Online Cursus Illustrator CS5/CS6

In deze online cursus Illustrator leer jij aan de hand van video's en opdrachten welke tools je kunt gebruiken om jouw eigen afbeeldingen, logo's en ontwerpen te maken.
 • 8 Hoofdstukken
 • 65 Lessen
 • 5u 38min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Alles over Adobe Illustrator.
 • De geheimen van het illustreren kennen.
 • Leer Illustrator kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Leer grafisch ontwerpen in Adobe Illustrator

Adobe Illustrator is een computerprogramma dat door grafisch ontwerpers, DTP’ers, illustratoren en technisch tekenaars wordt gebruikt voor het maken van vectorafbeeldingen. Het kan worden beschouwd als tussenvorm tussen beeldbewerkingsprogramma’s en CAD-programma’s. Met dit programma van Adobe kan je namelijk diverse dingen ontwerpen; zoals: cartoons, logo’s, doorsnedes van machines, maar ook brochures of een poster. Om hiermee aan de slag te gaan, moet je natuurlijk wel eerst beginnen met deze online cursus Illustrator.

 

Omschrijving van deze online cursus Illustrator

In deze online cursus Illustrator leer je alle tools, toeters en bellen van Illustrator kennen. Je leert dus niet alleen hoe je de interface en instellingen van Illustrator af kunt stemmen op je eigen voorkeuren. Je leert namelijk ook hoe alle tools werken, hoe je effecten toe kan passen, tekst vorm kan geven en nog veel meer over grafisch ontwerp. Deze uitgebreide cursus bestaat uit 64 lessen. In elke les leer je steeds meer over Illustrator aan de hand van video’s en opdrachten, waardoor je snel en efficiënt het programma leert te gebruiken.

Benieuwd hoe zo’n les eruit ziet? Bekijk dan de introductievideo bovenaan de pagina. Wil je meer gratis lessen om te proberen? Bekijk dan eens het cursusoverzicht, hier staan namelijk ook een paar gratis lessen. Is de cursus achteraf toch niks voor jou? Dat is geen probleem, binnen 14 dagen kan je namelijk de cursus kosteloos annuleren! Ook hebben we op YouTube verscheidene tutorial staan die je gratis kan bekijken!

 

In deze online cursus Illustrator leer je:

 De interface van Adobe Illustrator kennen;

Documenten aan te maken, te bewerken en te beheren;

 Selecties en transformaties te maken in Illustrator;

 Werken met verschillende vormen en paden;

 Kleurstalen, kleurverloop en staalbeheer toe te passen;

 Teksten vorm te geven, typografie te maken en stijlen toe te passen;

 Objecten, effecten en objectstijlen te bewerken met Illustrator;

Gebruik maken van verschillende penselen en symbolen;

 Grafieken en infographics te maken en toe te voegen aan documenten;

Hoe je het ontwerp kan exporteren en afdrukken.

 

Wie is de doelgroep voor deze cursus?

Deze online cursus is geschikt voor iedereen die aan de slag wilt gaan met grafische vormgeving of die dat al doet. Het maakt dus niet uit of je beginner bent of al gevorderd bent in het gebied van design en ontwerp. In de cursus krijg je namelijk waardevolle inzichten die je als grafisch ontwerper of designer kunnen helpen bij het maken van mooie logo’s, illustraties en meer. Ben je een creatief type of ben je vaak bezig met het designen van allerlei soorten media? Dan is het een aanrader te leren hoe Adobe Illustrator werkt.

 

Benodigdheden om deze cursus succesvol af te ronden:

Om deze cursus tot een goed einde te brengen heb je een internetconnectie nodig, zodat je de instructievideo’s kan bekijken. Ook is het handig om Adobe Illustrator te hebben, zodat je de opdrachten die bij de cursus horen kan doen. Op die manier leer je namelijk sneller en efficiënter hoe Illustrator werkt. Heb je nog geen Creative Cloud abonnement of Adobe Illustrator? Bekijk dan hier de website van Adobe!

 

Waarom deze online cursus volgen?

