In deze introductiecursus digitale fotografie ga ik je leren:

Een start te maken met digitale fotografie

Welke camera geschikt is voor jou

Hoe je een digitale camera gebruikt en instelt

Dit leer je allemaal aan de hand van video’s en e-books, zodat jij na deze cursus aan de slag kan gaan met het maken van foto’s met jouw eigen digitale camera. Deze introductiecursus digitale fotografie is geschikt voor iedereen die meer wilt leren over het maken van foto’s. Je hoeft dus geen voorkennis te hebben en je kan de tips direct toepassen in de praktijk.

 

Meer leren over digitale fotografie?

Wil je alles leren over Fotografie? Dan kan je in de complete cursus verder gaan waar deze kennismakingscursus stopt. De uitgebreide cursus Digitale Fotografie bestaat uit 20 video’s en 20 ebooks. Elke les begint met een inleidende video over het in de les behandelde onderwerp, gepresenteerd door erkende vakfotograaf Peter van Veen. Hij behandelt niet alleen op speelse wijze de theorie van de les, maar laat je ook de praktijk zien.

Hij leert je hoe je met het grootste gemak foto’s kunt bewerken op de computer, hoe je met kunstlicht fotografeert en neemt je ook mee naar buiten om in de natuur prachtige foto’s te maken. Ook laat hij je zien wat de effecten zijn van bepaalde filters, welke instellingen het beste zijn voor o.a. landschaps-, dieren-, architectuur- en macrofotografie.

We laten zien hoe fotograferen niet moet, én hoe het wél moet. Je zult versteld staan welke prachtige professionele foto’s jijzelf straks maakt met onze uitgebreide tips en trucs.

 

Bekijk hier een preview van de complete cursus

 

Bekijk de volledige cursus →

Leer onbeperkt met Soofos Plus

Deze cursus is gratis te volgen door abonnees van Soofos Plus.

Probeer 30 dagen gratis  
 • Onbeperkte toegang tot 200+ Nederlandse cursussen
 • De eerste 30 dagen gratis daarna €24 per maand
 • Opzeggen kan altijd
Meer informatie over Soofos Plus

Over de Instructeur

Profielfoto
Peter van Veen & Herman Rouwenhorst
Deze online cursus wordt uitgegeven door DigitaleFotografie.nu. De video's en uitgebreide lessen zijn gemaakt door twee professionele fotografen. De auteur van de e-booklessen is Herman Rouwenhorst. Herman is vakfotograaf en heeft jaren ervaring als docent. Hij heeft gewerkt voor de krant en voor een fotovakblad. Les geven geeft hem veel plezier en hij is een ervaren schrijver op het gebied van fotografie en educatie. De instructeur van de video’s is Peter van Veen. Peter is in het dagelijks leven vakfotograaf en legt daarnaast zijn accent op het schrijven over fotografie en het geven van fotografieworkshops. Kennis overdragen is zijn passie. Peter haalt er veel voldoening uit om alles uit te leggen op een plezierige en zo begrijpelijk mogelijke manier.

Bekijk meer cursussen van Peter van Veen & Herman Rouwenhorst →

Cursusoverzicht

Aan de slag met digitale fotografie
Les 1: IntroductiePROEFLES 00:40:00
Les 2: Een camera kiezenPROEFLES 00:40:00
Les 3: De digitale camera in gebruikPROEFLES 00:40:00

Reviews

3.8

3.8
8 beoordelingen
 • 5 Sterren1
 • 4 Sterren4
 • 3 Sterren3
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Prima, maar nu actie !!

  3

  Lessen over soorten camera’s, lichtmetingen en andere basis informatie. Helaas nog niets over het fotograferen zelf. Prima begin hoor, maar wil graag gewoon aan de slag.

 2. Top beginners les!

  4

  Hele leuke leerrijke video’s om te beginnen met fotografie.

 3. kort en krachtig

  3

  De beginselen van de fotografie werd duidelijk verteld.

 4. korte cursus

  4

  een leuke korte introductie cursus voor beginners. veel termen die me eerst niets zeiden zijn nu duidelijk

 5. gratis cursus volgen fotografie.

  5

  Supergoede cursus! heb hem
  gevolgd, jammer dat het maar 3 lessen zijn maar zeker heel leerzaam!! echt heel duidelijk allemaal wat je moet doen.

 6. Kort en duidelijk

  4

  Kort en duidelijke uitleg. jammer dat het maar drie lessen zijn.

 7. Goede info om te beginnen!

  3

  Goede info als je wilt beginnen met fotografie. Het is de basis die in de cursus wordt gegeven en als je wilt beginnen met fotografie is informatie over de soort camera die je wilt gebruiken belangrijk. Het is duidelijke en voldoende informatie om een keus te maken voor de camera. Over fotografie zelf wordt nog niet echt veel verteld. Misschien dat les 1 en 2 samengevoegd kunnen worden zodat er 2 lessen wat meer over het fotograferen zelf verteld kan worden. Op die manier krijgen potentiële fotografen een beter idee wat hen te wachten staat met fotografie. Ik vond het nu erg veel over de camera’s gaan, wat niet uitsluit dat dit wel belangrijk is als je begint met fotografie. Ik verwacht echter dat als mensen deze cursus willen gaan volgen ze al een keus voor een camera hebben gemaakt. Desalniettemin leuke en zinvolle info.

 8. 3 cursus lessen gratis

  4

  Was heel leerzaam

© 2019 - Soofos B.V.