Online Cursus Illustrator CS5/CS6

Martijn · 28 Februari 2024
**Nieuwere versie beschikbaar** In deze online cursus Illustrator leer jij aan de hand van video's en opdrachten welke tools je kunt gebruiken om jouw eigen afbeeldingen, logo's en ontwerpen te maken.
 • Beginner
 • 65 Lessen
 • 5u 38min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over Adobe Illustrator.
 • De geheimen van het illustreren kennen.
 • Leer Illustrator kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Cursus inhoud

Vouw uit

**Van deze cursus is een vernieuwde, actuelere versie uitgebracht. Omdat de informatie grotendeels nog wel relevant is bieden wij deze tegen een gereduceerde prijs aan. Wil je liever de nieuwste versie, kijk dan naar de cursus Online cursus Adobe Illustrator CC 2021**

Leer grafisch ontwerpen in Adobe Illustrator

Adobe Illustrator is een computerprogramma dat door grafisch ontwerpers, DTP’ers, illustratoren en technisch tekenaars wordt gebruikt voor het maken van vectorafbeeldingen. Het kan worden beschouwd als tussenvorm tussen beeldbewerkingsprogramma’s en CAD-programma’s. Met dit programma van Adobe kan je namelijk diverse dingen ontwerpen; zoals: cartoons, logo’s, doorsnedes van machines, maar ook brochures of een poster. Om hiermee aan de slag te gaan, moet je natuurlijk wel eerst beginnen met deze online cursus Illustrator.

Omschrijving van deze online cursus Illustrator

In deze online cursus Illustrator leer je alle tools, toeters en bellen van Illustrator kennen. Je leert dus niet alleen hoe je de interface en instellingen van Illustrator af kunt stemmen op je eigen voorkeuren. Je leert namelijk ook hoe alle tools werken, hoe je effecten toe kan passen, tekst vorm kan geven en nog veel meer over grafisch ontwerp. Deze uitgebreide cursus bestaat uit 64 lessen. In elke les leer je steeds meer over Illustrator aan de hand van video’s en opdrachten, waardoor je snel en efficiënt het programma leert te gebruiken.

Benieuwd hoe zo’n les eruit ziet? Bekijk dan de introductievideo bovenaan de pagina. Wil je meer gratis lessen om te proberen? Bekijk dan eens het cursusoverzicht, hier staan namelijk ook een paar gratis lessen. Is de cursus achteraf toch niks voor jou? Dat is geen probleem, binnen 14 dagen kan je namelijk de cursus kosteloos annuleren! Ook hebben we op YouTube verscheidene tutorial staan die je gratis kan bekijken!

In deze online cursus Illustrator leer je:

 De interface van Adobe Illustrator kennen;

Documenten aan te maken, te bewerken en te beheren;

 Selecties en transformaties te maken in Illustrator;

 Werken met verschillende vormen en paden;

 Kleurstalen, kleurverloop en staalbeheer toe te passen;

 Teksten vorm te geven, typografie te maken en stijlen toe te passen;

 Objecten, effecten en objectstijlen te bewerken met Illustrator;

Gebruik maken van verschillende penselen en symbolen;

 Grafieken en infographics te maken en toe te voegen aan documenten;

Hoe je het ontwerp kan exporteren en afdrukken.

Wie is de doelgroep voor deze cursus?

Deze online cursus is geschikt voor iedereen die aan de slag wilt gaan met grafische vormgeving of die dat al doet. Het maakt dus niet uit of je beginner bent of al gevorderd bent in het gebied van design en ontwerp. In de cursus krijg je namelijk waardevolle inzichten die je als grafisch ontwerper of designer kunnen helpen bij het maken van mooie logo’s, illustraties en meer. Ben je een creatief type of ben je vaak bezig met het designen van allerlei soorten media? Dan is het een aanrader te leren hoe Adobe Illustrator werkt.

