Online Cursus WordPress

In deze online cursus WordPress laten we je zien hoe je zonder kennis van codetalen als HTML en CSS toch een mooie website kan maken met behulp van WordPress.
 • 5 Hoofdstukken
 • 26 Lessen
 • 2u 47min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Alles over WordPress.
 • De geheimen van websites kennen.
 • Leer WordPress kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Leer een website bouwen met WordPress

Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar het internet wordt steeds belangrijker. De ontwikkelingen gaan snel en web development, webdesign en de techniek worden steeds complexer. Toch heb je als ondernemer, hobbyist of blogger toch behoefte aan een eigen website. Het programmeren of coderen van een website is lastig en zonder technische achtergrond ga je daar niet uitkomen. Er is gelukkig een oplossing om deze onmogelijke opgave op te lossen: een eigen website met WordPress. Deze maken namelijk gebruik van gemakkelijk aan te passen thema’s en nuttige plug-ins. Met veel handige instellingen, opties en hulpmiddelen lukt het je om snel zelf een website te maken, zonder enige kennis van programmeren nodig te hebben.

 

Omschrijving van deze WordPress cursus

In deze online cursus WordPress leer je de basis van het maken van een eigen website met WordPress. Aan de hand van 30 video’s leer jij alles wat je moet weten om in één dag je eigen website online te hebben. In drie uur tijd maken we snel een mooi vormgegeven, volledig functionele website die je zelf kan beheren. Voor deze online cursus worden er verschillende bronnen behandeld, zoals thema’s en plug-ins, die niet gratis verkrijgbaar zijn. Het kan natuurlijk zijn dat je geen geld wilt investeren in je website. Zelfs dan is deze cursus een goede manier om de mogelijkheden van WordPress te leren kennen.

 

In deze online cursus WordPress leer je:

Op welke manier je goede hosting kan selecteren;

Hoe je WordPress kan installeren op jouw domein;

 Kiezen uit verschillende thema’s en vormgeving;

 Belangrijke instellingen van WordPress en thema’s kennen;

 Werken met pagebuilders en templates;

 Werken met Visual Composer en gerelateerde plug-ins;

 Pagina’s, blogberichten en meer vullen met content;

Wat custom post types zijn en hoe ze werken;

 Handige plug-ins en andere hulpmiddelen kennen en gebruiken.

 

Wie is de doelgroep voor deze cursus?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die zelf een website wilt maken, beheren en online wil zetten. Om deze cursus te volgen, heb je niet per se affiniteit voor het internet nodig, maar het helpt je natuurlijk wel. Deze cursus is uitermate geschikt voor mensen met een eigen bedrijf (ondernemers, ZZP’ers, enzovoorts.), voor hobbyisten, bloggers en mensen die gewoon graag en snel een eigen website willen zetten.

 

Benodigde voorkennis voor deze cursus WordPress:

Om deze cursus te kunnen bekijken en te volgen heb je geen voorkennis nodig. Dit betekent dat je deze cursus prima kan volgen zonder dat je iets weet over programmeren, webdesign, coderen, of HTML en CSS. Het is wel handig van tevoren te weten wat het onderwerp van je website gaat zijn, dus mocht je dat nog niet weten, dan moet je daar zeker even over nadenken.

 

Wat heb je nodig om deze cursus succesvol te voltooien?

Om deze cursus tot een goed einde te brengen heb je in principe niets nodig, echter is het wel stukken interessanter, wanneer je de stof uit de cursus nadoet op jouw eigen WordPress-website. Niet alleen zorg je er daardoor voor dat je de stof beter onthoud, ook heb je al een zeer mooie, professionele website staan na afronding van de cursus. Daarna heb je in deze online cursus dan een mooie handleiding, waarin je alles terug kan vinden over jouw eigen website en kan je snel problemen oplossen of oplossingen terugvinden.

 

Ga bouwen aan jouw eigen mooie website met WordPress!

Over de instructeur

Martijn is een expert als het aankomt op skills voor grafische vormgeving en videoproductie. Van Photoshop tot After Effects, in no-time leert hij je de kneepjes van het vak. Dankzij zijn leergierigheid en ondernemende geest weet hij ook alles over marketingtools als MailChimp, en webdesign met WordPress. Benieuwd naar alle cursussen van Martijn? Bekijk hier zijn aanbod.

Ratings and Reviews

4.1 Avg. Rating

23 Ratings

 • 5
  8
 • 4
  11
 • 3
  3
 • 2
  1
 • 1
  0
 1. De cursus legt je stap voor stap uit hoe je aan de slag kunt gaan in WordPress. Heel easy maar denk wel dat je wat basiskennis van de digitale wereld moet hebben.

