Celina, cursussen en Canva: een gouden combinatie

Soofos zou Soofos niet zijn zonder al onze instructeurs. Die zetten we dan ook graag in het zonnetje. Zodat jij inspiratie vindt voor een nieuwe cursus, of eindelijk inziet dat ook jij die cursus kunt lanceren! 

In dit interview komt Celina aan het woord, die met haar cursussen en kennis over Canva ondernemers helpt om tijd en geld te besparen op ontwerpen. Kennismaken? Lees snel door!

Celina in het kort

Redelijk recent vertrok Celina van het noordoosten van Nederland naar Lelystad. Haar man woonde daar, en werkte daar ook. Geen probleem voor Celina: als virtueel assistent kan ze overal werken. Perfect voor wie graag de liefde achterna gaat dus. 

Al sinds 2015 is ze als virtueel assistent (VA) in te zetten. In haar eigen woorden is dat de beste keus die ze ooit heeft gemaakt. Het ondernemerschap zit ook een beetje in haar bloed. Haar ouders hebben ook altijd een internationaal bedrijf gehad. Nog steeds trouwens. Maar ze sprong er niet blind in.

“Hoe spannend het ook was om ondernemer te worden heb ik mij toch verdiept in veel cursussen om VA te worden. Je kan niet ZOMAAR een ondernemer worden. Je moet weten wat je doet en wat je wilt doen. Het kan anders flink fout gaan. Door te investeren in jezelf investeer je in je bedrijf. Werk aan je bedrijf, niet in je bedrijf.”

Dankzij haar slimme werkkeuze kan ze zich in haar dagelijks leven ook op andere dingen focussen, want zo flexibel is het werk van een VA – als je het goed doet. 

“Ik heb een Cattery genaamd Cattery Royal Nayla en ik fok Maine Coons. Dat zijn van die grote katten, maar wel de originele lijn. Daarnaast vind ik het leuk om te lezen en dat kan best een Donald Duck zijn. Woeps… te kinderlijk? Ach ja heb geen kids, dus dan neem ik dat zelf wel een beetje over haha.” Nou Celina, we kunnen allemaal toegeven dat Donald Duck leuk is en blijft.

Vorig jaar startte Celina naast haar VA-office ook The Business Design Corner (TBDC). En dat is waar haar cursus van Canva is geboren.

De Canva Training, van de enige echte Celina.

De Canva Training gaat over Canva en alle ins- en outs. “Ook al kun je niet ontwerpen. Iedereen kan het!”

“Ik ben al jaren fan van Canva en ik heb ook van anderen veel Canva trainingen gevolgd. Toch miste ik bij elke training wat. Ik dacht: waarom doe ik het niet zelf?”

En zo geschiedde. Daarnaast voegde Celina nog wat extra templates en bonussen toe voor haar cursisten. Ook deelt ze wekelijks tips op haar socials: “En daar leer je ook ontzettend van. Niet staren en denken over wat je wilt maken. Nee, doen! En als je inspiratie nodig hebt, ga kijken op Pinterest.”

Voor al haar klanten via Celina’s VA Office gebruikt Celine Canva. E-books, werkboeken, social media posts, thumbnails voor youtube, banners, video’s en nog veel meer: ze heeft het allemaal wel een keer gemaakt, tot groot enthousiasme van haar klanten.

“Voordat ik dit voor klanten ging doen gingen zij vaak naar ontwerpstudio’s. Daar is niets mis mee, maar ontzettend duur. Zij gebruiken Adobe voor al hun werk en dat zijn mooie, maar dure programma’s. En Canva maakt het mogelijk het juist zelf te doen voor relatief weinig geld. Je bent ook eigenaar van het ontwerp.”

Zeg eens eerlijk: hoe bevalt het lesgeven?

“Dat is super leuk om te doen. Ik was altijd een verlegen iemand vroeger. Maar nu! Een webinar geven, zover ben ik nog niet. Ik weet zeker dat anderen het super leuk zouden vinden als ik het toch ging doen. 

Net even anders

“Iedereen is anders. En dat is maar goed ook. Anders zouden er niet verschillende Canva experts zijn en goed zijn in hun werk.  Ieder heeft zijn eigen expertise, charme en creativiteit. Elke keer als ik iemand zie die ook Canva expert is, is deze persoon toch weer anders. Zijn ontwerpen, hoe zij alles naar buiten overbrengen. Prachtig.” 

Celina en Soofos

In haar zoektocht naar een cursusplatform, was Celina op zoek naar extra awareness. “Aangezien ik dit naast mijn vaste klanten doe, heb ik zelf niet zoveel tijd om een online training te bouwen. Ik weet precies hoeveel tijd en geld het kost en hoe je het moet opzetten als VA. En Soofos is ook een platform waar ik zelf heel veel aan heb. Ik heb trainingen gevolgd en gezien van mensen die ik nog niet eens kende. Dat is gewoon superleuk.” Vinden wij ook, Celina!

Welke wijze woorden wil je andere of toekomstige instructeurs meegeven?

“Begin gewoon. Mijn video’s zijn niet gelikt. Nou en! Dat weet geen 1. Ze komen voor je expertise.”

We zouden het zelf niet beter kunnen zeggen.

Ben je benieuwd naar de cursus van Celina? Je vindt ‘m hier!

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Maak van jouw cursus een succes

Wil jij een echt goede online cursus maken? In onze 2 uur durende gratis cursus delen we al onze tips en tricks om jouw eigen online cursus te lanceren.
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.