Benodigdheden om deze cursus succesvol af te ronden:

Om deze cursus tot een goed einde te brengen heb je een internetconnectie nodig, zodat je de instructievideo’s kan bekijken. Ook is het handig om Adobe Illustrator te hebben, zodat je de opdrachten die bij de cursus horen kan doen. Op die manier leer je namelijk sneller en efficiënter hoe Illustrator werkt. Heb je nog geen Creative Cloud abonnement of Adobe Illustrator? Bekijk dan hier de website van Adobe!

Waarom deze online cursus volgen?

In deze online cursus illustrator leer je alles over illustreren en maken van afbeeldingen in de fotobewerker van Adobe. Je gaat aan de slag met de uitgebreide illustratie software van Adobe. Illustrator wordt door veel mensen in de grafische sector gebruikt en is dan ook een veelgevraagde vaardigheid. Doe jezelf dus een gunst door te leren werken met Adobe Illustrator. Nog niet helemaal zeker of het grafische werk bij je past? Volg dan een van de gratis lessen en probeer deze samen met de gratis proefperiode die Adobe je biedt op het CC-pakket.

Disclaimer: Dit artikel bevat een affiliate link. Dat wil zeggen dat als jij je aanmeldt via deze link, Soofos hier een kleine bijdrage voor ontvangt.

Over de instructeur

Martijn

74 Cursussen

Martijn is een expert als het aankomt op skills voor grafische vormgeving en videoproductie. Van Photoshop tot After Effects, in no-time leert hij je de kneepjes van het vak. Dankzij zijn leergierigheid en ondernemende geest weet hij ook alles over marketingtools als MailChimp, en webdesign met WordPress. Benieuwd naar alle cursussen van Martijn? Bekijk hier zijn aanbod.

Beoordelingen

4.2 Gemiddelde beoordeling

81 Beoordelingen

 • 5
  34
 • 4
  37
 • 3
  7
 • 2
  2
 • 1
  1
 1. Lastig al je een Nederlandstalig software hebt. maar ik ben door deze cursus wel heel wat wijzer geworden.

 2. Top cursus! Deze cursus leert de voldoende basis aan om vervolgens zelf aan de slag te gaan.

 3. In de cursus wordt alles goed uitgelegd, waarbij je zeer mooie projecten kan maken

 4. De cursus was super duidelijk en goed te volgen.

 5. Ik ben heel tevreden over deze cursus! Heldere uitleg, fijn om met oefenbestanden te kunnen werken. Prettige stem van de docent die heel duidelijk en in een comfortabel tempo je door de lesstof heen loodst. Ook ik, zónder grafische achtergrond, kan nu veel beter voldoen aan de eisen van mijn professionele klanten. Daarnaast heb ik mogelijkheden ontdekt die ik kan toepassen, en zo zijn er weer ideeën ontstaan voor het ontwikkelen van nieuwe, niet digitale, producten.
  De tijdsduur van de cursus die wordt aangegeven is 5 uren en 38 minuten. Maar mijn ervaring is, gewoon omdat het zo leuk is, maar ook omdat oefening echt nodig is, je zeker het dubbele aan tijd kwijt bent om alles te begrijpen en een beetje onder de knie te krijgen.

 6. Dit was enorm leerzaam en ik kan mede hierdoor dit goed in de praktijk toepassen!

 7. Fijne cursus, veel geleerd en ik ga gelijk nog een cursus nemen!

 8. Zeer leuk om te zien wat je met Adobe Illustrator kan doen. En een plezierige uitleg door Martijn waardoor je je het goed oppikt.

 9. Leuke cursus om je kennis te laten maken met Illustrator.
  Martijn geeft duidelijke uitleg, en de cursus is een stuk uitgebreider als ik had verwacht.
  Het is soms wel lastig dat er gebruik wordt gemaakt van de Engelse versie van Illustrator, het is vaak even zoeken naar de juiste vertaling als je de Nederlandse versie gebruikt. Verder zijn niet alle oefenbestanden compleet, maar daar valt op zich wel omheen te werken.
  Al met al een vrij complete cursus, die me de nodige basiskennis heeft bijgebracht.

 10. Prima cursus voor beginners met duidelijke uitleg van de mogelijkheden in het programma.

Oorspronkelijke prijs was: €67.Huidige prijs is: €29.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 638 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.