Van het kleine Kamerik tot Nieuw-Zeeland: Aron Nap kookt de hele wereld over. Tegenwoordig kun je van zijn kookkunsten meeprofiteren door zijn online cursus via Soofos. Tijd om een hartig woordje te wisselen met deze instructeur.
Eten en drinken verbindt
Ruim 10 jaar geleden begon hij als keukenhulpje in het plaatselijke restaurant en sindsdien is hij niet meer weg te slaan uit de keuken. “Momenteel werk ik als Chef in een luxueus 5-sterren resort in Nieuw-Zeeland, waar ik nog steeds veel bijleer van chefs van over de hele wereld.” Af en toe geeft hij ook kookworkshops. Maar met Soofos kun je ook aan de andere kant van de wereld van deze chef leren.
Mijn hoogtepunt was koken voor koning Willem-Alexander tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.
Aron Nap
Cursus à la lockdown
Net als veel andere instructeurs, bracht Aron zijn cursus naar buiten tijdens corona. In Nieuw-Zeeland bracht hij de lockdown door, waar een aantal vrienden van konden profiteren: “Tijdens de volledige lockdown in Nieuw-Zeeland, die ruim twee maanden duurde, heb ik onwijs veel gekookt voor mijn vriendin en een aantal vrienden van ons. Bij het bereiden van bijzondere gerechten heb ik dit met een aantal camera’s vastgelegd.” Zo sloeg hij twee vliegen in een klap en creëerde hij zijn cursusmateriaal.
Van stoeien met pannen naar zes gangen
Zelfs als chef-kok merkt Aron dat recepten vaak lastig te volgen zijn. Of ze zijn veel te uitgebreid, waardoor je de draad kwijtraakt, of te bondig. Daarnaast kunnen stappen verkeerd geïnterpreteerd worden, waardoor je net niet dat op tafel zet wat je voor ogen had.
Zelf leerde Aron het meeste wanneer iemand hem liet zien hoe bepaalde bereidingen het beste gedaan kunnen worden. Met zijn Soofos cursus, deelt hij die manier van leren.
“In mijn cursus leer ik je hoe je zes gangen kunt bereiden en presenteren. Gerechten die heel ingewikkeld lijken leg ik stap voor stap uit, zodat iedereen een fantastisch diner op tafel kan zetten.”
“In mijn cursus laat ik de cursist precies zien hoe een gerecht gemaakt wordt in beeld, tekst en uitleg. Bovendien kan de cursist mijn hulp inschakelen als hij er echt niet uitkomt.” Da’s pas service! Daarmee wordt het koken van zes gangen een stuk behapbaarder dan je zou denken.
“Je kunt oneindig veel gerechten en smaken creëren’’
De cursus is bedoeld voor de hobbykok die echt wilt uitpakken met een fantastisch diner. Aron wil niet alleen dat je een lekker gerecht op tafel zet, maar ook plezier beleeft aan het koken. Zijn favoriete onderdeel van de cursus? ‘’Het maken van Beef Wellington. Vooral het moment van de Beef Wellington aansnijden aan tafel en hij is perfect gegaard is fantastisch!”
De keuze voor Soofos
Met Soofos was het opzetten van een online cursus appeltje-eitje voor Aron: “Soofos is een handig platform om een cursus te maken. Zelfs met geringe kennis over het maken van een cursus is het heel makkelijk om er een in elkaar te zetten. Daarnaast is de klantenservice fantastisch!”
Opeens zin gekregen om lekker te kokkerellen na het lezen van dit interview? Laat je helemaal gaan en ontdek Arons cursus en leer een zesgangendiner koken in je eigen keuken.