Elegant Online – krachtig in beeld in online meetings

Riet · 8 Augustus 2023
Wist je dat je met een paar eenvoudige stappen blij kunt zijn met hoe je in beeld bent in online meetings? In deze training wijs ik je de weg hoe je goed zichtbaar en elegant meedoet met online meetings, webinars en andersoortige bijeenkomsten.
 • Beginner
 • 22 Lessen
 • 1u 35min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Hoe je met wat voorbereiding online meetings fijner kunt maken voor jezelf en anderen
 • Kom op je best over in online vergaderingen en webinars
 • Ingrediënten voor een goede presentatie via het beeldscherm
 • Lekker compleet! De setup, je persoonlijke uitstraling en de meeting zelf

Ben jij ontevreden over hoe je overkomt in online meetings? Of ga je die meetings misschien helemaal uit de weg?

Je bent niet de enige. En het is niet nodig. Goed in beeld komen is geen moeilijke kwestie, als je weet hoe je het voor elkaar kunt krijgen. Misschien heb je al op internet gezocht naar tips, en een paar maatregelen genomen, een ringlight gekocht of een nieuwe webcam, maar je bent nog steeds niet tevreden.

Professionele technieken en tips voor online meetings

De beste technieken vind je niet in de gratis online lijstjes. In deze training komen ze wel binnen je bereik. Licht, geluid, je kleding en de achtergrond zijn belangrijke factoren waar we mee gaan beginnen. Daarna komen er aspecten aan de orde die je alleen in een specialistische training tegenkomt:

 • Hoe kom je mooi in beeld?
 • Wat trek je aan? En wat niet?
 • Is make-up nodig?
 • Hoe werkt het als je een bril draagt?
 • Wat moet je weten als je met Zoom werkt? De eenvoudige technieken maar ook extra’s.

Met deze training hoef je simpelweg niet alles zelf uit te zoeken of te ervaren. Je kunt snel en effectief je online presentatie upgraden met middelen die je waarschijnlijk al in huis hebt.

Opbouw van de cursus Elegant Online

De cursus bestaat uit 5 hoofdstukken:

 1. Introductie
 2. De setup
 3. Jouw presentatie
 4. De meeting zelf
 5. Afronding van de cursus

De cursus heeft een praktische insteek. Je ziet beelden van de experimenten die ik heb gedaan in de voorbereiding van dit programma. Door de afbeeldingen kun je je gemakkelijker voorstellen wat het effect is van de diverse tips & tricks.

Voor wie is de online training Elegant Online?

De cursus is bedoeld voor jou als je af en toe, of vaak, in online bijeenkomsten zit, meetings of webinars, en je ontevreden bent over hoe je in beeld bent. Ik beloof je dat je na het volgen van deze training heel blij met jezelf in beeld zult zijn na het toepassen van een paar van de tips uit de cursus.

Wat zeggen eerdere deelnemers?

 • Spelen met licht geeft verrassende mogelijkheden.
 • Ik heb heel veel leuke dingen geleerd om mijn presentatie beter te krijgen.
 • Met Kerst zat ik met mijn man heel mooi in beeld, terwijl veel anderen in het donker zaten.
 • Ik heb al heel veel dingen geprobeerd, maar deze training geeft me oplossingen die makkelijk zijn en die ook werken!

Krijg les van een ervaren trainer

Riet de Vlieger is mijn naam. Ik ben al ruim 20 jaar adviseur en trainer op het gebied van non-verbale communicatie en persoonlijke uitstraling. Ik heb met meer dan 2.000 vrouwen en mannen gewerkt aan hun uitstraling en tientallen nieuwe imago adviseurs getraind.

Nu we onszelf meer en meer online gaan presenteren, en dat niet vanzelfsprekend goed gaat, heb ik me verdiept in de aspecten van de online presentatie en de condities die daarvoor nodig zijn.

Elegant Online is de online vertaling van een groepstraining die ik de afgelopen jaren via Zoom heb verzorgd. De deelnemers waren erg enthousiast over de verrassende mogelijkheden om hun uitstraling via het beeldscherm snel te upgraden, met bijna geen moeite.

Aan de basis van deze cursus ligt mijn expertise rond Personal Branding, mijn technische interesse en verlangen naar werkbaarheid. Als je opvolgt wat ik heb uitgeknobbeld, gaat je leven gemakkelijker.

Juist de combinatie tussen kennis en techniek maakt deze cursus een no-brainer voor iedereen die ertegen op ziet om al deze aspecten zelf uit te zoeken. Je krijgt alles op een presenteerblaadje en je kunt al tijdens de cursus direct aan de slag.

Doe dat ook. Op dat moment is de informatie nog vers.

Bovendien wordt de cursus er een stuk leuker door.

Bonussen in Elegant Online

De cursus komt met..

 • Een werkblad, waar je notities op kunt maken.
 • 4 handige checklists. Aan het eind van ieder hoofdstuk kun je de bijbehorende checklist downloaden. Handig als naslagwerkje achteraf.
 • Een live Q&A call via Zoom voor iedereen die de cursus heeft gevolgd. Je kunt je daar aan het eind van de cursus voor aanmelden. In die call kun je je vragen stellen, en daardoor komen er extra aspecten aan de orde. Dat is echt een waardevolle toevoeging.Ook kun je in die call feedback krijgen op jouw presentatie op het beeldscherm, en eventueel tips om die verder te optimaliseren.

Upgrade je online uitstraling

Ga je het aan? En je online presentatie in de steigers zetten? Het is echt heel leuk om hierover te leren. Maar belangrijker is nog je voor te stellen, hoe je je zult voelen als je er zo uitziet als je wilt. Als je complimenten krijgt over je uitstraling tijdens de vergaderingen. En het zelfvertrouwen dat je daardoor krijgt. Dat is waarvoor je het doet!

Gun jij jezelf dat blije gevoel over jezelf? Schrijf je dan in de voor de cursus Elegant Online!

Over de instructeur

Riet

3 Cursussen

Sinds 1999 houd ik me professioneel bezig met de uitstraling van mensen, met name vrouwen. Ik werkte met ca 2.000 vrouwen aan hun non-verbale communicatie en kledingstijl, privé of binnen hun werksituatie. Daarbij heb ik ook veel samengewerkt met collega's. Zo creëerde ik een aantal online trainingen van dit platform samen met Ellen Leicher.

Uitstraling hebben we allemaal. Ik ben er op uit dat jouw uitstraling je verder helpt, of dat nu in je carrière is of in je privéleven.

Je uitstraling doet ertoe! Veel plezier met de trainingen.

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

2 Beoordelingen

 • 5
  2
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Ik vergader veel via Teams. Fijn om even de puntjes op de i te zetten. Bedankt.

79Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 11 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.