Ontmoet onze online instructeurs: Shorombo coacht je de coronacrisis door!

Als de wereld tegelijkertijd tot stilstand en complete chaos komt, doet dat wat met je. Shorombo Mooij is Lifestyle Transformatie Coach en zag het om zich heen gebeuren. Hij goot daarom al zijn kennis en ervaring in een online cursus, die iedereen thuis kan volgen. Tijd om kennis te maken!

Zijn persoonlijke ervaringen zorgen voor een persoonlijke aanpak

Als Lifestyle Transformatie Coach helpt Shorombo op een holistische en pragmatische manier duurzame veranderen te realiseren. Voor hem is geluk en gezondheid een holistisch concept. Hij helpt niet alleen met persoonlijke ontwikkeling en mindset, maar neemt ook slaap, stress, voeding en beweging mee.

Shorombo vindt als ervaringsdeskundige altijd een unieke verbinding met zijn klanten: “Ik weet waar ik het over heb omdat ik zelf door een zware depressie ben gegaan, omdat ik zelf een burn-out heb gehad, omdat ik zelf met overgewicht heb geworsteld en omdat ik zelf hebt ervaren wat een enorme impact leefstijl en persoonlijke ontwikkeling kan hebben op je leven. Ik heb mijn leven op meerdere vlakken getransformeerd en ik help anderen nu hetzelfde te doen.”

Voorkomen is beter dan genezen

Hij wil zoveel mogelijk mensen triggeren en inspireren om een leven te creëren waar ze wél voldoening uit halen. Vaak ziet hij hoe mensen er niet uithalen wat erin zit. Een ingrijpende ommezwaai gebeurt dan ook meestal pas na een depressie, burn-out of vitaliteitsproblemen. Maar met zijn cursus wil hij ook mensen bereiken voordat ze in zo’n dal terechtkomen. Hij helpt bij burn-out preventie en -herstel, zingevingsvraagstukken en vitaliteitsproblemen. 

In de knoop door corona

Op het moment dat Rutte de lockdown aankondigde, is Shorombo als een gek blogs gaan schrijven – Corona Virus Hacks. Hij zag het al aankomen: veel mensen die het heel moeilijk zouden gaan krijgen als dit lang zou duren, want alle manieren van afleiding vielen weg. Ook wist hij dat de meeste mensen totaal niet goed zijn in het reframen en vervallen in negatieve spiralen.

Van Content naar Cursus

“Op een gegeven momenten schreef ik bijna 3 blogs per dag en creëerde ik zoveel content dat ik dit nooit op een goede manier zou kunnen delen, al zou deze crisis 9 maanden duren.

 Ik besefte me daarnaast dat dit niet de juist vorm was en ik realiseerde mij dat een online cursus het perfecte medium was! Zodoende begon ik met het creëren van een online cursus en ik moest zeggen ik heb nog nooit zo bezielt gewerkt. Mijn creativiteit vloeide rijkelijk en ik heb in 3 weken de gehele cursus geschreven, gefilmd, bewerkt en gelanceerd.”

Omgaan met verandering

Shorombo zelf kon wel goed met alle veranderingen omgaan: “Ik merkte aan mijzelf dat het aanpassen mij heel makkelijk afging of dat ik de dingen die ik deed al eerder had gedaan. Ik beperkte mijn mediaconsumptie, versterkte mijn leefstijlroutines en zorgde ervoor dat ik de situatie zo omvormde dat ik de kansen kon zien.”

Hij besefte zich dat dit voor hem heel vanzelfsprekend was, maar dat dit voor veel mensen niet het geval was. Hij zag in dat veel mensen juist nu niet het geld voor een coach konden uitgeven, terwijl het voor velen een redding zou zijn. Ook realiseerde hij zich dat hij met een online cursus veel meer mensen op een toegankelijke manier kon helpen.

De cursus is erop gericht om controle te krijgen over je gemoedstoestand, mentaal en fysiek jezelf te ondersteunen en misschien nog wel het belangrijkste, om je te helpen deze crisis om te zetten in iets dat hen helpt groeien: “Ik geloof er namelijk in dat deze crisis voor heel veel mensen de start kan zijn voor iets goeds, maar dan moet je wel een bepaalde mindset hebben. De laatste module helpt hen daar mee.”

The Summer of Change 2020

Het streven van Shorombo is om zoveel mogelijk mensen te helpen deze zomer om te zetten in iets goeds. Dat doopte hij tot The Summer of Change 2020: “Ik hoop dan ook dat deze cursus zoveel mogelijk mensen bereikt, want wat ik in deze cursus heb gestopt kan echt levensveranderend zijn en de prijs die ik er momenteel voor vraag staat totaal niet in verhouding met wat het eigenlijk waard is.”

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die merkt dat hij of zij op een negatieve manier beïnvloed wordt door de crisis en op zoek is naar een manier om dit om te draaien. Het is voor iedereen die voelt dat het pijn doet en dit wil omzetten in iets wat hen vooruit helpt. Het is voor iedereen die deze crisis wil gebruiken om te groeien en straks wil terugkijken om deze tijd als iets dat hen persoonlijk enorm geholpen heeft.

Je krijgt de tools én de verantwoordelijkheid

Shorombo wil dan ook dat zijn cursisten er met een actieve instelling gaan, want het is meer dan een online cursus die je wel even afkijkt. “Ik heb de cursus zo gemaakt dat het leuk is, het zal niet aanvoelen als een moetje, maar als iets dat leuks is om te doen. Google de concepten, bekijk die Youtube filmpjes, luister naar de podcast, breng het tot leven! Het wordt daardoor niet alleen super leuk en een goede nieuwe gewoonte, maar je zult ook daadwerkelijk resultaat gaan zien en daar gaat het om. Ik geef je de tools, maar jij moet ze gaan gebruiken.” 

Shorombo’s keuze voor Soofos

Aanvankelijk koos hij voor een ander platform, maar dat had geen native Ideal payment functionaliteit – een groot minpunt. In Soofos vond hij wel de functionaliteiten die hij zoekt. En in de toekomst breidt hij zijn online lesgeven misschien zelfs uit met Maatos! Wij kijken er in elk geval al naar uit.

Zelf ook klaar met klagen en zin in actie? Check de cursus van Shorombo: Een krachtige mindset, een gezonde leefstijl en een leven met meer voldoening.

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Maak van jouw cursus een succes

Wil jij een echt goede online cursus maken? In onze 2 uur durende gratis cursus delen we al onze tips en tricks om jouw eigen online cursus te lanceren.
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.