Doe Minder • Bereik Meer

OutoftheGrey · 21 Juli 2023
Leer wat business-minimalisme inhoudt: een productiviteitssysteem om meer te bereiken in minder uren werken.
 • 9 Lessen
 • 1u 8min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • De theorie achter Business Minimalism: Bewijs dat MEER doen niet MEER oplevert.
 • De data en verhalen achter de uitspraak: Snoeien is Groeien.
 • Waarom mensen zonder To Do lijst succesvoller zijn.
 • Dé methode die slimme mensen inzetten om NEE te zeggen.

Deze videocursus leert jou de belangrijkste principes uit business minimalism. Je leert over Digitaal Minimalisme, essentialisme en hoe je onbelangrijk werk scheidt van essentieel werk. De cursus is een samenstelling van tactieken uit de zakelijke bestsellers in binnen-en buitenland die je hieronder ziet.

 

Waarom?

In onze prestatiemaatschappij stapelen we onze agenda’s vol met To-Do’tjes, we spenderen meer tijd en denkvermogen dan ooit aan ons werk, en één op de vijf Nederlanders voelt zich overwerkt of overprikkeld. Niet heel gek, als je weet dat we gevoed worden met meer informatie en onderbrekingen dan ooit tevoren. In de Onderbrekings-Economie moet je je wapenen tegen deze indrukken. En dat is precies wat deze cursus doet. Je ontwikkelt een praktisch afweersysteem tegen teveel doen en teveel willen.

Druk als statussymbool

We zijn opgegroeid in een cultuur waarin een enorme focus is op hard werken. Het ‘druk hebben’ is het nieuwe statussymbool. Hard werken en zoveel mogelijk dingen gedaan krijgen! Als eerste op kantoor zijn, als laatste weggaan.

Het gekke is: als we daadwerkelijk naar de data gaan kijken, blijkt iets heel anders.  Ons hele leven lang hebben we bepaalde ‘waarheden’ aangehoord die eigenlijk niet helemaal kloppen. Deze aannames gaan we in deze cursus doorprikken door middel van wetenschappelijk bewijs. Dat vertelt ons dat de oplossing voor meer gedaan krijgen niet altijd meer werken is. Sterker nog: de relatie tussen overwerken en productiviteit is omgekeerd. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat we maximaal 6 uur per dag echt productief zijn. Elk uur dat je meer werkt, verlaagt je productiviteit.

 

Onze ervaring

Wij groeien op met het idee: Success creëer je zelf. Het resultaat? Mega hard werken en sport, vrienden en slaap op een lager pitje. Later beseffen we pas dat op alles focussen eigenlijk hetzelfde is als focussen op niets. Het is bijna onmogelijk om iets te bereiken dat er écht toe doet als je door een eindeloze opstapeling van taken, to do’tjes en noodgevalletjes racet. En toch is dit hoeveel van ons onze dagen, weken, maanden, jaren – soms, ons hele leven spenderen. Van taak naar taak. It never ends.

We vertalen de waardevolle kennis die we krijgen van internationale experts op dit gebied, zoals Michael Hyatt, Cal Newport, Kate Northrup en Greg McKeown en vertalen deze naar een framework dat werkt voor (jonge) professionals hier.

 

Deze videocursus is speciaal voor mensen die:

 • het gevoel hebben ‘altijd achter de feiten aan te lopen’.
 • altijd ‘druk’ zijn maar tóch niet toekomen aan dat ene project.
 • al jaren een heel gaaf idee op de plank hebben liggen, maar door alle day-to-day dingen er niet aan toe komen.

 

Over de instructeur

OutoftheGrey

3 Cursussen

OutoftheGrey helpt jou met Marketing, Content en productiviteit. En dingen nét even iets anders doen dan anderen, want zo zijn we zelf ook!🏄🏼‍♀️. Zo zijn we erg kritisch op de toegevoegde waarde van Social Media en op de heersende gedachte dat bedrijfsgroei altijd beter is. Op OutoftheGrey vind je artikelen over remote werken, minimalisme, economie en marketing. Instructeur Nina is Content Marketer met 6 jaar ervaring in de energie-cleantech branche. Daarnaast heeft ze een sportblog met meer dan 15000 visits per maand en geeft ze les op de Haagse Hogeschool over sociaal ondernemerschap.

Beoordelingen

4.5 Gemiddelde beoordeling

10 Beoordelingen

 • 5
  6
 • 4
  3
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Fijne compacte cursus met verwijzingen voor meer diepgang.

 2. Ik vind het een heldere samenvatting van de top schrijvers van deze boeken, het wordt praktisch en helder uitgelegd. Enige puntje van feedback is dat het geluid ver weg is en soms zelfs even wegvalt.

 3. Leuke compacte cursus om je bewust te maken hoe je productiever kunt werken. Er zijn praktische voorbeelden gebruikt.
  Presentaties zijn duidelijk, alleen het geluid wordt soms zacht tijdens het afspelen van de presentatie.

 4. Ik heb de cursus met veel interesse gevolgd en voel me weer helemaal opgeladen om de belangrijkste taken van mijn bedrijf op te pakken (en de minder belangrijke taken te schrappen, te minderen of uit te besteden). Dankjewel Nina!

 5. Cursus gedaan om te kijken of ik zelf goed op weg ben, inderdaad veel overeenkomsten. Deepwork paste ik al toe. Prima cursus om voor jou de juiste punten er uit te pakken en toe te passen.
  Fijne stem om naar te luisteren

 6. Erg leerzaam, je gaat er snel doorheen en kan het direct toepassen in de werkelijkheid.

 7. erg goede cursus – veel geleerd en nieuwe dingen gehoord

 8. Een cursus productiviteit, maar dan in een nieuw jasje. Ik wilde de boeken van Cal Newport kopen maar het was goedkoper om deze cursus te doen! De keuze was snel gemaakt. Geen spijt van. Het is écht een mooie tegenhanger van altijd maar meer meer meer meer. Ik zie het overal om me heen: mensen werken zichzelf ten onder, verwaarlozen hun passie…. Voor wat?

79Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 53 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.