Instructeur Interview: Nienke Buiskool Leeuwma

Rick de Bie
  | 
31 maart 2020

We vertellen graag meer over onze instructeurs, hun achtergronden en waarom ze gekozen hebben om een online cursus te maken.

Een van de instructeurs op Soofos is Nienke Buiskool Leeuwma.

Op Soofos geeft Nienke een online zangcursus, waar je beter leert zingen. Ze behandeld in vijf lessen hoe je beter en op een gezonde manier gebruik kunt maken van jouw stem.

Introductie over Nienke

Nienke Buiskool Leeuwma (1984) is sinds 2003 zangdocent in haar eigen muziek studio in Den Bosch. Ze helpt daar zangleerlingen met het verbeteren van hun technieken en een gezond gebruik van de stem.

Om de leerlingen verder te bedienen heeft ze de online zangcursus ontwikkeld. Deze bestaat uit meerdere video’s met uitleg en oefeningen.

Zo leer je alle zangtechnieken die nodig zijn voor een gezond en goed gebruik van de stem. Ook leer je om daarbij je gevoel in te zetten voor de juiste interpretatie van het nummer.

De achtergrond van Nienke Buiskool Leeuwma

Nienke heeft veel ervaring in het geven van zangles.

Ze heeft zelf in 2000 zangles gevolgd aan de privéopleiding van Rob van Surksum. Onder supervisie is ze begonnen met lesgeven.

Vanuit die ervaring heeft ze haar eigen lesmethode ontwikkeld en het boek “De Zang-Coach” geschreven. Dit boek is ook te downloaden als e-book, zodat je vanuit huis meer over de technieken van Nienke kunt lezen.

Ze gebruikt de technieken al meer dan 10 jaar. Ze geeft al heel lang zangles, en haalt veel plezier uit het overdragen van haar kennis. Het geeft een enorm voldaan gevoel als je de vooruitgang an een zangleerling ziet.

Afbeelding van Nienke Buiskool Leeuwma, instructeur van de online zangcursus op Soofos

“Ik heb sinds 2000 zangles gevolgd aan de privé zangopleiding van Rob van Surksum te Amersfoort waarbij ik ook zangdocent training ben gaan volgen en naast mijn eigen lessen ben gaan doen. Naast zangdocent ben ik ook energetisch therapeut (lichamelijke en psychische klachten) en combineer ik dit vaak ook met een zangles voor persoonlijke ontwikkeling. Mijn therapie wordt vergoed door de zorgverzekeraars.”

De keuze voor een online zangcursus

Om iedereen ook online haar lesmethode te kunnen aanbieden heeft Nienke een online variant van haar zangles ontwikkeld. Zo kan iedereen het volgen, waar hij of zij dan ook woont.

De cursus is gemaakt voor iedereen die graag wil leren zingen of beter wilt worden. De cursus wordt gegeven vanuit de jarenlange ervaring die Nienke heeft als zangdocent.

Ze hoopt dat de online zangcursus er voor zorgt dat ze zoveel mogelijk mensen kan bereiken die je juiste zangtechniek leren te gebruiken én het gevoel van een nummer kunnen implementeren.

Door gebruik te maken van een online cursus kan ze veel meer mensen bereiken.

De cursisten zijn niet meer gebonden aan de locatie, en kunnen vanuit huis oefenen. Natuurlijk is het altijd mogelijk om bij haar langs te gaan in de studio voor extra persoonlijke aandacht.

Wat vind je van het maken en geven van een online cursus?

Nienke heeft in één weekend de hele online cursus kunnen opnemen en maken. Dit vond ze een erg leuk en inspirerend proces.

Vooral de uitleg over de “open keel” is ze blij mee. In die les geeft ze in negen minuten een aantal handige en praktische tips om te zorgen dat je met een open keel gaat zingen.

Dit is belangrijk om zowel ontspannen als gezond te kunnen zingen. Uiteindelijk viel het maken van de cursus erg mee. Vooral het uitleggen van de zangtechniek en de oefeningen voordoen vielen mee.

Voor een vervolgcursus, of toevoeging op de cursus wil ze graag eigen zangnummers gebruiken. Op die manier kan ze het nog beter voordoen en de verschillen duidelijker laten merken.

De online zangcursus wordt gegeven op Soofos. De volledig cursus is hier ondergebracht.

Ze heeft voor Soofos gekozen, omdat het destijds het meest handige platform was. De cursus promoot ze onder andere via haar website (muziek-studio) en via sociale media.

Laatste adviezen voor toekomstige instructeurs en cursisten

Als je zelf een online cursus wilt maken is het vooral belangrijk om te zorgen voor een handige opnameplek en een goede structuur.

Dit helpt je enorm bij het maken van je eigen online cursus. Het opnemen van een cursus hoeft niet lang te duren, zolang je maar voorbereid bent!

Voor de mensen die de cursus op Soofos volgen wil ze vooral aanraden om te blijven herhalen. Veel oefenen en de video’s meerdere malen bekijken zorgt er voor dat jij snel de juiste technieken kunt toepassen. Kom vooral online zingen!

Door de cursus te volgen kun je in je eigen tijd de juiste zangtechnieken leren toepassen. Ook ben je op locatie in De Muziek Studio te Den Bosch welkom.

Benieuwd naar de online cursus? Klik dan hier om naar de cursus te gaan.

Wil jij zelf een cursus geven op Soofos? Neem gerust contact met ons op en kijk eens bij onze hoe maak ik een cursus

Facebook groep

Word lid van de Online Instructeurs Nederland groep. Leer alles over het maken en verkopen van online cursussen en kom in contact met andere online instructeurs.

Artikel uit de categorie:
Instructeurs

0 Reacties op "Instructeur Interview: Nienke Buiskool Leeuwma"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.