Snel op weg met Affinity Photo

Belinda Kampf · 30 Augustus 2022
Affinity Photo, het alternatief voor Adobe Photoshop, biedt hoogwaardige gereedschappen om fantastische beeldverbeteringen, retouche en manipulaties mee uit uit te voeren. Wil je professioneel aan de slag met beeldbewerking? Volg dan deze cursus!
 • Beginner
 • 67 Lessen
 • 3u 35min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Je gaat professioneel aan de slag met beeldbewerking en -creatie
 • Diverse soorten selectiegereedschappen gebruiken in Affinity Photo
 • Voorkeursinstellingen, interface en navigatie in Affinity Photo
 • Je weet precies hoe je de beelden die je hebt gemaakt, kunt publiceren

Cursus inhoud

Vouw uit

Leer fotobewerking met Affinity Photo

Het eerste echt serieuze beeldbewerkingsprogramma dat heel dicht in de buurt komt van Adobe Photoshop is Affinity Photo. Het is zeer goed professioneel inzetbaar en veel goedkoper dan Adobe Photoshop.

Van beeldmanipulatie tot beeldcreatie

Affinity Photo biedt hoogwaardige gereedschappen en opties om fantastische beeldverbeteringen, retouche en manipulaties mee uit uit te voeren. Alle belangrijke correctie- en manipulatiemethodes zitten er in. Denk aan lagen, transformaties, aanpassingslagen, retouche, HDR-bewerkingen en RAW-aanpassingen. Ook op het creëren van illustratie en beeld is het programma goed uitgerust met uitgebreide penselen, vector-opties, effecten en filters.

Wil je professioneel aan de slag met beeldbewerking en beeldcreatie?

Alle belangrijke beeldbewerkingstechnieken komen in deze cursus aan bod. Aan het eind kun jij ook professioneel aan de slag met beeldbewerking en -creatie en weet je precies hoe je je beelden kunt publiceren.

Wat ga je leren?

Voorkeursinstellingen, interface & navigatie in Affinity Photo
Rondleiding door de werkruimtes (Persona)
Overzicht van de gereedschappen
Afbeeldingsgrootte en resolutie voor scherm-, print-, en drukproducties bepalen
Uitsnedes bepalen en perspectief aanpassen
Diverse soorten selectiegereedschappen en opties
Werken met lagen, maskers en groepen
Transparantie, overvloeimodi en laageffecten toepassen
Beeldverbeteringen en kleuraanpassingen met aanpassingslagen
Diverse gereedschappen en methodes voor beeldretouche
Toepassen van filters voor vervagen, verscherpen, schaduw en hooglicht
Werken met tekst en vormen
Afbeeldingen exporteren en publiceren

Cursus Affinity Photo voor beginners en gevorderden

Ben jij een ervaren DTP’er, fotograaf of vormgever en bekend met de Adobe Photoshop software? Dan kun je met deze cursus heel snel de overgang maken naar Affinity. Enerzijds is het een feest der herkenning, anderzijds zijn er wel degelijk verschillen.

Ben je nieuw in de wereld van Photoshop? Dan ben je hier ook aan het juiste adres. Je leert alle in’s en outs van dit prachtige programma.

Nederlands gesproken cursus Affinity Photo

De cursus bestaat uit video’s met downloadbaar oefenmateriaal. Alle video’s zijn Nederlands gesproken én ondertiteld. Ik maak gebruik van de Engelse Interface van de software maar ik benoem in mijn uitleg ook de Nederlandse (vak)termen. Je dient zelf zorg te dragen voor de installatie van Affinity Photo.

Dus, wil je professioneel aan de slag met beeldbewerking en beeldcreatie? Volg dan deze cursus Affinity Photo!

Over de instructeur

Belinda Kampf

40 Cursussen

Mijn naam is Belinda Kampf. Ik ben al jaren actief in de grafische sector en weet alles van de programma’s waarmee jij grafisch kunt ontwerpen. Na lang zelf actief te zijn geweest als grafisch ontwerper geef ik nu voornamelijk les over alles wat met design te maken heeft. Na veel offline les gegeven te hebben, heb ik nu van de belangrijkste kennis gebundeld in online cursussen. Met deze kennis kun je zelf snel aan de slag. Met behulp van video's en oefenbestanden kun je op je eigen tempo leren door te doen. Ik hoop ook jou enthousiast te krijgen en help je met veel plezier op weg in de grafische sector.

Beoordelingen

4.8 Gemiddelde beoordeling

5 Beoordelingen

 • 5
  4
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Rustige duidelijke uitleg. Heel veel informatie, ik kan me voorstellen dat dit, als je helemaal nieuw bent met dit soort programma overweldigend over kan komen. Voordeel is, je kan het terugkijken en van alles uit proberen. Hele fijne cursus om te volgen! Dank je wel hiervoor 🙂 Groet Esther

 2. Heldere en rustige uitleg. Daar waar de Engelse Affinity uitleg vaak een focus op de techniek heeft, geeft deze cursus juist meer richting aan toepasselijkheid in het “dagelijkse” gebruik. Ik heb inmiddels 3 cursussen Affinity gedaan bij verschillende aanbieders en er blijkt een enorm verschil in wijze van Affinity gebruik en workflow. Hoog tijd dus om mijn eigen werk stijl te ontwikkelen met de opgedane kennis.

 3. Deze cursus is echt bedoeld om het programma Affinity Photo te leren kennen en dat was precies wat ik nodig had! Nu ik grotendeels weet wat voor tools er zijn en waar ze voor dienen, kan ik zelf gaan oefenen en experimenteren.

  Ik heb de cursus Grafische Vormgeving van Belinda Kampf ook gevolgd en was ook daarover erg enthousiast. De rustige toon en de heldere informatie maken het allemaal heel duidelijk. Deze cursussen zijn het geld zeker waard, wat mij betreft. Bedankt!

75Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 30 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.