Hoe vol is jouw emmer? Effectief ontstressen op een eenvoudige manier.

Rick de Bie
  | 
3 april 2020

Meer over effectief ontstressen

Stel je voor dat je elke dag twee grote emmers meedraagt. De ene emmer bevat je leuke levenservaringen, die waar je energie van krijgt en blij van wordt, de andere emmer is gevuld met ervaringen met wat meer stressvolle ervaringen die lastige emoties tot gevolg hebben.

Je kunt je voorstellen dat het prettiger leeft als de emmers een beetje in balans zijn.

Natuurlijk helpt het als je zorgt voor een goed gevulde positieve emmer. Daar heb je invloed op door goed voor jezelf te zorgen, te kiezen voor voldoende ontspanning op een manier die bij je past. Maar die andere emmer… die vult zich soms vanzelf door de dingen die gebeuren. Dingen waar je niet om hebt gevraagd. Bijvoorbeeld het verliezen van je baan, ziek worden, een corona-crisis…het leven is nu eenmaal niet zo maakbaar als we zouden willen.

Zou het niet veel effectiever zijn als je af en toe wat ballast uit de stress-emmer zou kunnen laten lopen? Zou dat uiteindelijk niet veel minder energie kosten?

Degene die de stress vasthoudt, ben je zelf. Niet bewust natuurlijk, maar je lichaam houdt het vast – zo werkt onze natuur nu eenmaal. Je lichaam onthoudt alles. Ook de stress en emoties van jaren geleden zitten gewoon nog in je ‘emmer’ als je er niets aan doet. Sterker: die oude stress en emoties die op de bodem van de emmer liggen, beïnvloeden je vandaag de dag in je gedrag en reacties.

Veel mensen zijn verleerd om stress te ontladen of emoties effectief te uiten. Er is maar weinig aandacht voor het legen van die emmer. Terwijl dat wel vrij eenvoudig kan: stress en belemmerende emoties loslaten doe je met Emotional Freedom Techniques! Hoe dat precies gaat, leer je in de cursus: Grip op Stress en Emoties.

Door je stress-emmer tijdig te legen, ga je lichter door het leven. Je bewaart makkelijker je balans, je emmer dreigt niet over te lopen en als er eens wat heftigs gebeurt, weet je meteen wat je kunt doen om de emmer weer te legen. Dat geeft rust in je hoofd en hart!

Artikel uit de categorie:
Ontspanning

0 Reacties op "Hoe vol is jouw emmer? Effectief ontstressen op een eenvoudige manier."

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot 200+ Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer 7 dagen gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  © 2020 - Soofos B.V.