Leer je menstruatiecyclus kennen – FEMM methode

Marlot.Ovarie · 10 Juni 2024

Leer leven met je natuurlijke menstruatie cyclus. Wil jij je verdiepen of leven volgens je natuurlijke cyclus bij je past? Deze cursus wordt aangeboden volgens de FEMM methode. Gebaseerd op fysiologie en wetenschap.

  • Beginner
  • 46 Lessen
  • 3u 23min
  • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

  • Leer je eigen menstruatiecyclus te begrijpen op basis van jouw cyclusgegevens
  • FEMM is een wetenschappelijk onderbouwde methode om je menstruatiecyclus te tracken
  • Natuurlijk je cyclus volgen is een betrouwbaar alternatief voor anticonceptie - mits je goede informatie hebt ontvangen
  • Ontdek wat een gezonde cyclus is. Je krijgt kaders binnen welke normen je cyclus gezond is.

Cursus inhoud

Vouw uit

Leer je menstruatiecyclus kennen – de FEMM methode

“Ditch de pill” – lijkt populairder dan ooit

Maar wat is het alternatief? Is natuurlijke anticonceptie veilig en betrouwbaar? In de lessen die ik geef leer je hoe je natuurlijke cyclus werkt en wat dit over jouw gezondheid zegt. De natuurlijke menstruatiecyclus is namelijk als een thermometer die aangeeft hoe het met je gaat. Ook ontdek je wanneer je vruchtbaar bent. Als dit helder is, leer je al snel dat je deze informatie in kunt zetten om wel of niet zwanger te worden. Behalve kennis krijg je ook richtlijnen die horen bij de FEMM Methode om niet zwanger worden.

Ontdek de kracht van de FEMM methode

De FEMM methode is een Fertility Awareness Methode (FAM). Dit betekent dat je door je cyclus te volgen wel of niet zwanger kunt worden zonder (hormonale) anticonceptie te gebruiken. Daarnaast is een van de USP’s van FEMM de grote focus op het managen van je gezondheid.  Naast educatie heeft FEMM  namelijk ook een team van artsen die op holistische wijze werken met hun patienten. Als je namelijk ontdekt dat je cyclus uit balans is, dan kan en arts die werkt volgens het FEMM protocol je cyclus weer in balans brengen.

De FEMM methode, een Sympto Hormonaal Methode gebaseerd op het classificeren van cervixslijm en urinetesten, biedt een wetenschappelijke benadering om je menstruatiecyclus te begrijpen en te volgen.  Door deze cursus te volgen, leer je hoe je jouw natuurlijke cyclus kunt volgen en interpreteren.

De voordelen van je menstruatiecyclus kennen

Een goed begrip van je menstruatiecyclus is niet alleen cruciaal voor vruchtbaarheidsplanning, maar het is ook een venster naar je algehele gezondheid. Door deze cursus leer je hoe je cyclus werkt en wat het zegt over je gezondheid. Deze kennis kan worden ingezet om weloverwogen beslissingen te maken over anticonceptie en je algehele welzijn.

Wat je zal leren (en wat niet)

Of je een newbee bent, of je al heel wat ingelezen hebt via blogs en insta: In deze cursus krijg je een solide basis van je eigen lichaam. Je weet zeker dat je alle cruciale informatie hebt gekregen om een weloverwogen besluit te nemen over jouw gezondheid en vruchtbaarheid. Deze cursus biedt een solide basis over de natuurlijke menstruatiecyclus, de FEMM methode en haar toepassingen. Je leert over de betrouwbaarheid van natuurlijke anticonceptie en hoe je jouw cyclusdata kunt gebruiken voor gezondheids- en vruchtbaarheidsdoeleinden. Het is belangrijk te weten dat deze methode geen bescherming biedt tegen SOA’s.

Een cursus voor vrouwen die:

Zelf inzicht willen hebben in hun gezondheid.
Op een natuurlijke en betrouwbare manier wel of niet zwanger willen worden.
Een goed onderbouwde keuze willen maken over hun gezondheid en vruchtbaarheid.

Wetenschappelijk onderbouwde informatie

Onder leiding van Marlot, een expert en gecertificeerd in de FEMM methode, krijg je niet alleen toegang tot wetenschappelijk onderbouwde informatie, maar bij behoefte ook persoonlijke begeleiding en praktische tips. Of je nu een beginner bent of al veel hebt gelezen over dit onderwerp, deze cursus verzekert je ervan dat je alle essentiële informatie ontvangt om je cyclus effectief te beheren.

Ben je klaar om de controle over je gezondheid en vruchtbaarheid in eigen handen te nemen met de FEMM methode? Schrijf je nu in voor deze cursus en begin aan je reis naar een beter begrip van je lichaam.

 

Over de instructeur

Marlot.Ovarie

3 Cursussen

Hallo! Ik ben Marlot - menstruatiecyclus consulent. Sinds 2016 ben ik via FEMM gecertificeerd om vrouwen (en stellen) te helpen hun cyclus te leren kennen.

Tot mijn 22e wist ik vrijwel niets over mijn cyclus. Ik wist ongeveer wanneer mijn menstruatie begon, en zorgde dat ik rond die tijd tampons bij me had. In de 2e klas hadden we wel wat seksuele voorlichting gehad, maar ik kan me niet herinneren dat de vrouwelijke cyclus besproken is. Ook had ik de handleiding van het tampondoosje gelezen. Tot zover ging mijn kennis over mijn cyclus.  Toen ik een wetenschappelijk artikel van FEMM las over de cyclus van de vrouw viel ik van de ene in de andere verbazing.

Waarom wist ik dit niet? Waarom heb ik dit niet op school geleerd, of in de kerk of thuis? Een ding stond vast: ik wilde alles weten en begrijpen, en ik wilde dit aan andere vrouwen doorgeven. Want dit was fascinerend. Niet meer alleen van menstruatie naar menstruatie, maar vol verwondering wat er iedere fase in mijn cyclus plaatsvond. Ik ben nog steeds verwonderd hoe mijn cyclus iedere maand weer werkt en wil jou dolgraag meenemen in dit proces, zodat jij ook mag gaan ontdekken hoe mooi jouw cyclus bedacht is. als alles in balans is.

Ik vind het erg belangrijk dat de kennis die ik deel klopt met wat de wetenschap zegt, en dat ik op de hoogte blijf van nieuwe ontwikkelingen. Daarom ben ik aangesloten bij een netwerk van FEMM trainers en medische specialisten die net als ik onder de organisatie FEMM Health vallen. Hierdoor blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Heb je vragen? Stuur me gerust een berichtje!

 

 

133Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 13 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.