Beginnerscursus Starten met Adobe Illustrator

Belinda Kampf · 28 Februari 2024
Duik in de wereld van Illustrator, hét vector-tekenpakket voor top logo’s en illustraties! Deze cursus introduceert de kerngereedschappen en functies, zet je op het pad van creativiteit. Start nu en ontsluit je Illustrator-vaardigheden!
 • Beginner
 • 52 Lessen
 • 3u 56min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles om te starten met Illustrator.
 • De geheimen van illustreren kennen.
 • Leer Adobe Illustrator kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Cursus inhoud

Vouw uit
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen

Waarom deze beginnerscursus Adobe Illustrator volgen?

Wil je huisstijlen maken, logo’s ontwerpen of ben je creatief en lijkt je het maken van grafische tekeningen leuk, dan is deze cursus echt iets voor jou. Adobe Illustrator heeft een hogere moeilijkheidsgraad dan Adobe Photoshop. Daarom is een cursus als deze, die je door de meest gebruikte functies en mogelijkheden heen leidt, eigenlijk onmisbaar. Je leert snel de kracht en mogelijkheid van het programma kennen. En het leuke is dat je zonder tekentalent toch heel professionele ogende illustraties kunt maken. Het enige wat je nodig hebt om te starten met Adobe Illustrator is een creatieve blik en een goede smaak.

Heb je nog geen Creative Cloud abonnement of Adobe Illustrator? Bekijk dan hier de website van Adobe!

Leer in deze cursus starten met Adobe Illustrator

In deze cursus leer je te navigeren door documenten en lagen. Je leert werken met (basis) vector vormen, tekst en afbeeldingen. Je ontdekt de werking van gereedschappen als pen, gum en penselen, en je maakt kennis met de oneindige mogelijkheden van effecten. Vind uit hoe je kleuren, kleurstalen en verlopen aanmaakt, en hoe je deze effectief kunt inzetten om je illustratie mee in te kleuren.

Kortom: leer de basis van dit fantastische programma waarmee je adembenemende illustraties kunt maken!

Deze online cursus bestaat uit 52 lessen. Aan de hand van video’s en oefenbestanden leer je stap voor stap hoe je alles uit Adobe Illustrator kunt halen. Je krijgt les van Belinda Kampf van House of Media, zij heeft al meer dan 30 jaar ervaring in de grafische sector en geeft al geruime tijd les over alles wat met de grafische sector te maken heeft. Benieuwd hoe een les eruit ziet? Bekijk dan de proefles bovenaan de pagina, of volg een van de gratis lessen in het cursusoverzicht. Let op! De video’s zijn Nederlands gesproken maar er wordt wel gebruik gemaakt van de Engelse Interface.

Wat biedt deze cursus voor beginnende illustratoren?

Leer hoe je zelf tekeningen en ontwerpen maakt.

Meer dan 50+ videolessen.

Volledig Nederlands gesproken.

24/7 toegang tot al het materiaal.

Inclusief oefenbestanden.

Disclaimer: Deze pagina bevat een affiliate link, dat wil zeggen dat als jij je aanmeldt via deze link, Soofos hier een kleine bijdrage voor ontvangt.

Over de instructeur

Belinda Kampf

42 Cursussen

Mijn naam is Belinda Kampf. Ik ben al jaren actief in de grafische sector en weet alles van de programma’s waarmee jij grafisch kunt ontwerpen. Na lang zelf actief te zijn geweest als grafisch ontwerper geef ik nu voornamelijk les over alles wat met design te maken heeft. Na veel offline les gegeven te hebben, heb ik nu van de belangrijkste kennis gebundeld in online cursussen. Met deze kennis kun je zelf snel aan de slag. Met behulp van video's en oefenbestanden kun je op je eigen tempo leren door te doen. Ik hoop ook jou enthousiast te krijgen en help je met veel plezier op weg in de grafische sector.

Beoordelingen

4.3 Gemiddelde beoordeling

23 Beoordelingen

 • 5
  8
 • 4
  15
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Superfijn om een begin te maken met het leren van de vele mogelijkheden van illustrator.

 2. Prettige opbouw. Goede tips/trics en uitleg.
  Leuk om even op te frissen.

 3. Zeer goed uitgelegde cursus en video’s.
  Spijtig dat er niet meer oefenbestanden zijn om de lessen actief mee te bewerken.

 4. De instructiefilmpjes zijn duidelijk en makkelijk te volgen, zeker als je al enige notie hebt van een adobe tekenprogramma. Het eerste hoofdstuk wordt langzamer en meer tot in detail uitgelegd, gaande weg wordt de snelheid wat opgetrokken. Dit geeft dat als je de vorige functies onder de knie hebt, op een aangenaam tempo kan verder bijleren. Een aanrader!

 5. Fijne leerzame cursus in kleine behapbare stukjes.
  Wat ik in eerste instantie met name een nadeel vond was dat je geen oefemateriaal had.
  Ik ben het echter ook als voordeel gaan zien, omdat ik nu om met de les te kunnen starten, eerst zelf al aan het oefenen ging om op die manier met hetzelfde te kunnen beginnen als dat de les begon.

  Duidelijke uitleg, ik ben enthousiast!

 6. Ik vond het een handige en leerzame cursus. Alleen had ik het persoonlijk fijner gevonden
  dat de items waar Belinda mee werkt in de hoofstukken te downloaden waren zodat je daar mee kon oefenen.

 7. Ik heb veel geleerd van deze duidelijke cursus. Dankjewel!

 8. Goede tips, leuke effecten. Ik heb veel opgestoken van de duidelijke uitleg van Belinda. Ik miste alleen het oefenmateriaal. Op zich redde ik het wel, maar was wel handig geweest. Bovendien is dit de Engelse versie en dan moet je wel zoeken naar het Nederlandse equivalent. Maar al met al ben ik wijzer geworden.

 9. Helpt je fantastisch op weg met Adobe Illustrator

 10. Starterspakket voor Illustrator, dus goed voor beginners;

 11. Leuke en erg uitgebreide beginnerscursus. Verschillende tools worden helder uitgelegd. Houd er wel rekening mee dat het doorlopen+oefenen van de cursus je waarschijnlijk veel meer tijd kost dan de aangegeven (video)tijd van 4 uur ;-).

 12. Prima cursus, uitgebreide en duidelijke uitleg van de basisbeginselen van Illustrator. Prima geschikt voor beginners die met Illustrator aan de slag willen.

75Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 254 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.