Beginnerscursus Starten met Adobe Illustrator

Illustrator is een grafisch tekenpakket op basis van vectoren waarmee je logo’s en illustraties kunt maken. Deze cursus behandelt de belangrijkste en meest gebruikte gereedschappen en functies van Illustrator. Maak kennis met de interface en de werking van het programma, en geef jezelf hiermee een goede start om het programma en de mogelijkheden verder te leren kennen.
 • 7 Hoofdstukken
 • 52 Lessen
 • 3u 56min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Alles om te starten met Illustrator.
 • De geheimen van illustreren kennen.
 • Leer Adobe Illustrator kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Waarom deze beginnerscursus Adobe Illustrator volgen?

Wil je huisstijlen maken, logo’s ontwerpen of ben je creatief en lijkt je het maken van grafische tekeningen leuk, dan is deze cursus echt iets voor jou. Adobe Illustrator heeft een hogere moeilijkheidsgraad dan Adobe Photoshop. Daarom is een cursus als deze, die je door de meest gebruikte functies en mogelijkheden heen leidt, eigenlijk onmisbaar. Je leert snel de kracht en mogelijkheid van het programma kennen. En het leuke is dat je zonder tekentalent toch heel professionele ogende illustraties kunt maken. Het enige wat je nodig hebt om te starten met Adobe Illustrator is een creatieve blik en een goede smaak.

Heb je nog geen Creative Cloud abonnement of Adobe Illustrator? Bekijk dan hier de website van Adobe!

 

Leer in deze cursus starten met Adobe Illustrator

In deze cursus leer je te navigeren door documenten en lagen. Je leert werken met (basis) vector vormen, tekst en afbeeldingen. Je ontdekt de werking van gereedschappen als pen, gum en penselen, en je maakt kennis met de oneindige mogelijkheden van effecten. Vind uit hoe je kleuren, kleurstalen en verlopen aanmaakt, en hoe je deze effectief kunt inzetten om je illustratie mee in te kleuren.

 

Kortom: leer de basis van dit fantastische programma waarmee je adembenemende illustraties kunt maken!

 

Deze online cursus bestaat uit 52 lessen. Aan de hand van video’s en oefenbestanden leer je stap voor stap hoe je alles uit Adobe Illustrator kunt halen. Je krijgt les van Belinda Kampf van House of Media, zij heeft al meer dan 30 jaar ervaring in de grafische sector en geeft al geruime tijd les over alles wat met de grafische sector te maken heeft. Benieuwd hoe een les eruit ziet? Bekijk dan de proefles bovenaan de pagina, of volg een van de gratis lessen in het cursusoverzicht. Let op! De video’s zijn Nederlands gesproken maar er wordt wel gebruik gemaakt van de Engelse Interface.

 

Wat biedt deze cursus voor beginnende illustratoren?

Leer hoe je zelf tekeningen en ontwerpen maakt.

Meer dan 50+ videolessen.

Volledig Nederlands gesproken.

24/7 toegang tot al het materiaal.

Inclusief oefenbestanden.

 

Disclaimer: Deze pagina bevat een affiliate link, dat wil zeggen dat als jij je aanmeldt via deze link, Soofos hier een kleine bijdrage voor ontvangt.

Start vandaag nog met Illustrator of een andere Adobe cursus!

Cursus Inhoud

Alles uitklappen

Over de instructeur

Belinda Kampf

29 Cursussen

Mijn naam is Belinda Kampf. Ik ben al jaren actief in de grafische sector en weet alles van de programma’s waarmee jij grafisch kunt ontwerpen. Na lang zelf actief te zijn geweest als grafisch ontwerper geef ik nu voornamelijk les over alles wat met design te maken heeft. Na veel offline les gegeven te hebben, heb ik nu van de belangrijkste kennis gebundeld in online cursussen. Met deze kennis kun je zelf snel aan de slag. Met behulp van video's en oefenbestanden kun je op je eigen tempo leren door te doen. Ik hoop ook jou enthousiast te krijgen en help je met veel plezier op weg in de grafische sector.

Beoordelingen en Recensies

4.4 Gemiddelde beoordeling

22 Ratings

 • 5
  8
 • 4
  14
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Zeer goed uitgelegde cursus en video’s.
  Spijtig dat er niet meer oefenbestanden zijn om de lessen actief mee te bewerken.

 2. De instructiefilmpjes zijn duidelijk en makkelijk te volgen, zeker als je al enige notie hebt van een adobe tekenprogramma. Het eerste hoofdstuk wordt langzamer en meer tot in detail uitgelegd, gaande weg wordt de snelheid wat opgetrokken. Dit geeft dat als je de vorige functies onder de knie hebt, op een aangenaam tempo kan verder bijleren. Een aanrader!

 3. Fijne leerzame cursus in kleine behapbare stukjes.
  Wat ik in eerste instantie met name een nadeel vond was dat je geen oefemateriaal had.
  Ik ben het echter ook als voordeel gaan zien, omdat ik nu om met de les te kunnen starten, eerst zelf al aan het oefenen ging om op die manier met hetzelfde te kunnen beginnen als dat de les begon.

  Duidelijke uitleg, ik ben enthousiast!

 4. Ik vond het een handige en leerzame cursus. Alleen had ik het persoonlijk fijner gevonden
  dat de items waar Belinda mee werkt in de hoofstukken te downloaden waren zodat je daar mee kon oefenen.

 5. Goede tips, leuke effecten. Ik heb veel opgestoken van de duidelijke uitleg van Belinda. Ik miste alleen het oefenmateriaal. Op zich redde ik het wel, maar was wel handig geweest. Bovendien is dit de Engelse versie en dan moet je wel zoeken naar het Nederlandse equivalent. Maar al met al ben ik wijzer geworden.

 6. Leuke en erg uitgebreide beginnerscursus. Verschillende tools worden helder uitgelegd. Houd er wel rekening mee dat het doorlopen+oefenen van de cursus je waarschijnlijk veel meer tijd kost dan de aangegeven (video)tijd van 4 uur ;-).

 7. Prima cursus, uitgebreide en duidelijke uitleg van de basisbeginselen van Illustrator. Prima geschikt voor beginners die met Illustrator aan de slag willen.

 8. Wat een ontzettend fijne cursus, vanaf de basis gestart. Het scheelt mij een hoop frustratie om alleen al de juiste instellingen te hebben. Belinda heeft een fijn manier van uitleg, waardoor het goed te volgen is! Op naar de volgende cursus!

 9. Verrassend goede cursus, mooi én duidelijk vorm gegeven, geen overbodige poespas alleen het (evengoed veel) noodzakelijke. Aangename stem om naar te luisteren.

75Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+197 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.