Top 10 Goede Voornemens voor 2019!

Anton Verkooijen
  | 
11 november 2019

2019 komt er aan en dat betekent weer een frisse start aan een nieuw jaar. Vaak gaat dit gepaard met een flinke dosis positieve energie. Hoog tijd dus om die positieve energie te gaan gebruiken en actie te ondernemen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door er doelen aan te hangen en daar gaan we het vandaag over hebben. We hebben een top 10 goede voornemens voor 2019 voor je klaar staan. Dus heb je nog niet veel motivatie of inspiratie? Dan moet je zeker deze top 10 even checken.

 

De top 10 goede voornemens voor 2019

Ben je benieuwd waar jouw goede voornemen staat? Of weet je nog niet wat jouw goede voornemen gaat worden? Bekijk dan hieronder de verkorte top 10 en lees dan verder bij het kopje naar keuze. Veel lees- en leerplezier!

1. Een nieuwe hobby uitproberen:
In het drukke leven kan een hobby een geschikte uitlaatklep voor je zijn om weer tot rust te komen. Ontdek in 2019 nieuwe hobby’s voor jezelf en leef je uit!

 

2. Een nieuwe taal leren:
Een nieuwe (vreemde) taal leren is erg leuk en ook ideaal als je straks op vakantie gaat. Bovendien zijn meerdere (vreemde) talen op je eigen CV, vrijwel altijd een extra voorsprong op andere sollicitanten tijdens het solliciteren.

 

3. Je meer laten uitspreken:
Ga in 2019 vaker je eigen inbreng doen tijdens een gesprek. Durf je zegje te doen tijdens een vergadering, het feit dat je meedenkt wordt vrijwel altijd wel gewaardeerd.

 

4. Afvallen:
Hét cliché onder de goede voornemens, maar wel een goede voornemen! Het is belangrijk dat je hier in kleine stappen naar je doel werkt. Door meer te sporten, minder te eten en gezondere voeding te gebruiken kun je sneller jouw ideale gewicht bereiken.

 

5. Jouw financiële situatie verbeteren:
Hierbij kun je denken aan je vermogen vergroten, of sparen zodat jij je eventuele huidige schulden kan afbetalen.

 

6. Meer tijd spenderen met je familie:
Deze wordt al snel vergeten zodra het drukke leven weer is begonnen. Probeer meer tijd voor jouw familie en vrienden vrij te maken en samen leuke dingen te doen.

 

7. Doe iets goeds voor je medemens:
Doneer je oude kleding, sta op voor de oude meneer in de trein of loop een keertje mee met wat vrijwilligers voor vrijwilligerswerk.

 

8. Een kaartje sturen naar iemand:
Maak je eigen kaartje op en stuur een kaartje naar een dierbare als gebaar dat je diegene waardeert. Een zelfgemaakt kaartje is erg persoonlijk en diegene zal er ongetwijfeld blij mee zijn!

 

9. Smartphone gebruik verminderen:
Iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone, die we elke dag intensief gebruiken. Probeer in 2019 te genieten van alle leuke momenten en elkaar. Zo kan je bijvoorbeeld vaker in persoon het gesprek aangaan in plaats van op WhatsApp.

 

10. Tabak/alcohol gebruik verminderen:
Dit is een lastige goede voornemen, deze is echter wel te halen. Vrijwel iedereen weet dat je tabak en alcohol niet goed voor je zijn en daar in één klap mee te stoppen kan erg lastig zijn.

 

Nog wat tips…

Zie je niks dat je aanspreekt in de bovenstaande lijst? Als je zelf een goede voornemen gaat formuleren zorg er dan voor dat je doelen realistisch zijn en dus ook haalbaar zijn, leg de lat dus niet te hoog voor jezelf. Wees niet bang om af en toe om raad/hulp te vragen, je kunt daar alleen maar meer van leren!

 

Ga vol positieve energie 2019 in en zorg ervoor dat je goede voornemens uitkomen!

Artikel uit de categorie:
Nieuws en Updates

0 Reacties op "Top 10 Goede Voornemens voor 2019!"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.