Als moderne fotograaf, welke skills moet je hebben?

Moderne fotograaf: Wat moet je echt kunnen?

Heb je weleens een foto gezien waarvan je dacht: “WOW!”. Misschien was je ontroerd, misschien was je wel geïnspireerd. Dat is wat goede fotografie met je doet. Uiteraard is er in de wereld van fotografie veel veranderd. Ook digitale technologie heeft deze tak van sport compleet veranderd. In het tijdperk van digitale fotografie kan iedereen foto’s maken. Maar foto’s waarvan de tranen in de ogen springen, die zie je maar zelden. Die traan, daar doe jij het toch ook voor?

Ik heb een camera, dus ben ik een fotograaf.

Iedereen kan foto’s maken, maar een enkeling kan zichzelf fotograaf noemen. Het hebben van een digitale camera maakt je uiteraard niet meteen een fotograaf. En toch wil jij de persoon zijn die de prachtige foto’s maakt van vrienden, familie, landschappen en gebouwen. Hoe leuk zou het zijn als jouw vrienden naar je toe komen als ze foto’s nodig hebben? Waarschijnlijk heel leuk! Leer dus wat er voor nodig is!

Ben je al jaren fotograaf? Dan gaan de ontwikkelingen van de laatste tijd misschien wel te snel. Toch heeft de technologie veel te bieden, extra scherpte en snellere resultaten om maar iets te noemen. Als beroepsfotograaf wil je natuurlijk relevant blijven. Dan wordt het waarschijnlijk tijd om de digitale fotografie te omarmen.

De juiste kennis om foto’s te maken

De kern is niet zo zeer een gebrek aan kennis, want de kennis is echt wel beschikbaar. Misschien is het juist de overvloed aan informatie over digitale fotografie. Foto’s maken is het eerste dat je moet kunnen! Maar het vak van fotografie gaat verder dan enkel het maken van een goede foto. Fanatieke hobby-fotografen zullen zeggen dat goede foto’s geen nabewerking nodig hebben. Beroepsfotografen kunnen meestal niet zonder. De bedoeling is ook niet het “mooi maken” van een slechte foto, maar het perfectioneren van iets dat al fantastisch is. Nabewerking is bij digitale fotografie een must-have skill.

Moderne fotograaf: Digitaal betekent lastigere techniek

Fotografie cursussen, uiteraard

Uiteraard zijn wij groot fan van cursussen, en dus ook van cursussen die te maken hebben met digitale fotografie. Maar wat zijn de vaardigheden die je in ieder geval moet hebben om als moderne fotograaf te kunnen excelleren? Voor de hand liggend staat de camera centraal. Je moet natuurlijk precies weten hoe dat briljante stukje techniek werkt en welke functies de camera heeft. Daarnaast is het handig om te weten hoe je prachtige composities maakt om ervoor te zorgen dat jouw doelwit perfect op de foto staat. Daarna is het goed om te leren hoe je een foto perfect afgewerkt krijgt. Daar zijn programma’s voor zoals Adobe Lightroom en/of Photoshop.

De profs delen wat ze weten

Gelukkig zijn er genoeg beroepsfotografen die hun geheimen bekend maken aan de wereld om ervoor te zorgen dat meer mensen mooie foto’s kunnen maken. Zo hebben Peter (van Moor Fotografie), Joey Bettenbroek en Mischa (van HeelHollandFotografeert) al meerdere (lees: honderden) cursisten meer geleerd over digitale fotografie. Samen hebben de Cursus Digitale Fotografie, de Online Fotocursus en de basiscursus Fotografie ruim 400 cursisten meer geleerd over fotografie.

De nabewerking wordt door deze fotografen vooral gedaan in Lightroom en Luminar. Deze programma’s zijn bedoeld om het meeste uit een afbeelding te halen. Je gaat met deze programma’s een slechte foto niet mooi maken, maar je kan met deze programma’s een geweldige foto nét iets beter maken. De cursussen Lightroom en Luminar zijn bedoeld voor de moderne, digitale fotografie, en zijn dus volledig up-to-date voor de moderne fotograaf. Wil je gratis leren over Lightroom? Dat kan ook!

Duidelijk toch?

Hopelijk weet je nu beter wat je nodig hebt om een complete fotograaf te worden. Het gaat vooral om het hebben van goede fotografie skills en de skills om de foto’s waar nodig te perfectioneren. Natuurlijk zullen er voor specialistische werkvelden binnen de fotografie andere skills nodig zijn, maar dit is in ieder geval de basis! Dus ga er op los, ga lekker fotograferen.

Reviews

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.