Online Cursus Illustrator CC (2018)

Loop je over van de creativiteit en ideeën die je wilt vormgeven? Ga aan de slag met Illustrator CC! In deze online cursus leer je hoe je grafische ontwerpen kunt maken in dit krachtige designprogramma.
 • 12 Hoofdstukken
 • 100 Lessen
 • 9u 25min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Leer stap voor stap werken met Illustrator
 • Duidelijke en leuke videolessen
 • Ga zelf aan de slag met oefenbestanden
 • Combineer creativiteit met kennis

Leer illustraties maken in Adobe Illustrator CC

Miljoenen ontwerpers werken dagelijks met Adobe Illustrator CC. Voor grafische vormgeving is het een van de beste tools die beschikbaar is. In Illustrator maak je de mooiste logo’s, illustraties, typografie en meer, zowel voor print als voor web, video en mobiele apparaten.

 

In deze online cursus leer je:

De functies van Illustrator kennen en gebruiken;

Zelf vormen illustreren;

Aandacht geven aan vormgeving;

Teksten inzetten in je ontwerp;

Werken met 3D;

Afbeeldingen en koppelingen gebruiken;

In 3D te werken;

Afbeeldingen en koppelingen te gebruiken in Illustrator;

Infographics maken;

Je werk opslaan en exporteren in verschillende formaten.

 

Aan de slag met Adobe Illustrator CC

Wil je een logo, illustratie of complete huisstijl kunnen vormgeven? Dan is deze cursus voor jou! Als je eerder hebt gewerkt met een oudere versie van Illustrator, is deze cursus perfect om je kennis te updaten naar de nieuwste versie. Probeer de cursus 14 dagen uit. Niet wat je ervan verwacht had? Dan krijg je je geld terug!

Voor een abonnement op Creative Cloud of Adobe Illustrator kun je terecht op de website van Adobe.

 

Disclaimer: Dit artikel bevat een affiliate link. Dat wil zeggen dat als jij je aanmeldt via deze link, Soofos hier een kleine bijdrage voor ontvangt.

Ga vandaag nog aan de slag met een Adobe cursus!

Cursus Inhoud

Alles uitklappen
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen

Over de instructeur

Martijn is een expert als het aankomt op skills voor grafische vormgeving en videoproductie. Van Photoshop tot After Effects, in no-time leert hij je de kneepjes van het vak. Dankzij zijn leergierigheid en ondernemende geest weet hij ook alles over marketingtools als MailChimp, en webdesign met WordPress. Benieuwd naar alle cursussen van Martijn? Bekijk hier zijn aanbod.

Ratings and Reviews

4.4 Avg. Rating

87 Ratings

 • 5
  39
 • 4
  44
 • 3
  4
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Zeer leerzame cursus.
  Je mag deze cursus zeker aanschaffen als je een beginneling bent in Illustrator.
  Alles is klaar en duidelijk uitgelecht in leerrijke video’s.
  Zeker een aanrader.

 2. hij legt alles super duidelijk uit dus het voordeel daar aan is dat ook al kan je helemaal niks over adobe illustrator dat zelfs een beginner aan de einde van adobe alles kan

 3. Wederom perfect met voldoende praktijk voorbeelden / oefeningen.

 4. Interessante cursus! Het wordt eenvoudig uitgelegd met duidelijke voorbeelden. Echt een aanrader om de basis van illustrator te leren.

 5. Leerzame cursus waarbij je stap voor stap de handelingen kunt volgen doordat je de video’s op pauze kunt zetten.
  Ik had persoonlijk wat meer opdrachten verwacht waarbij je zelf aan de slag moet. Er hadden een aantal thuiswerkopdrachten gegeven kunnen worden waar je dan in de volgende les op terug kan komen en deze behandelen.
  Hoewel Martijn hier niets aan kan doen mis ik wel de interactie daar ik zelf veel liever de cursus op een livelocatie had gedaan. Wellicht kan dit binnenkort weer. 😉

 6. Cursus was leerzaam en leuk. Had het persoonlijk wel leuk gevonden om een leuke ontwerp oefening te krijgen als eindopdracht.

