7 redenen om een online cursus te volgen

Rick de Bie
  | 
4 december 2020

Samenvatting šŸ¤“ Er zijn verschillende redenen waarom je een online cursus moet volgen. Wij hebben er zeven voor je uitgekozen:

 1. Leer wƔƔr je wilt.
 2. Leer wanneer je wilt.
 3. Leer volledig op eigen tempo.
 4. Goedkoper dan cursus op locatie.
 5. Altijd en onbeperkt terugkijken, tenminste bij Soofos.
 6. Up-to-date en nieuwe content kan toegevoegd worden.
 7. Op afstand contact met de instructeur of instructrice.

Hieronder zullen we verder ingaan op deze verschillende redenen!

Vergaar nieuwe kennis door een cursus te volgen

Er komen steeds meer manieren om nieuwe kennis te vergaren. Met name online leren, of beter gezegd e-learning, heeft een enorme opmars gemaakt de afgelopen tijd.

We geloven in de toekomst van online leren en dan voornamelijk in de vorm van online cursussen die je altijd en overal kunt volgen.

Een online cursus biedt jou ook heel veel voordelen, zo kan een cursus bijvoorbeeld gratis zijn, waardoor je gratis kan leren! In deze blog laten we zien welke andere redenen je nog meer hebt om een online cursus te volgen.

overal kunnen leren is een reden om een online cursus te volgen

1. Leren waar je maar wilt

Een online cursus vindt volledig online plaats. Het is dus niet nodig om naar een klaslokaal of instructeur toe te gaan.

Doordat je de cursus online volgt, heb je alleen een verbinding met internet nodig en je kunt aan de slag. Leren aan de keukentafel, in de tuin of in de trein, het kan allemaal.

Hierdoor kun je in een omgeving studeren die voor jou comfortabel aanvoelt, en waar jij prettig aan je eigen ontwikkeling kan werken.

leren wanneer je maar wilt is een reden om een online cursus te volgen

2. Leren wanneer je maar wilt

Een online cursus is 24/7 beschikbaar. Je kan dus dag en nacht de cursus volgen, wanneer het jou uitkomt.

Heb jij dus onverwacht een uurtje vrij of wil je voor het slapen gaan nog een nieuwe les doornemen, dan kan dat. Ook is dit makkelijk te combineren met een andere studie, baan of bezigheden.

Let er wel op dat je voldoende tijd neemt voor het volgen van een les. Het krijgen van nieuwe kennis is niet makkelijk en vraagt wel aandacht van je.

leren op eigen tempo is een reden om een online cursus te volgen

3. Op eigen tempo een online cursus volgen

Jij kunt zelf bepalen hoe snel je de cursus wilt afronden, je hoeft niet te wachten totdat andere cursisten de stof begrijpen om verder te leren.

Ook kun je er zelf voor kiezen of je heel intensief alle stof in Ć©Ć©n week wilt beheersen of op een rustig tempo drie maanden bezig bent de cursus.

Tafelblad met iPad laptop, koffie en andere benodigdheden die bruikbaar zijn bij het volgen van een online cursus

4. Lagere kosten

De kosten van het geven van een online cursus zijn lager dan die voor een lokale cursus. Er hoeft bijvoorbeeld geen zaal gehuurd te worden, er zijn minder materialen nodig en er hoeft niet altijd een docent aanwezig te zijn.

Ook hoef je zelf niet naar een locatie te reizen, waardoor je kunt besparen op je reiskosten. Het is daarom over het algemeen vaak goedkoper om een online cursus te volgen.

Videoscherm dat de start van een online cursus of training voorstelt

5. Terugkijken van stof

Het kan voorkomen dat lesstof iets te snel behandeld wordt. Ben je iets vergeten van een vorige les, of wil je graag moeilijke stof nog een keer herhalen, dat is geen probleem bij een online cursus.

Alles is altijd beschikbaar, hierdoor kun je makkelijker lastige lesstof onder de knie krijgen.

Volg je een cursus over programmeren en wil je een bepaalde methode even opzoeken? Dan kun je dit makkelijk terugvinden en de les herhalen.

De update knop symboliseert dat een online training altijd kan worden bijgewerkt naar nieuwere informatie

6. Toevoeging van nieuw materiaal

Doordat een e-learning cursus volledig online plaatsvind, kan er makkelijk nieuw materiaal toegevoegd worden aan een cursus.

De instructeur kan daardoor nieuwe onderdelen toevoegen aan de cursus, bijvoorbeeld over nieuwe technieken of over vernieuwingen op de markt.

Je blijft op deze manier altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

drie computers die met elkaar verbonden zijn op een tafel om zo te communiceren over online cursussen

7. Makkelijk vragen stellen en vinden van andere vragen

Soofos stelt op haar platform bij elke cursus een privƩforum beschikbaar aan de instructeur.

Het forum kan zo ingericht worden dat leerlingen makkelijk vragen kunnen stellen over de lessen, onderwerpen of andere relevante zaken. Hier kunnen andere studenten ook op reageren.

Daarnaast kan je ook vragen die al eerder gesteld zijn terugvinden en daarmee meer leren van de problemen bij andere cursisten.

Zelf een online cursus volgen?

Welke cursus kan je dan gaan volgen? Benieuwd naar welke cursus wellicht geschikt is voor jou? Kijk dan in ons cursusoverzicht voor het huidige aanbod van online cursussen en vind een online cursus die bij jou past.

Zelf geen online cursus volgen? Misschien kan je er wel eentje cadeau doen! Inspireer iemand anders om aan de slag te gaan met leren!

Artikel uit de categorie:
Tips

0 Reacties op "7 redenen om een online cursus te volgen"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf ā‚¬19 per maand
  Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  Gemaakt met ā™„ in NL Ā© 2021 - Soofos B.V.