Gratis Introductiecursus Digitale Fotografie

Peter · 19 Januari 2024
Stap in de wereld van de digitale fotografie. Vind de camera die bij je past en maak een begin met het maken van mooie foto's.
 • Beginner
 • 3 Lessen
 • 35min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Een camera kiezen die bij je past
 • De voor- en nadelen van verschillende soorten camera's begrijpen
 • Het LCD scherm van je camera kunnen gebruiken
 • De verschillende lichtmeetmethodes bij fotografie begrijpen

Gratis introductiecursus digitale fotografie

Waar moet je beginnen met digitale fotografie?

In een tijdperk waarin bijna iedereen toegang heeft tot een digitale camera, kan het overweldigend zijn om te weten waar je moet beginnen. Welke camera past het beste bij je? Hoe stel je hem in? Hoe maak je een mooie foto? Deze cursus helpt je de basis van digitale fotografie te begrijpen, zodat je met vertrouwen aan de slag kunt gaan en de foto’s kunt maken die je echt wilt.

In deze introductiecursus leer je:

Een camera kiezen die bij je past.

Het kiezen van de juiste camera kan voelen als het navigeren door een jungle van opties. In deze cursus helpen we je het kaf van het koren te scheiden, zodat je een camera kunt kiezen die perfect aansluit bij jouw behoeften en budget.

De voor- en nadelen van verschillende soorten camera’s begrijpen.

Van spiegelreflexcamera’s tot compactcamera’s en van systeemcamera’s tot smartphonecamera’s: elke soort heeft zijn eigen voor- en nadelen. We duiken diep in de unieke kenmerken van elk type, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Het LCD scherm van je camera kunnen gebruiken.

Het LCD-scherm van je camera is een cruciaal hulpmiddel voor het maken van foto’s. We leren je hoe je dit scherm optimaal kunt gebruiken, van het beoordelen van je composities tot het navigeren door je camera-instellingen.

De verschillende lichtmeetmethodes bij fotografie begrijpen.

Licht is de essentie van fotografie. In deze cursus introduceren we je in de verschillende methoden om licht te meten, van spotmeting tot matrixmeting. Hierdoor kun je in elke situatie de beste belichtingskeuzes maken en prachtige foto’s vastleggen.

Wat je niet leert in deze cursus zijn geavanceerde technieken zoals foto’s bewerken, kunstlichtfotografie of het gebruik van gespecialiseerde filters. Wil je daar meer over te weten komen? Dan kun je je aanmelden voor de uitgebreidere cursus Digitale Fotografie.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze introductiecursus digitale fotografie is ideaal voor iedereen die meer wil leren over het maken van foto’s met een digitale camera. Of je nu een absolute beginner bent zonder enige voorkennis, of iemand die zijn basiskennis wil opfrissen, deze cursus biedt waardevolle inzichten die direct in de praktijk kunnen worden toegepast.

Dompel jezelf onder in de wereld van digitale fotografie en zet vandaag nog je eerste stappen naar betere foto’s. Meld je nu aan voor deze gratis cursus!

Over de instructeur

Peter

3 Cursussen

Deze online cursus wordt uitgegeven door DigitaleFotografie.nu. De video's en uitgebreide lessen zijn gemaakt door twee professionele fotografen. De auteur van de e-booklessen is Herman Rouwenhorst. Herman is vakfotograaf en heeft jaren ervaring als docent. Hij heeft gewerkt voor de krant en voor een fotovakblad. Les geven geeft hem veel plezier en hij is een ervaren schrijver op het gebied van fotografie en educatie. De instructeur van de video’s is Peter van Veen. Peter is in het dagelijks leven vakfotograaf en legt daarnaast zijn accent op het schrijven over fotografie en het geven van fotografieworkshops. Kennis overdragen is zijn passie. Peter haalt er veel voldoening uit om alles uit te leggen op een plezierige en zo begrijpelijk mogelijke manier.

Beoordelingen

4.1 Gemiddelde beoordeling

15 Beoordelingen

 • 5
  5
 • 4
  6
 • 3
  4
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Leerzaam en duidelijk verteld

 2. Basisuitleg, maar duidelijk uitgelegd

 3. Heel leerrijk en heb er erg van genoten.

 4. Lessen over soorten camera’s, lichtmetingen en andere basis informatie. Helaas nog niets over het fotograferen zelf. Prima begin hoor, maar wil graag gewoon aan de slag.

 5. Hele leuke leerrijke video’s om te beginnen met fotografie.

 6. De beginselen van de fotografie werd duidelijk verteld.

 7. een leuke korte introductie cursus voor beginners. veel termen die me eerst niets zeiden zijn nu duidelijk

 8. Supergoede cursus! heb hem
  gevolgd, jammer dat het maar 3 lessen zijn maar zeker heel leerzaam!! echt heel duidelijk allemaal wat je moet doen.

GratisLevenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 440 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.