Behind the screens bij Soofos: maak kennis met Shauni!

Tijd om kennis te maken met het team. De komende tijd stellen we je voor aan iedereen die Soofos mogelijk maakt. In dit artikel stellen we je voor aan Shauni. Sterk in marketing, en surfen! 

Shauni zet Soofos op de kaart in heel Nederland.

We willen dat zoveel mogelijk mensen plezier en kennis kunnen halen uit Soofos. Shauni maakt dat mogelijk, met marketing!

“Bij Soofos ben ik verantwoordelijk voor alle marketing activiteiten. Uiteindelijk willen we dat iedereen in Nederland Soofos kent en als eerste aan Soofos denkt wanneer ze op zoek zijn naar het volgen van een (online) cursus. 

Aan mij de taak om – uiteraard met behulp van de rest van het team – het bereik en de naamsbekendheid van Soofos te vergroten.. Daarnaast is het ook belangrijk om meer instructeurs te werven die een cursus op Soofos plaatsen. Hoe meer instructeurs en cursussen, hoe meer cursisten het platform aantrekt. Anderzijds geldt ook, hoe meer cursisten/actieve gebruikers, hoe interessanter ons platform is voor instructeurs.

Een aantal concrete taken die hierbij horen zijn e-mailmarketing, het bijhouden van de social media kanalen van Soofos en adverteren via bijv. Meta en Google Ads”

Er valt altijd wel iets te optimaliseren

Van plaatsen, tot monitoren tot verbeteren: Shauni zit er bovenop. 

“Omdat ik vanuit Costa Rica werk, loop ik ‘achter’ op mijn collega’s die vanuit Europa en Azië werken. Ik start mijn werkdag daarom met het checken van mailtjes en berichten in Slack om te kijken wat er de afgelopen uren gebeurd is, of er nieuwe cursussen online zijn gekomen waar ik visuals voor moet maken voor bijv. social media, en of er iets is waar ik prioriteit aan moet geven. 

Daarna check ik de prestaties van de advertentie campagnes die draaien. Ook struin ik even door LinkedIn en Instagram en reageer ik op wat interessante posts om interactie te stimuleren en het (zakelijke) bereik van Soofos te vergroten.

De rest van de dag werk ik aan projecten zoals het optimaliseren van ons YouTube kanaal, inplannen van social media posts voor de komende weken, het maken van een welkomstcampagne via e-mail voor nieuwe cursisten of een online welkomstpakket voor nieuwe instructeurs. Ik probeer mijn laptop dicht te klappen voordat hier de zon ondergaat zodat ik nog even kan surfen of de zonsondergang op het strand kan kijken.”

En er valt altijd nog meer te leren

Ja, we volgen zelf óók cursussen op Soofos! De website staat natuurlijk vol met marketingcursussen. Aangezien het een vak is dat altijd verandert, doet Shauni daar haar voordeel mee. 

“Op dit moment volg ik de SEO-cursus van Michiel Brand. Ik heb veel ervaring met diverse aspecten van online marketing, maar over SEO weet ik nog niet zoveel. Met behulp van deze cursus kan ik me verder verdiepen in SEO en dit toepassen op Soofos.nl, zodat we nog beter vindbaar zijn voor mensen die interesse hebben in een (online) cursus. 

Daarnaast heb ik hier in Costa Rica een passie ontdekt voor salsa en bachata dans. De salsa en bachata cursussen van U Can Dance staan dan ook nog hoog op mijn lijstje om te volgen.”

Online leren surfen? Misschien wel dankzij Shauni.

Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt er een cursus over maken. Zelfs over surfen. 

“Op dit moment ben ik me aan het verdiepen in Youtube. Hoe video’s meer views kunnen genereren en hoe je dat uiteindelijk kunt omzetten in meer klanten. Mocht ik hier succesvol in worden, dan lijkt het me tof om hier een cursus over te maken omdat ik op dit moment alleen losse blogs en artikelen hierover kan vinden. 

Daarnaast heb ik een opleiding tot surfinstructeur gevolgd en lijkt het me vet om deze kennis online te delen om beginnende surfers op weg te helpen. Uiteindelijk leer je het natuurlijk in het water, maar ‘op land’ kun je ook bepaalde technieken trainen. Er bestaan al veel Youtube video’s en een aantal (online) werkboeken, maar er zijn nog niet veel complete online cursussen over de basis en techniek van surfen, dus dit zou nog wel tof zijn om ooit te creëren.”

Heb je vragen, opmerkingen of gewoon complimenten voor Shauni? Laat een comment achter! 👇

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Maak van jouw cursus een succes

Wil jij een echt goede online cursus maken? In onze 2 uur durende gratis cursus delen we al onze tips en tricks om jouw eigen online cursus te lanceren.
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.