 7. Via de school waar ik werk heb ik al een korte inleidende cursus Indesign gevolgd.
  Dit heeft me wel geholpen om deze cursus te volgen. Cursus was goed te volgen door de filmpjes goed te bekijken en daarna te oefenen met Illustrator.
  Heb genoten om deze cursus te volgen.

 8. Fijne cursus om de basis van dit programma mee te leren. Het meewerken in de oefenbestanden maakt het ook erg prettig.

 9. De cursus is heel handig voor als je snel meer wilt leren over Illustrator en al haar functies. Je krijgt alleen niet van alle functies veel verschillende mogelijkheden te zien. Je wordt snel en kort door alles heengeloodst. Dat is handig voor als je Illustrator af en toe eens moet gebruiken voor werk, maar het niet als echte vereiste voor je functie moet kennen.

 10. Duidelijke complete cursus met plezier gevolgd!
  Tekst onder de cursus zou nog een mooie extra aanrader zijn zodat je bepaalde items wat gemakkelijker terug kan zoeken.

 11. De cursus is erg overzichtelijk. Stap voor stap wordt alles rustig en duidelijk uitgelegd. Het heeft mij geholpen om te begrijpen hoe Illustrator een beetje werkt en wat je er allemaal mee kan!

 12. Dit is een uitgebreide en goed opgebouwde cursus.
  Hierdoor heb ik in een zeer korte tijd enorm veel kunnen leren over Illustrator!
  Dit is zeker een aanrader voor beginners om het maximale uit alle functies van Illutrator te halen

 13. Met veel plezier deze cursus doorgewerkt. Ik hoop er in de praktijk ook veel aan te hebben.
  Er valt nog veel te ontdekken en te oefenen!

 14. Hoewel ik al jaren met Illustrator werk, heb ik veel bijgeleerd. Het is een leuke, creatieve cursus die net wat meer uitleg geeft dan de standaard bewerkingen. Wat fijn is aan Martijn is dat hij vaak aan het eind van een les nog even samenvat.

 15. Goede cursus, helder uitgelegd. De sneltoetsen worden consequent benoemd. een klein overzichtje als download zou ik een plus vinden. Overall: very well done!

 16. Prima cursus om op eigen tempo te volgen. Het cursus materiaal is dik in orde en makkelijk erbij te pakken om te oefenen. Doordat deze cursus te allen tijde beschikbaar is kun je het niet alleen in je eigen tempo doen, maar kun je ook makkelijk terug grijpen naar een ander/eerder oefenonderdeel
  Helder, to-the-point en zeker niet duur! Complimenten Martijn!

 17. Het is een goed uitgelegde cursus, wel vind ik dat hij vaak in deze cursus in herhaling valt en dat vind ik jammer.

  Word het toch minder prettig om naar te luisteren, maar dat is mijn persoonlijke mening

 18. Voor mij was deze cursus de eerste kennismaking met Adobe Illustrator CC en daarvoor is deze cursus perfect. Dankjewel Martijn voor de tijd en moeite die je in de uitleg van deze software hebt gestopt.

 19. Na de cursus Photoshop van Martijn, ook Illustrator gevolgd. Ook bij deze cursus was de stem weer fijn om naar te luisteren, de uitleg duidelijk, en ook het af en toe herhalen van bepaalde dingen handig zodat je het blijft onthouden. Bedankt!

 20. Deze uitgebreide cursus biedt je een goede basis om je verder te bekwamen in Illustrator. Heldere uitleg en ook worden elementen herhaald zodat het geleerde beter blijft hangen.

 21. Ik had al de Photoshop en InDesign gedaan, dus soms was het wel wat herhaling.
  Echter nog steeds leerzaam.

 22. Het was een fijne cursus. Een fijne instructeur om naar te luisteren!
  Ik ben veel te weten gekomen over Illustrator.