In deze online cursus illustrator leer je alles over illustreren en maken van afbeeldingen in de fotobewerker van Adobe. Je gaat aan de slag met de uitgebreide illustratie software van Adobe. Illustrator wordt door veel mensen in de grafische sector gebruikt en is dan ook een veelgevraagde vaardigheid. Doe jezelf dus een gunst door te leren werken met Adobe Illustrator. Nog niet helemaal zeker of het grafische werk bij je past? Volg dan een van de gratis lessen en probeer deze samen met de gratis proefperiode die Adobe je biedt op het CC-pakket.

 

Disclaimer: Dit artikel bevat een affiliate link. Dat wil zeggen dat als jij je aanmeldt via deze link, Soofos hier een kleine bijdrage voor ontvangt.

Ga aan de slag met Illustrator of bekijk andere cursussen over Adobe!

Cursus Inhoud

Alles uitklappen

Over de instructeur

Martijn is een expert als het aankomt op skills voor grafische vormgeving en videoproductie. Van Photoshop tot After Effects, in no-time leert hij je de kneepjes van het vak. Dankzij zijn leergierigheid en ondernemende geest weet hij ook alles over marketingtools als MailChimp, en webdesign met WordPress. Benieuwd naar alle cursussen van Martijn? Bekijk hier zijn aanbod.

Beoordelingen en Recensies

4.2 Gemiddelde beoordeling

78 Ratings

 • 5
  31
 • 4
  37
 • 3
  7
 • 2
  2
 • 1
  1
 1. Ik ben heel tevreden over deze cursus! Heldere uitleg, fijn om met oefenbestanden te kunnen werken. Prettige stem van de docent die heel duidelijk en in een comfortabel tempo je door de lesstof heen loodst. Ook ik, zónder grafische achtergrond, kan nu veel beter voldoen aan de eisen van mijn professionele klanten. Daarnaast heb ik mogelijkheden ontdekt die ik kan toepassen, en zo zijn er weer ideeën ontstaan voor het ontwikkelen van nieuwe, niet digitale, producten.
  De tijdsduur van de cursus die wordt aangegeven is 5 uren en 38 minuten. Maar mijn ervaring is, gewoon omdat het zo leuk is, maar ook omdat oefening echt nodig is, je zeker het dubbele aan tijd kwijt bent om alles te begrijpen en een beetje onder de knie te krijgen.

 2. Dit was enorm leerzaam en ik kan mede hierdoor dit goed in de praktijk toepassen!

 3. Zeer leuk om te zien wat je met Adobe Illustrator kan doen. En een plezierige uitleg door Martijn waardoor je je het goed oppikt.

 4. Leuke cursus om je kennis te laten maken met Illustrator.
  Martijn geeft duidelijke uitleg, en de cursus is een stuk uitgebreider als ik had verwacht.
  Het is soms wel lastig dat er gebruik wordt gemaakt van de Engelse versie van Illustrator, het is vaak even zoeken naar de juiste vertaling als je de Nederlandse versie gebruikt. Verder zijn niet alle oefenbestanden compleet, maar daar valt op zich wel omheen te werken.
  Al met al een vrij complete cursus, die me de nodige basiskennis heeft bijgebracht.

 5. Prima cursus voor beginners met duidelijke uitleg van de mogelijkheden in het programma.

 6. Valt een beetje tegen. Legt over het algemeen goed uit.
  Achtergrondgeluiden zijn zeer irritant, tevens de fouten die hij maakt en afdoet met een lach in plaats van een nieuwe opname te maken.
  Het lijkt een beetje afgeraffeld en niet echt een cursus.
  Toch veel geleerd over naar een andere vursus

 7. Wel jammer dat er hier gebruik gemaakt is van een engelstalig programma, zo moest ik wel iedere keer switchen naar mijn eigen programma (nederlandstalig) om te kijken wat er werd bedoelt.

 8. Goede cursus, maar de onderwerpen zijn vrij basaal en er worden tal van onderwerpen niet besproken. De cursus had voor mijn gevoel iets completer mogen zijn

 9. Goede cursus zit goed in elkaar en heb er veel van geleerd. Kan nu vele male beter over weg met illustrator en het maakt het nu veel leuker om er mee te werken!

 10. Duidelijke uitleg van alle functies van Adobe Illustrator. De oefenbestanden zijn soms moeilijk bewerkbaar, omdat de afbeeldingen er als clip group in staan.

 11. Leuke cursus opbouw en heel leerzaam. Goed dat je de cursus kan blijven gebruiken om later onderdelen nogmaals te bekijken omdat het programma niet altijd zo gebruikersvriendelijk is.

