Video’s en animaties maken voor social media met Adobe After Effects

Belinda Kampf · 28 Februari 2024
Aan de hand van verschillende voorbeeldproducties leer je snel hoe je korte en pakkende animaties kunt maken. Na het volgen van deze training ben je in staat om video's (MP4) en animated gifs te maken die gereed zijn om te publiceren. Je kunt animaties maken die bestaan uit, een combinatie van animatie, video, tekst, logo’s, grafische illustraties en afbeeldingen.
 • Beginner
 • 53 Lessen
 • 3u 37min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Animaties en korte video's maken met Adobe After Effects voor op social media
 • Animeren met Photoshop- en Illustratorlagen
 • Effecten toepassen op tekst en beeld
 • Alle basistechnieken voor animeren

Cursus inhoud

Vouw uit

Video’s en animaties maken voor social media met Adobe After Effects

Deze cursus richt zich direct en vooral op het maken van korte video’s en animaties om te posten op social media. Het is bewezen dat animaties beter en sneller de aandacht trekken van de bezoeker waardoor je boodschap beter overkomt. Met Adobe After Effects kun je met video, tekst, illustraties en afbeeldingen prachtige en spectaculaire animaties maken. Het programma biedt een groot scala aan gereedschappen en mogelijkheden waarmee je kunt animeren, beeldovergangen kunt creëren en allerlei fantastische special Effects kunt inzetten. In deze cursus behandelen we vooral die technieken die voor korte pakkende producties onmisbaar zijn.

Doel van de online cursus

Aan de hand van verschillende voorbeeldproducties leer je snel hoe je korte en pakkende animaties kunt maken. Na het volgen van deze training ben je in staat om video’s (MP4) en animated gifs te maken die gereed zijn om te publiceren. Je kunt animaties maken die bestaan uit, een combinatie van animatie, video, tekst, logo’s, grafische illustraties en afbeeldingen.

Wat ga je leren over Adobe After Effects?

 De vensters, gereedschappen en opties van Adobe After Effects
 Het opzetten, bewaren en archiveren van projecten
 Fonts installeren en tekstanimaties maken.
 Correct voorbereiden van Photoshop bestanden
 Correct voorbereiden van Illustrator bestanden
 Animeren met Photoshop- en Illustratorlagen
 Alle basistechnieken voor het animeren
 Levendige animaties maken met de Puppet Tool
 Effecten toepassen op tekst en beeld
 Prachtige teksteffecten toepassen
 Werken met overgangen (transitions)
 Projecten opslaan en verzamelen
 Renderen naar video en gif-animaties

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Grafisch vormgevers, audio/visuele productiemakers, animatoren en illustratoren die animaties willen maken om te publiceren op Social Media. After Effects leent zich perfect voor het maken van korte films, trailers, commercials, moving infographics en explainables.

Lesmaterialen

De cursus bestaat uit video’s met downloadbaar oefenmateriaal. Al onze video’s zijn Nederlands gesproken en ondertiteld. Wij maken zoveel mogelijk gebruik van de Engelse Interface van de software maar we benoemen in onze uitleg ook de Nederlandse (vak)termen. Je dient zelf zorg te dragen voor de installatie van de benodigde software op je computer. Voor een abonnement op Creative Cloud of Adobe After Effects, Photoshop en Illustrator kun je terecht op de website van Adobe.

Vereiste voorkennis en vaardigheden

Voor het volgen van deze cursus heb je geen specifieke voorkennis nodig al kan enige ervaring hebben met Adobe After Effects geen kwaad. Algemene kennis van de computer is wel belangrijk. Kennis van Adobe Photoshop en -Illustrator is een pré want natuurlijk zal je het liefst meteen aan de slag met je eigen afbeeldingen en illustraties. Heb je geen eigen materiaal? Maak dan gewoon gebruik van de oefenbestanden die je bij de cursus kunt downloaden.

Certificaat / afronding

Na het succesvol volgen van deze cursus ontvang je een bewijs van afronding van House-of-Training. Bewaar dit deelnamebewijs bij je (LinkedIn) profiel, portfolio of online CV. Zo toon je aan iedereen jouw kennis, ambitie en talent.

Disclaimer: Deze pagina bevat een affiliate link, dat wil zeggen dat als jij je aanmeldt via deze link, Soofos hier een kleine bijdrage voor ontvangt.

Over de instructeur

Belinda Kampf

42 Cursussen

Mijn naam is Belinda Kampf. Ik ben al jaren actief in de grafische sector en weet alles van de programma’s waarmee jij grafisch kunt ontwerpen. Na lang zelf actief te zijn geweest als grafisch ontwerper geef ik nu voornamelijk les over alles wat met design te maken heeft. Na veel offline les gegeven te hebben, heb ik nu van de belangrijkste kennis gebundeld in online cursussen. Met deze kennis kun je zelf snel aan de slag. Met behulp van video's en oefenbestanden kun je op je eigen tempo leren door te doen. Ik hoop ook jou enthousiast te krijgen en help je met veel plezier op weg in de grafische sector.

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

4 Beoordelingen

 • 5
  4
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. De lesgeefster geef ik een dikke tien om de uitleg van de cursus

75Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 90 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.