 2. Om met WordPress aan de slag te gaan is er toch een minimum aan kennis nodig.
  De cursus is vrij duidelijk over diverse mogelijkheden met en in WordPress, alleen jammer dat telkens de Engelse temen en benamingen gebruikt worden.

 3. Als leek begonnen aan de cursus en aan het einde van de cursus ben ik in staat om zelf een website te bouwen zonder code. De cursus bevat veel praktische informatie en goede tips om je website vorm te geven zoals je zelf wilt! Deze cursus heeft mij zeker geholpen en ik heb er vertrouwen in dat ik zelf in staat ben een website te bouwen. Een periode van testen, testen en nog eens testen om het gewenste resultaat te bereiken gaat nu beginnen.

 4. Duidelijke manier om WordPress te leren, heb een heel boekwerk thuis, maar heb echt geen zin om dat door te lezen en dan is dit zeker een goede basis als alternatief.

 5. Na de overstap van wysiwyg programma’s met WordPress begonnen, cursusboek gekocht maar lastig doorheen te komen, deze video cursus werkt beter de stappen zijn relevant en overzichtelijk, eigenlijk zou ik wel een cursus gevorderden willen volgen, één min punt is dat de cursus wat gedateerd lijkt dit uit zich doordat er na 2 weken nog steeds niet gereageerd is op een vraag, conclusie ik ben blij dit gedaan te hebben en heb inmiddels al 3 websites herbouwd en online staan.

 6. 1ste soofos cursus, heel goede voorbeelden met voorbeeld themes en plugins.
  Goede tips & tricks.
  Wordpress is heel uitgebreid maar de meest belangrijke items komen voorbij.

 7. Ik vind het een duidelijke cursus om alles te leren. Wel vindt ik het jammer dat de man die de cursus uitlegt veel opties geeft met betaalde dingen waardoor de website gauw tussen de 100 en 150 euro gaat kosten. Alle basiselementen worden zeer goed uitgelegd en zijn ook niet saai wel zou het fijn zijn als ook extra opties met de gratis versie worden uitgelegd.

 8. Reeds de 3e cursus die ik via soofos volg, één van de betere, heel goede voorbeelden, tips & tricks

 9. Het is inderdaad echt een cursus voor beginners. Uitleg is helder en duidelijk. Alleen jammer dat er maar heel beperkt ingegaan wordt op andere “themes” dan de premium “Enfold”. En juist de “Enfold-theme” is zo uitgebreid dat een beginner alsnog snel de weg zou kunnen kwijtraken binnen WordPress.
  Ik had graag gezien dat juist met een gratis theme de basiskennis werd behandeld, zodat je eerst kan oefenen en echt dingen kan ontdekken voordat je over gaat naar een premium.

 10. Ik ben zeer tevreden over deze cursus. Ik ben nu is staat om een site te bouwen en te onderhouden.
  Bouwen lukt vaak wel maar het bij houden en bijwerken is vaak een hele klus. Met WP gaat dat een stuk makkelijker .
  Een echte aanrader!

 11. Zeer handige en duidelijke cursus om een website te bouwen met WordPress.
  Een aanrader voor een schappelijke prijs.

 12. De basics van WordPress worden goed uitgelegd. Je kunt na het volgen van deze cursus zeker een fatsoenlijke website maken. De instructeur beweegt zijn muis af en toe te veel, dat is wat irritant. Het beeld zou ook wat scherper kunnen.

 13. Heldere uitleg, maar niet heel compleet qua inhoud. Cursus lijkt licht gedateerd, wat op zich niet erg is, maar wel goed om te weten als je er aan begint. Een paar keer bijgeluid van bliepende appjes, dat ervaar ik als storend.

 14. Voor mij als beginnend WordPress-gebruiker een erg interessante en veelzijdige cursus met duidelijke uitleg!

 15. Gedreve, ervaren en dedicated instructeur.

  Alles in zeer duidelijke taal en alles heel makkelijk.
  Cursus is leerzaam en vormt een goede basis voor iemand zoals zonder IT kennis te volgen.

  Bedankt voor de effort!

 16. We hebben een volledig beeld van wat wordpress is. Maar het ging soms wat te traag of wat te veel herhaling. Het is vooral een cursus voor mensen die niet echt vaak werken met een computer.

 17. Goede cursus, klaar en duidelijk!
  Ik vind echter wel dat er te vaak wordt gegrepen naar niet-gratis themes en plugins, wat niet steeds nodig is, lijkt mij.
  Cursus is helemaal ok voor diegenen die bereid zijn een theme aan te kopen en daarenboven nog kiezen voor Enfold.
  Koopt men niets aan of iets anders, dan zijn delen van de cursus minder nuttig.

 18. Ik wist niet dat het eigenlijk zo makkelijk is om een eigen website te maken (die er ook nog mooi uitziet). Ben erg blij met het resultaat!

49Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+384 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.