 12. Erg duidelijk, zeker voor de beginner! Zelf had ik al de enige ervaring met Illustrator waardoor sommig dingen herhaling waren voor mij of al bekend maar dat maakte de cursus er niet minder om waard!

 13. Prettige uitleg op een goed bij te houden tempo. Helemaal fijn dat de cursus is terug te bekijken zodat ik altijd bepaalde lessen kan herhalen. (Ik kan nu namelijk nog niet alles uit mijn hoofd)

 14. Prima cursus, niet te lang, en een hoop handige functies ontdekt binnen het pakket. Het werkte soms wel wat onhandig omdat zijn pakket in het Engels is.

 15. Middels deze cursus heb ik het idee dat ik de basis van Illustrator beheers. Je wordt stap voor stap meegenomen in allerlei functies.

 16. Ik vond het een leerzame cursus, goed te volgen als je nog geen ervaring met Illustrator hebt. Pluspunt: Vaak zijn de videos niet heel lang, waardoor je aandacht bij de video kan blijven. Minpunt: Martijn van Weeghel (de gever van de cursus) geeft geen antwoord op de vragen die andere cursisten stellen na het kijken van een video (onder een video).

 17. Top om de basis onder de knie te krijgen. Duidelijke instructies en leuk om tegelijk mee te doen.

 18. Deze cursus is handig om snel door te lopen zodat je de belangrijkste opties in Illustrator kent.
  Daarna zul je nog veel zelf moeten experimenteren om hier ook de handigheid in te krijgen.
  Wel is de de cursus wat langdradig.

  Deze cursus heeft mij in ieder geval wel een stuk verder op weg geholpen!

 19. Soms is het even zoeken omdat Martijn met de Engelse variant van Ai werkt en bij mij alles op Nederlands staat, maar verder een erg fijne, helder cursus waar ik veel aan heb gehad.

 20. Ik vond het over het algemeen een matige cursus. Geluidskwaliteit is niet zo best, op de achtergrond hoorde ik ook een keer een telefoon heel lang afgaan, in het begin krijg je geen uitleg hoe je illustrator kunt kopen en hoe je de bestanden moet openen (dus het was voor mij even zoeken hoe en wat allemaal), op het einde van de cursus word je ook niet even bedankt of iets dergelijks van Martijn etc. etc.

 21. Heb heel veel geleerd, ook een hele duidelijke uitleg! Vond het gewoon jammer dat ik erdoorheen was.

 22. Zeer uitgebreide cursus. Ik denk dat regelmatig onderwerpen terug ga zoeken, dus handig als naslagwerk. Wel jammer dat sommige filmpjes niet meeliepen met het geluid

 23. Ik hefdeze cursus gedaan voor m’n eerste leerjaar op het Grafisch Lyceum. Dan is er al een basis, en kan ik al lekker aan de slag met de programma’s.

 24. Deze cursus heb ik als zeer waardevol ervaren als beginnend Illustrator gebruiker.
  Ik liep enorm vast tijdens het werken met Illustrator, maar na deze cursus heb ik veel handvatten om met dit programma te werken. Erg fijn!

 25. Met illustrator blijkt heel veel mogelijk en om een goed overzicht te krijgen is deze cursus goede rondleiding

 26. Zeer uitgebreide uitleg met de mogelijkheden van Adobe.Een tip, dit was met de Engelse variant.Ik zou de Nederlands namen van de mogelijkheden er ook bij melden of bij een van de eerste lessen aangeven hoe je de taalinstelling nog zou kunnen wijzigen.

 27. Duidelijke cursus. Had voor deze cursus geen ervaring met Illustrator en heb dankzij deze cursus de basis geleerd. Aanrader!

 28. Erg interessant, laat veel tools zien en helpt je om overweg te kunnen met dit programma.

 29. Ik heb deze cursus gevolgd om meer over illustrator te leren, als je al met het programma hebt gewerkt zijn de eerste 2 lessen overbodig. Daarna heb ik wel wat verschillende dingen geleerd

 30. Ik vond dit een hele leuke cursus! Alles wordt goed en duidelijk uitgelegd!
  Enkel vind ik het spijtig dat er op het einde geen oefeningen bijzitten,
  om nog meer gewoon te worden aan het programma.

