Cursussen Over Tabata

Ontdek de kracht van Tabata training en verbeter je conditie, verbrand vet en bouw spierkracht op. Start vandaag nog met een Tabata cursus op Soofos.

  • Tabata Challenge: fit en vitaal in 30 dagen!

    39,95
    1
    84

    Thuis trainen zonder materialen? Afvallen? Werken aan je vitaliteit? In minder dan 10 minuten per dag? Kan dat? Jazeker! Je gezond en energiek voelen is belangrijk. Zeker nu! Welkom bij de tabata challenge. Een wetenschappelijk bewezen concept dat jou in 30 dagen fit en vitaal maakt én houdt!

Wat is Tabata training?

Tabata training is een vorm van High Intensity Interval Training (HIIT) die zijn oorsprong vindt in Japan. Het is een intensieve workout die bestaat uit korte, maar krachtige oefeningen. Bij Tabata training worden de oefeningen in intervallen van 20 seconden uitgevoerd, gevolgd door 10 seconden rust. Dit patroon wordt herhaald gedurende een totale trainingsduur van 4 minuten. Het doel van Tabata training is om in korte tijd zoveel mogelijk calorieën te verbranden en je conditie te verbeteren.

Tabata workout: intensief en effectief

Een Tabata workout is niet voor watjes! Het is een intensieve training die je hele lichaam uitdaagt. Door de hoge intensiteit van de oefeningen worden je hartslag en metabolisme verhoogd, waardoor je niet alleen tijdens de training calorieën verbrandt, maar ook nog lang daarna. Tabata oefeningen zijn vaak gericht op het versterken van je spieren en het verbeteren van je uithoudingsvermogen. Denk hierbij aan oefeningen zoals burpees, mountain climbers en jumping jacks. Door de afwisseling van oefeningen en de korte rustperiodes blijft de training uitdagend en blijf je gemotiveerd om het maximale uit jezelf te halen.

Tabata schema en interval

Een Tabata schema bestaat uit verschillende oefeningen die in een vast patroon worden uitgevoerd. Dit schema kan variëren van 4 tot 8 oefeningen, afhankelijk van je niveau en doelen. Het is belangrijk om de oefeningen correct uit te voeren om blessures te voorkomen. Daarom is het aan te raden om een Tabata training onder begeleiding van een professional te volgen, zoals de cursussen op Soofos.

Tabata interval training is niet alleen geschikt voor ervaren sporters, maar ook voor beginners. Meld je vandaag nog aan en ontdek de mogelijkheden van Tabata.

Deze instructeurs geven les over Tabata

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.