Dit is de kracht van leven in het nu

Wat is nu zo bijzonder van de kracht van het nu? Maar is het wel even makkelijk als dat het klinkt? Vandaag helpt Patty van DolfijnWelness je om in aanraking te komen met “het nu”! Maar voordat je iets gaat doen of verder gaat lezen, is het belangrijk om te weten wat het nut ervan is.

Wat is het nut van leven in het nu?

In het nu zijn, mindful leven, is iets wat je misschien al vaker gehoord hebt. Maar wat brengt je dit nu eigenlijk? Vaak zitten we met onze gedachten in het verleden of in de toekomst, ze zeggen ook wel het belaste verleden en de bezorgde toekomst. Eigenlijk plekken waar we met ons hoofd beter niet kunnen zijn. We zijn wat we denken. Soms maken we ons enorme zorgen om iets en valt het achteraf mee en al die tijd heeft het energie gekost. Het zijn energieslurpers. Hetzelfde is dat met wanneer we in het verleden blijven hangen, dat geeft stress.

Blijf niet hangen in het verleden

Eckart Tolle zei zo’n tien jaar geleden dat we alleen in het nu kunnen overleven. Ik denk dat hij gelijk heeft. Want dan wordt het leven namelijk moeiteloos en licht. Wanneer je beseft dat er alleen maar het nu is, wat heerlijk is dat. En, raad eens: nu plant je het zaadje voor de toekomst. Dus wanneer je in het nu blije en positieve gevoelens hebt, is dat wat je zaait voor de dag van morgen.

Is het makkelijk? Ja en nee. Soms gebeurt het zomaar. Alleen vaak is het niet het geval en kunnen onderstaande dingen ons helpen, soort trainen van de mind.

Hoe kom je in het nu?

Yoga gebruiken om in het nu te komen

Het leert je in het nu te zijn en het nu volledig te ervaren, zonder oordeel en alles te accepteren.

De fysieke voordelen zijn bekend, maar yoga is meer dan een goede work-out. Het helpt je om verbinding te maken met je lichaam en de emoties die diep in jezelf zijn opgeslagen. Yoga moedigt niet-oordelen aan en een acceptatie van waar je bent in het leven op dit moment.

Ervaar het huidige moment met meditatie

Meditatie is een van de gemakkelijkste, meest toegankelijke spirituele oefeningen om te onderhouden. Het kan een beetje aanmoediging zijn om aan de slag te gaan, maar als je eenmaal begint, is het moeilijk om je het leven zonder te voorstellen. De voordelen van meditatiebeoefening zijn talrijk en omvatten het verminderen van stress en een duidelijker verband met wie je bent en wat je wilt uit het leven halen. Het brengt je volledig in het nu.  Begin gewoon met 1 of 2 minuten stil zitten. Je gaat ook niet ineens de marathon lopen dat bouw je ook op.  Dus doe dat ook met meditatie.

Ga naar buiten en de natuur in

In de natuur zijn heeft een genezende werking. De geur van de aarde, het geluid van vogels of water, de aanblik van bomen die in de wind zwaaien of golven die op de kust slaan, doen je zintuigen tot leven komen. Je kunt het niet helpen om je los te koppelen van de dag en je te koesteren in de genezing die ontstaat, wanneer je wordt omringd door de natuur. Je bent in het moment en er is een gevoel van iets dat groter is dan jezelf. Neem de tijd zo vaak als je kunt om tijd door te brengen in de natuur, zelfs als het maar een paar minuten aan een boom zit.

Ik wens je veel tijd in het NU! Patty Jongemaets.

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

Blijf op de hoogte​

We willen je graag inspireren om nog meer uit jezelf te halen. Kom op onze e-mail lijst om op de hoogte te blijven over online leren, nieuwe cursussen en toffe acties.
Krijg de beste Learning & Development tips in jouw inbox
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.