 23. Zelfs met de aardige ervaring leer je toch altijd wel wat nieuws (shortcuts & hidden tools)

 24. Leuke cursus met heldere uitleg. Voor een beginner, zoals ik, prima te volgen. Ik kreeg alleen geen reactie op mijn vraag in het forum.

 25. Veel geleerd in korte tijd over dit programma. Ik denk wel dat je al enige kennis van de Adobe programma´s moet hebben om dit goed te kunnen volgen.

 26. Ik vond het een duidelijke uitleg. Ook voor een beginner goed te volgen, zeker omdat je video’s op pauze kunt zetten. Tip is om op een ander device de filmpjes af te spelen, zodat je meteen op je eigen pc mee kunt doen met de opdrachten.

 27. Waar ik in het begin totaal niets wist van Adobe Illustrator, heb ik na het doorlopen van deze cursus mij de basis (meer) eigen kunnen maken.
  Alle stappen van de basisfuncties worden chronologisch doorlopen en behandeld, wat erg fijn is!
  De uitleg is zeer duidelijk en aan de hand van de verkregen naslagwerk en de cursus, heb ik voor mezelf altijd weer een mooie hulplijn om op terug te vallen wanneer ik iets vergeten ben! Echter ben ik wel van mening dat je de basisvaardigheden met enige regelmaat dient te onderhouden om er nog meer bedreven te worden!

 28. Goede opbouw en uitleg, veel functies van illustrator worden uitgelegd. Fijn om het zelf na te kunnen doen met oefenbestanden.

 29. Goede snelheid voor een persoon bekend met het adobe pakket. Ik zie wel veel onbeantwoorde vragen staan.

 30. Mooie curus voor beginners. Hij legt alles rustig uit en laat duidelijk zien hoe alles werkt.

 31. Uitgebreide cursus voor een goede start. Zit lekker tempo en is goed te volgen. Een aanrader!!

 32. Heb met veel plezier deze cursus gedaan. Erg goede uitleg en heel overzichtelijke cursus

 33. Zeer veel van geleerd, duidelijke video’s en goede opdrachten. Kan nu zelf overweg met het programma en zal hier dan ook zeker mezelf mee gaan verder ontwikkelen.

 34. 1 woord : super om bij te leren en zeker en vast een leraar om met plezier naar te luisteren

 35. Alles stap voor stap goed uitgelegd. Genoeg herhalingen voor dingen die je in vorige lessen hebt geleerd maar niet te lang dradig. Vond het wel jammer dat ik geen directe vragen kon stellen, want ik zit nu nog steeds met dezelfde vraag als toen ik de cursus begon .. 😉

 36. Heldere duidelijk uitleg. Je kunt prima de oefeningen zelf meedoen. En de cursus is een handig naslagwerk.

 37. Duidelijke uitleg en veel handige shortcuts. Had ik deze cursus maar veel eerder gedaan! Sommige oefenbestanden waren incompleet en de audiokwaliteit verschilde nogal per video, maar dat mocht de pret niet drukken. Aanrader!

 38. Na jaren afwezigheid heb ik met deze cursus snel weer grip op de vele mogelijkheden van Illustrator. De videos zijn duidelijk met een goed opbouw. De nodige herhalingen vooral bij shortcuts zijn welkom. Het is goed te volgen en wordt langzaam complexer. Niet alles wordt behandeld maar het is desalniettemin veel omvattend. Daarmee heb je genoeg om zelf de rest te ontdekken.
  Enkel de laatste hoofdstuk vond ik minder uitgebreid dan ik mogelijk had verwacht. Waar in eerdere hoofdstukken heel vaak alle opties duidelijk zijn uitgelegd met de verschillen had ik dat bij het opslaan en exporteren minder.
  Fijne stem en taalgebruik. De verwijzingen naar eerdere en komende hoofdstukken geeft blijk van een doordacht opbouw. En de oefenbestanden zijn ook heel goed. Bedankt!

 39. Deze cursus heeft mij enorm geholpen. Ik wist voorafgaand deze cursus niets van Illustrator maar nu ik deze heb afgerond is het helemaal duidelijk en kan ik mij er goed mee redden. Je moet er gewoon ook zelf mee aan de slag gaan en mee stoeien om het allemaal ook zelf te ontdekken en er handigheid in krijgen.

