Waarom zou je een online leeromgeving gebruiken?

Rick de Bie
  | 
31 maart 2020

Het is tegenwoordig een van de populairste manieren van leren: online cursussen, oftewel e-learning. Voor cursisten is het de ideale manier om te leren. Geen boeken, geen vaste locatie waar je aan vast zit en geen bepaald tempo dat gevolgd moet worden. Aan de andere kant moeten er wel cursussen zijn om te volgen natuurlijk.

Wat is het nut van het maken van een e-learning voor jou?

Waarom is het maken en plaatsen van een cursus dan zo interessant voor jou? Jij hebt veel kennis over wat jij doet in het dagelijks leven en je hebt ervaring om de kennis toe te passen. Tenzij je aan het werk bent, gebruik je die kennis eigenlijk niet. Waarom maak je er geen passief inkomen van? Door er een online training van te maken.

Wat zijn mijn opties dan?

Er zijn natuurlijk opties die je kan overwegen als het komt tot het online zetten van jouw eigen e-learning. De eerste optie is een vrij lastige, namelijk het opzetten van jouw eigen website en online leeromgeving. Het voordeel hiervan is dat je een investering moet maken, in het systeem en dus zal je niet snel winst gaan maken op je cursus.

De tweede optie is het kiezen voor een online e-learning platform. Hiervan is het voordeel dat jij alsnog zelf bepaald wat je upload naar het systeem en voor hoeveel je de cursus wilt verkopen. Ook heb je geen opstartkosten, wat ook wel lekker is, dus je hoeft alleen een cursus te maken. Ook helpen wij je bijvoorbeeld ook nog met de marketing van je cursus, even tussendoor.

Hoe moet zo’n cursus eruitzien dan?

Op het moment dat jij denkt “yes, ik wil geld gaan verdienen met wat ik weet en ik wil de wereld iets slimmer maken”, dan begint het feestje pas net. Een cursus wordt namelijk effectiever als het op een bepaalde manier is opgebouwd. Wij bij Soofos werken eigenlijk alleen met video-content. Dat doen we omdat blijkt dat beelden 8x beter blijven hangen dan tekst. Daarom is de basis van jouw online cursus een reeks video’s. Wat hoort hier nog meer bij? De volgende opsomming geeft dat weer:

 1. De video’s (vereiste), waarin je de instructies geeft.
 2. Een werkboek, waarin cursisten relevante opdrachten kunnen uitvoeren.
 3. Toetsen, zodat cursisten, logischerwijs, kunnen toetsen hoeveel ze weten.
E-learning platform: Overal online kunnen leren

Wat zijn handige tools?

Omdat de cursus bestaat uit video’s, is het heel handig als jij jouw beeldscherm kan opnemen. Dit is nodig, omdat jij op jouw scherm bijvoorbeeld de PowerPoint hebt staan. Met schermopname-software kan je er voor zorgen dat het een video wordt.

Zorg voor kwalitatief geluid. Er zijn veel handige programma’s, waarmee jij gemakkelijk geluid kan opnemen. Audicity is hier een goed en aan te raden voorbeeld van!

Gebruik een autocue, wanneer je lang achter elkaar aan het opnemen ben, dan kan het zijn dat je iets vergeet. Gebruik een autocue om ervoor te zorgen dat alles verloopt volgens plan!

Ga aan de slag en kies voor Soofos!

Hopelijk hebben we je overtuigd van het feit dat je met een online cursus in een online leeromgeving op een leuke manier kan bijverdienen met de kennis die je hebt. Als je vragen hebt over het maken of uploaden van een cursus dan kan je natuurlijk contact met ons opnemen. Wij ontvangen nieuwe instructeurs altijd met open armen.

Artikel uit de categorie:
Tips

0 Reacties op "Waarom zou je een online leeromgeving gebruiken?"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot 200+ Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer 7 dagen gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  © 2020 - Soofos B.V.