Cursus Videomontages Maken met iMovie

Anco Dijkman · 5 December 2023
Leer in deze cursus alles over het maken van videomontages met het programma iMovie. Ga meteen aan de slag met jouw eigen producties.
 • Beginner
 • 25 Lessen
 • 1u 44min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over het maken van videomontages.
 • De geheimen van iMovie kennen.
 • Leer montagetechnieken kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Leer videomontages maken met iMovie

Met iMovie kun je video maken die bestaat uit beelden van verschillende herkomst. Je kunt opnames maken van je eigen beeldscherm of van aangesloten apparaten als je smartphone of tablet. Je kunt foto’s en illustraties importeren. Natuurlijk kun je ook geluid importeren en dit alles samen mixen en monteren tot een fantastische videoproductie. Bekijk hier de website van iMovie!

Het videobewerkingsprogramma biedt zelfs nog een aantal handige gereedschappen waarmee je beelden kunt manipuleren. Denk aan het maken van andere uitsneden, collagetechnieken en kleuraanpassingen maken. Is je video gereed dan wil je deze natuurlijk delen met de wereld. Dus leren we je hoe je deze exporteert en plaatst op social media, YouTube en/of Vimeo.

Dit ga je leren in deze handige online cursus

In 24 korte maar krachtige lessen leer ik jou de mogelijkheden van iMovie. Van het opstarten van het programma tot het toepassen van verschillende montagetechnieken. De verschillende aspecten komen aan bod zodat jij weet waar je moet starten. Na afloop van de cursus heb je voldoende kennis om zelf gebruik te maken van het programma.

Dit krijg je in de cursus iMovie:

Leer omgaan met het programma iMovie.

Leer handige montagetechnieken.

Maak kennis met de correctietechnieken binnen iMovie.

Onbeperkt toegang, 24/7 en alles zo vaak terugkijken als dat jij wilt.

De cursus is volledig Nederlandstalig en gegeven door een zeer ervaren docent.

Waarom deze cursus over videomontages volgen?

In deze cursus ga je aan de slag met alle verschillende aspecten van het maken van video’s. Je leert dus niet alleen de handelingen, maar ook waarom je dat doet! Je gaat ook aan de slag met enkele specialistische technieken. Maar het belangrijkste is dat je met iMovie je eigen videomontages gaat maken! Dus start daarom vandaag nog met deze cursus.

Over de instructeur

Anco Dijkman

13 Cursussen

Anco is van huis uit opgeleid als illustrator en tot op heden professioneel werkzaam als illustrator, maar ook gespecialiseerd in 3D-design. Na eerst jaren gewerkt te hebben als tekenaar/storyboard-designer voor diverse grote reclamebureaus met de traditionele tekengereedschappen, dus gewoon met pen, potlood, stift, gum en papier volgde de stap naar 3D. Tijdens de digitale opmars zag Anco een grote meerwaarde in de 3D pakketten naast zijn traditionele tekenwerk. Hij heeft zich vanuit dat perspectief dan ook bekwaamd in diverse 3D programma’s. Vooral Cinema 4D is bij uitstek het programma waarin hij zijn creatieve en artistieke talenten in kwijt kan.

Beoordelingen

4.4 Gemiddelde beoordeling

17 Beoordelingen

 • 5
  7
 • 4
  9
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. helder uitgelegd.
  ik ben al een beetje ouder , maar met drie schermen hou ik hem ernaast en leer zo steeds meer.
  super bedankt.
  het was het geld waard

 2. Had er al wel mee gewerkt maar heb deze korte cursus met plezier doorlopen. Vragen die ik nog had zijn weggenomen. Duidelijke heldere uitleg door cursusleider. Zie wel dat cursus van meer dan 4 jaar geleden is. Werk nu op dit moment (20 januari 2023) met Imovie 10.3.5.

 3. Uitstekende cursus. Rustige en duidelijke uitleg met veel voorbeelden.

 4. Als je deze cursus gevolgd hebt beheers je alle onderwerpen van Imovie. Ook krijg je nog wat andere tips en trics uit andere programma’s. Heel rustig en duidelijk uitgelegd.

 5. Helder en duidelijk uitgelegd.
  Tempo mag wat hoger, zeker wanneer je al enige basis/vaardigheid hebt. Desalniettemin leerzaam en nuttig.

 6. Fijne cursus om meer inzicht te krijgen in iMovie. Het ging me wel iets te traag qua spreken. Ook zou ik het fijn hebben gevonden als bepaalde links waar hij in de cursus naar verwijst, later vermeld zouden worden in een lijst. Maar ik heb veel mogelijkheden gezien, waar ik veel mee kan gaan doen.

 7. In een kort tijdbestek veel geleerd over Imovie. Als je iets met imovie in elkaar moet zetten is het zeker een handige cursus.

 8. Duidelijke en complete cursus over het gebruik van iMovie. Voor beginners alle in en outs, maar ook voor de iets meer gevorderde gebruiker zitten er nog nieuwe onderdelen in.

 9. Heldere uitleg van de basis in iMovie, wat je er allemaal mee kan en hoe je de eerste stappen zet in video editing.

45Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 162 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.