Dit leer je in de cursus:
- Hoe je digitale toegankelijkheid mogelijk maakt voor personen met een motorische beperking
- Welke instellingen, software en hardware er bestaan om de digitale toegankelijkheid van iemand met een motorische beperking te vergroten
- Hoe je het aanwijzen via aanraakscherm, muis en muisalternatieven vereenvoudigt
- Hoe je het typen vereenvoudigt
Computer, tablet en smartphone aanpassen zodat ook een persoon met een motorische beperking deze kan gebruiken.
Is het voor mensen die jij begeleidt motorisch moeilijk om met een computer, smartphone of tablet te werken? Wil je weten hoe je digitale toegankelijkheid kan verbeteren? Dan is deze e-learning iets voor jou.
In deze cursus beperken we ons tot oplossingen voor personen die mits aanpassingen toch handen of voeten kunnen gebruiken voor de bediening.
Wat ga je leren in deze cursus?
Verschillende vormen van bediening komen aan bod:
- Bediening via het aanraakscherm
- Bediening met muis en muisalternatieven
- Invoeren van tekst
Voor elke vorm van bediening doorlopen we aanpassingen via:
- ingebouwde instellingen en standaard toepassingen
- software
- hardware
Voor wie is deze cursus?
Ergotherapeuten, logopedisten, andere professionals en iedereen die personen begeleidt die kleine en grote motorische moeilijkheden ondervinden bij de toegang tot de digitale wereld.
Wie geeft deze cursus?
Wim De Backer is ergotherapeut van opleiding en werkt bij Modem op Thomas More hogeschool in Geel. Modem is een expertnetwerk rond ondersteunende communicatietechnologie. Wim geeft al sinds 2000 advies en opleidingen voor Modem, tot 2015 voor Modem in Wilrijk. Daarna startte hij Modem opnieuw op onder de vleugels van Thomas More.
Wil jij een beeld krijgen van mogelijke aanpassingen voor smartphone, tablet en pc voor personen met een motorische beperking die hun ledematen kunnen gebruiken? Volg dan zeker deze cursus!
Over de instructeur
Modem is een expertnetwerk van een twintigtal zorgorganisaties. Wij bouwen samen aan onze expertise rondom hulpmiddelen die geschreven, gesproken of digitale communicatie ondersteunen. Modem wordt aangestuurd vanuit Thomas More hogeschool in Vlaanderen.
De cursussen die wij hier aanbieden zijn gebaseerd op tientallen jaren praktijkervaring met oplossingen en aanpassingen.
Modem geeft zowel persoonlijk advies aan individuele personen met een communicatieprobleem (geschreven, gesproken of digitaal) als bijscholingen aan professionelen.
Meer informatie over Modem kan je vinden op www.modemadvies.be
Zeer goed, duidelijk uitgelegd!
Zeer interessant, duidelijke structuur en uitleg.