 40. Een duidelijke uitleg waarbij alle elementen van het tekenen van illustraties tot de uitleg van het programma goed worden meegenomen.

  Deze cursus heeft mij goed op weg geholpen en wegwijs gemaakt in Illustrator.

 41. Dit was mijn eerste cursus van Soofos. Zelf als grafisch ontwerper afgestudeerd maar een tijdje niks mee gedaan, dan merk je toch dat je wat houterig wordt. Na deze cursus kan ik vol vertrouwen met illustrator weer aan de slag!

 42. Ben ondertussen een fan aan het worden van de cursussen van Martijn. Rustig en duidelijk worden bijna alle facetten uitgelegd. Deze 9 uur en 18 minuten gaan je zeker verder helpen.

 43. De cursus was overzichtelijk opgezet en voor mij als leek goed te begrijpen.
  Veel toepassingen van het programma zijn aan bod gekomen met hierbij een duidelijke uitleg.

 44. Prima cursus die ik goed kan toepassen, helder uitgelegd met duidelijke voorbeelden.

 45. Ik heb eerder de Online Cursus Illustrator van Martijn gevolgd die ik heel goed vond en waar de Engelse versie van Illustrator werd uitgelegd. In de Online Cursus Illustrator 2018 wordt de Nederlandse versie van Illustrator uitgelegd. Beide cursussen zijn uitstekend om Illustrator te leren gebruiken en ook geschikt voor het opfrissen van kennis door weer goed te oefenen.

 46. Leuke cursus erg informatief!

  Opmerkingen;
  – ik mis sommige werk bestanden (bv les 8.6)
  – het zou prettig zijn als de engelse vertaling ook genoemd word…. de meeste tutorials zijn namelijk in het Engels…

 47. Een cursus met veel weetjes en nuttige info om illustrator te kunnen gaan gebruiken.

 48. Een fijne cursus om een goede indruk te krijgen van Illustrator. Veel informatie die duidelijk en helder is. Fijn ook dat er oefenbestanden bij zitten.

 49. + Als voorbeeld wordt de Nederlandse Adobe versie gebruikt.
  + Je gaat snel door de eenvoudige korte video’s heen.
  – Certificaat is erg lelijk, zeker voor een cursus waarin je leert vormgeven is dit certificaat erg onder de maat en anders als hoe het op internet getoond wordt.

 50. Het is een goede cursus om kennis te maken met Illustrator. Martijn gaat heel uitgebreid in op de verschillende opties.

 51. Ik heb enorm veel aan deze cursus gehad! Het zijn korte, super duidelijke video’s die goed te volgen zijn. Programma wordt uitgebreid behandeld zonder dat het langdradig wordt! Echt een aanrader voor iedereen.

 52. Een aanrader, deze cursus heeft me veel geholpen om alle functies en mogelijkheden van Illustrator te leren kennen.

 53. Leuk om wat meer ervaring op te doen na photoshop een mooie cursus oefenbestanden komen soms niet overeen bij de betreffende les

 54. Als fan van Photoshop met enige weerstand aan deze cursus Illustrator begonnen. Veel geleerd en iets van deze weerstand los kunnen laten:) Martijn legt goed en rustig uit; soms een beetje hyper met de cursor.

 55. Ontzettend veel geleerd. Een beetje zoekwerk ivm mijn oude versie van illustrator, maar de meeste zaken zijn gelukt.
  Vele zaken zijn veel eenvoudiger te maken als je weet hoe het programma werkt.

 56. Ontzettend veel geleerd. Door middel van de lesbestanden kan je de cursus gewoon zelf meedoen.
  Sommige lesbestanden kloppen alleen niet met de datgene dat in de cursus behandelt wordt.
  Is vaak op te lossen door zelf iets te knutselen.
  In principe 5 sterren, maar door de rommelige koppeling met lesmateriaal een 4

47Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+835 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.