Kennismakingscursus: Leer je menstruatiecyclus kennen

Marlot.Ovarie · 21 Mei 2024
Ontdek de geheimen van je menstruatiecyclus. Leer je hormonen begrijpen, identificeer je vruchtbare dagen en verbeter je gezondheid. Een voorproefje op de complete cursus!
 • Alle niveaus
 • 11 Lessen
 • 33min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Begrijp de werking van je hormonen en hoe deze je menstruatiecyclus beïnvloeden.
 • Leer je ovulatiecyclus herkennen en begrijp hoe je vruchtbare dagen kunt identificeren.
 • Ontdek de rol van oestrogeen en progesteron in je gezondheid en welzijn.
 • Leer hoe je biomarkers kunt gebruiken om je cyclus te tracken en red flags te herkennen.

Je hebt het al vaak voorbij zien komen: leven volgens je natuurlijke cyclus is het he-le-maal

Social media posts waarin je aangemoedigd wordt om te stoppen met de pil vliegen je om de oren. Of dat het leven zonder hormonale anticonceptie veel rooskleuriger zou zijn. 

Influencers lopen er mee weg, en artsen maken zich zorgen. Hoe zit dit nu. Waar ligt de waarheid?  

Toch ben je wel nieuwsgierig. Alleen om gelijk te investeren in een cursus is je wat te gek.

Deze minicursus is precies voor jou: je krijgt een proefje van wat die hele “hype” nu precies inhoudt. 

Dit is uniek, want over het algemeen worden de kaarten van de natuurlijke anticonceptie methodes best wel gesloten gehouden.  Tenzij je een volledige cursus volgt. Terwijl jij juist eerst wil weten of dit iets voor jou is.

Natuurlijk kan ik je voor deze prijs niet het hele pakket verkopen. Daarvoor kan mijn gezin helaas niet eten😉. Wel gaat deze kennismakingscursus je laten zien of deze informatie voor jou de moeite waard is om in te investeren, of dat dit (nu) niet bij je past.

***

Leer je menstruatiecyclus kennen

Het draait allemaal om inzicht. Door deze cursus te volgen, leer je niet alleen je menstruatiecyclus kennen, maar ook hoe je lichaam functioneert op hormonaal niveau. Dit inzicht stelt je in staat om beter verbinding te maken met jezelf, je gezondheid beter te begrijpen en bewuste keuzes te maken die passen bij jouw behoeften en levensstijl.

***

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is voor jou, als je nieuwsgierig bent naar de natuurlijke cyclus en de FEMM-methode, maar nog niet zeker weet of je je volledig wilt engageren. Of je nu overweegt om hormonale anticonceptie achterwege te laten, meer wilt weten over je lichaam of gewoon wilt ontdekken wat deze ‘hype’ inhoudt, deze cursus is een laagdrempelige kennismaking.

***

Ik ben niet anti-anticonceptie

Nog even dit: Ik ben niet anti- anticonceptie. Het zou zomaar voor jou de beste keuze zijn voor dit moment. Ik wil je helpen een geïnformeerd besluit te nemen. Daarnaast: ik zie de cyclus als een prachtig middel om je gezondheid te tracken, met als aanvullende bonus dat je het kan inzetten om fertility aware te worden.

Dus, ben jij klaar om de kracht van jouw natuurlijke cyclus te ontdekken? Schrijf je dan nu in voor deze cursus en begin jouw reis naar een dieper begrip van jezelf en je gezondheid. sta verwonderd van hoe jouw lichaam gemaakt is.

Veel plezier bij deze mini cursus. 

Heb je vragen? Stuur me gerust een email op [email protected] of volg me op @marlot.ovarie.

Over de instructeur

Marlot.Ovarie

3 Cursussen

Hallo! Ik ben Marlot - menstruatiecyclus consulent. Sinds 2016 ben ik via FEMM gecertificeerd om vrouwen (en stellen) te helpen hun cyclus te leren kennen.

Tot mijn 22e wist ik vrijwel niets over mijn cyclus. Ik wist ongeveer wanneer mijn menstruatie begon, en zorgde dat ik rond die tijd tampons bij me had. In de 2e klas hadden we wel wat seksuele voorlichting gehad, maar ik kan me niet herinneren dat de vrouwelijke cyclus besproken is. Ook had ik de handleiding van het tampondoosje gelezen. Tot zover ging mijn kennis over mijn cyclus.  Toen ik een wetenschappelijk artikel van FEMM las over de cyclus van de vrouw viel ik van de ene in de andere verbazing.

Waarom wist ik dit niet? Waarom heb ik dit niet op school geleerd, of in de kerk of thuis? Een ding stond vast: ik wilde alles weten en begrijpen, en ik wilde dit aan andere vrouwen doorgeven. Want dit was fascinerend. Niet meer alleen van menstruatie naar menstruatie, maar vol verwondering wat er iedere fase in mijn cyclus plaatsvond. Ik ben nog steeds verwonderd hoe mijn cyclus iedere maand weer werkt en wil jou dolgraag meenemen in dit proces, zodat jij ook mag gaan ontdekken hoe mooi jouw cyclus bedacht is. als alles in balans is.

Ik vind het erg belangrijk dat de kennis die ik deel klopt met wat de wetenschap zegt, en dat ik op de hoogte blijf van nieuwe ontwikkelingen. Daarom ben ik aangesloten bij een netwerk van FEMM trainers en medische specialisten die net als ik onder de organisatie FEMM Health vallen. Hierdoor blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Heb je vragen? Stuur me gerust een berichtje!

 

 

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

1 Beoordelingen

 • 5
  1
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Super waardevolle cursus waarin je inzicht krijgt in hoe je vrouwelijk lichaam en hormonen werken en welke signalen je lichaam hierin laat zien. Echt een aanrader voor iedere vrouw!

Oorspronkelijke prijs was: €35.Huidige prijs is: €22,50.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 3 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.