Snel op weg met Affinity Designer

Jildou · 3 Juli 2023
Wil jij alle belangrijke vector-tekentechnieken leren en professioneel aan de slag met Affinity Designer? Volg snel deze cursus en creëer in een handomdraai de fraaiste illustraties!
 • 68 Lessen
 • 4u 5min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Leer vector tekenen met een professioneel tekenprogramma
 • Standaardvormen met eenvoudige bewerkingsmogelijkheden in Affinity Designer leren gebruiken
 • Leer fraaie illustraties maken
 • Pixelbewerkingen doen in Affinity Designer

Cursus inhoud

Vouw uit
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen

Leer illustraties maken met Affinity Designer

Affinity Designer is een professioneel softwarepakket voor onder andere het maken van vector-illustraties, logo’s en pictogrammen en huisstijlen. Het is gezien de sympathieke prijs en de veelzijdige mogelijkheden, voor veel vormgevers en illustratoren een prima alternatief voor Adobe Illustrator.

Het vectortekenen loopt lekker soepel in dit programma, en het gebruik van diverse standaardvormen met eenvoudige bewerkingsmogelijkheden maken het een feest om in dit programma te werken.

Een heel belangrijk pluspunt van Affinity Designer is de integratie met een speciale werkruimte voor het maken van pixelbewerkingen, een soort Affinity Photo-light. Hierin zit een heel groot aantal fantastische pixelpenselen waarmee je in een handomdraai leven kunt schilderen in je vectorvormen. Deze functie maakt dit programma extra interessant voor tekenaars en illustratoren. Met name voor deze doelgroep biedt dit programma heel veel waar voor z’n geld.

Leer fraaie illustraties maken met Affinity Designer

Alle belangrijke vector-tekentechnieken komen in deze cursus aan bod. Aan het eind kun jij ook professioneel aan de slag met dit programma en creëer je in een handomdraai fraaie illustraties!

Wat ga je leren in deze cursus?

Documenten opzetten
Werken met Persona’s
Navigeren door en werken met tekengebieden
Werken met lagen
Het maken van vormen, vormen aanpassen
Selecteren, groeperen, dupliceren
Transformeren en uitlijnen
Kleuren en verlopen
Lijnen vormgeven
Symbolen gebruiken
Vectortekenen met de pen
Vectorpenselen
Pixelpenselen
Tekst plaatsen en opmaken
Afbeeldingen en Pixel persona gebruiken
Effecten en aanpassingslagen toepassen
Exporteren naar diverse bestandsformaten

Cursus Affinity Designer voor beginners en gevorderden

De cursus is bestemd voor iedereen die wil leren vectortekenen met een professioneel tekenprogramma.

Ben jij al een ervaren DTP-er of vormgever en bekend met de Adobe Illustrator software? Dan kun je met deze cursus heel snel de overgang maken naar Affinity Designer. Enerzijds is het een feest der herkenning, anderzijds zijn er wel degelijk verschillen.

Ben je nieuw in de wereld van Illustrator? Dan ben je ook aan het juiste adres! Je leert alle ins en outs van dit prachtige programma.

Nederlands gesproken cursus Affinity Designer

De cursus bestaat uit video’s met downloadbaar oefenmateriaal. Alle video’s zijn Nederlands gesproken én ondertiteld. Ik maak gebruik van de Engelse Interface van de software maar ik benoem in mijn uitleg ook de Nederlandse (vak)termen. Je dient zelf zorg te dragen voor de installatie van Affinity Designer.

Ook geschikt voor Affinity 2

Deze cursus is gemaakt in Affinity Designer 1. In oktober 2022 is Affinity Designer 2 gelanceerd. Uiteraard met een nieuwe interface en een paar verschillen ten opzichte van versie 1. Maar gelukkig is heel veel gewoon hetzelfde gebleven. Deze cursus is dus ook prima te volgen als je Affinity Publisher 2 hebt. Aan het begin van de cursus vind je een video waarin de belangrijkste verschillen worden uitgelegd. En bij het hoofdstuk Vormen Bewerken zijn twee extra video’s toegevoegd om twee hele fijne nieuwe gereedschappen uit te leggen.

Dus, wil jij alle belangrijke vector-tekentechnieken leren en professioneel aan de slag met Affinity Designer? Volg snel deze cursus en creëer in een handomdraai de fraaiste illustraties!

Over de instructeur

Jildou

23 Cursussen

Mijn naam is Jildou Oost en ik ben al ruim 15 jaar werkzaam bij House of Media als docent DTP. Naast voor de klas staan, houd ik me ook bezig met het ontwikkelen van lesmateriaal en het vervaardigen van videocursussen voor House of Training. Mijn grote liefde binnen het vak is het maken van (digitale) boeken en daarom is het programma InDesign ook mijn torenhoge favoriet! Met de cursus Starten met InDesign wil ik mensen die net beginnen met dit prachtige programma snel op weg te helpen door in een korte serie een aantal veelgebruikte Tools en werkwijzen te laten zien. En ik hoop stiekem dat ze daarna zo besmet zijn met het InDesign virus, dat ze doorgaan met het ontdekken van dit geweldige stuk software en de meest prachtige publicaties zullen gaan maken!

Beoordelingen

3.8 Gemiddelde beoordeling

5 Beoordelingen

 • 5
  2
 • 4
  2
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  1
 1. Super fijne cursus. Met jildou zit je altijd goed.

 2. Fijne en duidelijke cursus over het gebruik van Affinity Designer!

 3. Leuke cursus om te volgen, als je de tegenhanger al gewend bent dan leer je niet echt veel nieuws (op de andere interface na dan).

  Maar ik wil de instructrice wel een groot compliment geven. Haar lichte, duidelijke stem en articulatie is heel prettig om naar te luisteren. Menig stemartiest (luisterboeken etc.) kunnen hier nog wat van leren.
  Als je ambities in die richting hebt zou ik zeker nader informeren.

 4. Hallo Jildou, op de iPad ben ik aardig ingewerkt op AD, al weet ik ook dat ik nog niet alles weet/wist. Wow wat is dit een mooie verdieping op datgene wat ik al wist. Op een mooie rustige manier vertelt en ook fijn dat er ondertiteling bij aangezet kon worden (niet omdat het anders niet te verstaan was, maar als je wat op wilt schrijven hoef je niet de hele tijd terug te spoelen 🙂 ) Ik heb echt veel geleerd van deze cursus, nu er verder mee gaan spelen en uitproberen. Super! Dank je wel! Esther

  PS: misschien een idee om ook een iPad versie bij te voegen als cursus????

75Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 43 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.