paginaopmaak of Desk Top Publishing in het algemeen, dan raad ik tenzeerste deze cursus van harte aan.
  Koos van Doorn

 11. Ik had vond het een leerzame duidelijke cursus

69Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 55 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.