 31. Goede basiscursus. Fijne, complete introductie voor het gebruik van alle tutorials van het programma. Het ideale van E-learning als deze is dat je telkens de cursus, het onderwerp, erbij kunt pakken net zolang totdat je het snapt. De instructeur heeft een prettige stem, kan goed vertellen en weet je aandacht erbij te houden.

 32. Nog nooit met illustrator gewerkt maar zoveel mogelijkheden leren kennen nu!

 33. Cursus is goed te volgen, omdat ik een Nederlandse versie heb van Illustrator was het af en toe even zoeken naar de correcte vertaling.

  De cursus behandeld 1 voor 1 de meeste gebruikte tools binnen Illustrator, het zorgt ervoor dat je snel je weg kan vinden binnen Illustrator en dat je globaal een idee heb welke tool voor welk doeleinde je kan gebruiken. Nu ik dit weet kan ik met veel vertrouwen aan de slag met online tutorials om verschillende illustraties te maken in Illustrator daar bied deze cursus genoeg diepgang voor.

  Het is nu vooral een kweste van oefenen, doen en vlieguren maken om er steeds meer uit te kunnen halen.

 34. Dit is een zeer uitgebreide cursus, waarin je veel leert op een makkelijke manier. Alle gereedschappen en sneltoetsen passeren de revue. En wat je niet in één keer onthoudt, kun je altijd nog een keer bekijken.

 35. Goede cursus met duidelijk uitleg. Prima voor een beginner! Alleen jammer dat de video’s vaak vastlopen.

 36. Een heldere en duidelijke uitleg, die je de basis elementen van Illustrator leren begrijpen.

 37. IK heb veel over de basis van Illustrator geleerd dankzij deze cursus. De instructeur spreekt duidelijk en geeft goede advisen.

  Echt een aanrader

 38. Na de Photoshop cursus heb ik deze Illustrator cursus van Martijn weer als een prettige cursus ervaren: goed opgebouwd, op een rustige, begrijpelijke en overzichtelijke manier uitgelegd. Ik heb een goed beeld van de mogelijkheden die Illustrator biedt, maar ik denk dat het een tijd vergt om zelf aan de slag te gaan met ontwerpen. Het zou prettig zijn als aan het einde meer oefeningen worden toegevoegd. Maar goed…ik kan nu verder aan de slag. Top!

 39. Deze instructeur geeft (ook na contact met Soofos zelf) totaal geen reactie op vragen. Als er ook maar iets in je programma niet reageert zoals in de voorbeeldfilmpjes zelf, heb je een probleem en zit je met je handen in het haar hoe je dat dan wel voor elkaar krijgt. Je kunt de oefening zelf niet afmaken en hebt dus helemaal niks aan de info die je krijgt. Ik vind dit erg slecht en een enorme tegenvaller. Martijn van Veghel laadt zo lekker op een passieve manier zijn zakken vol met geld.

 40. Ik ben al vaker bezig geweest met Ai maar ik kwam nooit verder dan wat gestuntel en wat geklooi in de marge. Tot deze cursus; duidelijk, verhelderend en op een aangename wijze aangeboden.
  Nu heb ik de cursus afgerond, ik ben tevreden, ik kan aan de slag. Toch heb ik het gevoel dat ik nog te weinig weet van het programma. Maar…..dat is aan mijzelf om daar wat aan te doen. Ik ga dus aan de slag en kom er vanzelf achter wat ik nog te kort kom en daar zal ik actie op ondernemen.

  Enig echte minpuntje is het feit dat ik zelf de Nederlandse versie gebruik van Ai en de cursus gaat over de Engelse versie. Zou het een optie zijn om de cursisten te laten kiezen in welke versie zij de cursus zouden willen volgen?
  En een eventuele vervolg cursus die dieper op zaken ingaat en de cursist de mogelijkheid bied om diens kennis te testen via een incidentele opdracht zou ik zeker toejuichen.

 41. Ik ben erg tevreden over deze cursus, aan de hand van de lessen leer je langzaam de basics van het programma illustrator.
  Ik had graag iets meer willen weten over het inkleuren van illustraties…

 42. Het wordt goed en helder uitgelegd, groot minpunt is dat het programma in het Engels is.
  Ik heb de Nederlandse versie, ben ook van mening dat een cursus zoals deze met het Nederlandse pakket moet worden gegeven. Heb ik geen moeite met de Engelse taal maar je moet nu toch wel regelmatig even zoeken welk gereedschap wordt bedoeld en waar je hem kunt vinden, en dat vind ik een groot minpunt.
  Ik mis ook een transcript waar je één en ander nog eens rustig kunt doorlezen, nu moet je iedere keer de video opstarten.
  Vandaar ook dat ik slechts twee sterren geef als beoordeling, was het programma nu ook in het Nederlands dan had ik het met vier sterren beoordeeld, als er een transcript bij was in de vorm van een PDF vijf sterren.

 43. Het is een hele duidelijke cursus. Had er nog nooit mee gewerkt en nu weet ik er toch al weg mee. Nu nog veel doen dat het meer automatisme word

 44. Goede duidelijke cursus en uitleg.
  Persoonlijk vind ik het erg prettig dat er steeds technieken, sneltoetsen etc. in meerdere video’s werden herhaald.

  Er zitten geen opdrachten bij die je geheel “zelfstandig” kan maken, dit vind ik wel jammer.
  Nu moet/kan je nadoen wat er in de video wordt voorgedaan, waardoor je “minder” op ontdekking hoeft.

  Zelf had ik totaal geen ervaring of kennis van adobe illustrator en denk dan ook dat ik doormiddel van deze cursus de basis, betekenissen, iconen etc. heb geleerd.

  Nu kan ik in de praktijk de technieken verder gaan leren en toepassen

  Klein minpuntje: in sommige video’s hoor je een telefoon trillen, wat af en toe wel hinderlijk kan zijn.

 45. Uitgebreide en duidelijke cursus. Ik vind de opbouw van de hoofdstukken erg overzichtelijk, ik kan nu zeker aan de slag met mijn eigen artwork.

 46. Martijn kan Illustrator prima uitleggen. al worden er met name de laatste lessen wel erg veel vakjargon gebruikt, die voor beginners nog wel eens moeilijk zijn te begrijpen. Voor mezelf was het een update omdat ik jaren lang niets gedaan heb met Illustrator en dan is zo’n opfris cursus echt geweldig. Enkele van de korte filmpjes hebben werkelijk mijn ogen weer geopend op dit gebied! Dank daarvoor!

  groet,

  Marco Koreman
  Lelystad

 47. Goede cursus voor het leren werken met Illustrator. De instructie gaat via korte video’s met een duidelijke uitleg over de verschillende functie’s die het programma biedt. Na deze cursus gevolgd te hebben heb je een goede basis opgebouwd om aan de slag te gaan met dit programma.

 48. Vooral handig als je al ervaring hebt met Photoshop. Na deze cursus ben je in staat tutorials te volgen en zelf een en ander uit te proberen zodat je er handiger in wordt.

 49. Leuke cursus. Je leert de basis van dit programma d.m.v. video’s. Duidelijke uitleg en de video’s duren gemiddeld z’n 4-8 min.

  Wel moet ik zeggen dat ik er wat meer van had verwacht, ook een soort ‘ opdrachten’. Deze zitten er dus niet bij. Je doet meer na wat je ziet in het filmpje.
  Ook vrij kort. Je kan er, als je echt wilt, er binnen een dag doorheen zijn.

  Al met al, leuk als je wilt beginnen of om te kijken of het wat voor jou is. Maar verwacht niet dat je na deze cursus klaar bent en alles van Adobe Illustrator weet. Het is een groot programma.

 50. Goede en duidelijke uitleg over de belangrijkste functies van Illustrator! Ik kan aan de slag!

 51. Beste, heeft u het transcript van de videos? Van de indesign cursus en van de illustrator cursus!
  Ik vind het namelijk handig om de opties nog door te zoeken/te memoriseren van het papier! Anders moet ik iedere keer terug naar een video. Ik hoor graag van jullie.

  Vriendelijke groet

 52. Ik vond het echt super handig dat ik de cursus altijd en overal kon volgen. Ook als ik nu even iets vergeten ben, kan ik het zo weer opzoeken.

 53. Ik was verrast om te zien dat Illustrator eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is. Het is even wennen maar ik maak onderhand al mijn logo’s en plaatjes gewoon zelf!

29Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+598 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.