Online Cursus Deugdenyoga: Dankbaarheid

Patty Jongemaets · 17 December 2021
Ervaar de kracht van dankbaarheid in je leven en leer met drie lessen weer positief in het leven te staan. De deugd dankbaarheid geeft je nieuwe energie.
 • 4 Lessen
 • 5u 10min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over dankbaarheid.
 • De geheimen van deugdenyoga kennen.
 • Leer de yogatechnieken zelf uitvoeren.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Herkenbaar?

Denk je ook weleens: hoe kan het dat ik zoveel heb en me toch niet gelukkig voel?

Zit je regelmatig laag in je energie?

Maak je je snel zorgen?

Ervaar je druk en stress?

Of zou je simpelweg wel wat blijer willen zijn?

Wil je weg van de drukte en al het doemdenken?

 

Dan is dit online yogaprogramma over dankbaarheid voor jou

Voel elke dag meer rust en vreugde

Trek liefdevollere relaties aan en voel je meer verbonden

Merk hoe je gezelliger en liever voor je familie wordt

Vervul je intenties en verlangens gemakkelijker en met meer plezier

Voel je elke dag energieker en geconcentreerder

Voel je dankbaarder….

 

Deugdenyoga en de rol van dankbaarheid

 

Dankbaarheid helpt je anders in het leven te staan. Je krijgt meer energie en wordt blijer. Je leert dat wat je hebt te waarderen. De dingen, maar bovenal ook de mensen in je leven.

Ooit las ik “Laat alleen je hoofd naar beneden hangen om je schoenen te bewonderen!” Yoga helpt je weer in een blijer staat van zijn te komen. Het laat je ontdekken en zien wat er wél is. Je wordt bewuster van alle mooie dingen om je heen. Niet alleen met je hoofd, maar het ook echt voelen op een diep niveau.

 

Inhoud van het programma

Ervaar de kracht van dankbaarheid in je leven. De 3 inspirerende videolessen helpen je weer positief in het leven te staan. Werken met de deugd dankbaarheid geeft je nieuwe energie.

 

Wat krijg je?

3 videolessen
3 werkboeken

 

Wat kun je verwachten van deze 3 yogalessen?

Elke les bestaat uit een werkboek en een videoles van ongeveer 1 uur en 20 minuten. In de deugdenyoga zijn alle oefeningen en houdingen uitgekozen passend bij de deugd.

Les1

In de eerste les ga je negatieve emoties loslaten om zo in dankbaarheid te kunnen komen. Dankbaarheid is het geheugen van het hart, het brengt je dichterbij jezelf. We staan stil bij dankbaar zijn voor je lichaam.

Les 2

In les 2 leer je 10 mantra’s. Dit zijn woorden of zinnen die je herhaalt. Met de mantra’s plaats je zaadjes in je onderbewustzijn wat kan zorgen voor een positievere mindset. Waardoor je meer stilstaat bij alledaagse kleine dingen en je dankbaarder voelt. We kijken naar dankbaarheid in relatie tot geven en ontvangen.

Les 3

De derde les gaat over vergeven en intenties. Je leert om een intentie neer te zetten, zodat je leert waar je je aandacht op wilt richten. Want dat wat je aandacht geeft, groeit. Daarbij krijg je in deze yogaserie extra tips over je adem, voeding enzovoort.

 

Deugdenyoga met de focus op dankbaarheid

 

Laat je inspireren en motiveren door deugdenyoga.

En ervaar meer dankbaarheid in je leven.

Je lichaam, hoofd, hart en ziel zullen je heel dankbaar zijn!

Over de instructeur

Patty ontwikkelde de Deugdenyoga. Ooit kwam zij met behulp van yoga een burnout en de daaruit voortvloeiende ME te boven. Nu is het haar passie om met yoga zoveel mogelijk volwassenen en kinderen te inspireren om hun dromen en doelen te behalen. Patty is fulltime yogadocent, kindercounseler, Reconnective healing practioner en eigenaar van Dolfijn Wellness. Met haar jarenlange ervaring in het onderwijs geeft Patty yogalessen, coacht en verzorgt ze de docentenopleidingen. Inmiddels heeft zij al ruim 200 deugdenyogadocenten opgeleid en rond de 800 kinderyogadocenten. Over Deugdenyoga schreef zij een aantal boeken en met haar online trainingen wil zij het nog dichter bij de mensen brengen.

Beoordelingen

4.7 Gemiddelde beoordeling

12 Beoordelingen

 • 5
  9
 • 4
  2
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Het is een hele fijne cursus om te doen, rustig en duidelijk uitgelegd. Heel fijn dat je toch alles op je eigen tempo kunt doen en dat je dingen kunt herhalen. Super, dankjewel!!

 2. Ik ben dankbaar voor deze cursus. Er zijn veel mensen men psychische problemen die ik deze cursus gun, want mij heeft enorm geholpen. Vooral de meditatie en de oefeningen waarbij je dankbaar moet zijn voor je leven en lichaam brachten mij veel tranen. Ondanks alles heeft mijn lichaam het overleefd en heeft het mij geholpen om te genezen. Ik deed zoveel mogelijk mee aan de yoga oefeningen want door lichamelijke beperkingen kan ik niet veel, maar ik ben dankbaar daarvoor want ben tot nieuwe inzichtingen gekomen. Je had hele mooie zinnen die mij hielpen. Ik ben blij waarnij nu sta hartelijk bedankt en ga zeker herhalen!

 3. Je hebt een rustige en fijne stem, prettig om naar te luisteren.

 4. Prachtige teksten in de serkbodkjes! Ik ga meteen de volgende lessen bestel llen ik zag al ondernemingszin staan, dus ben heel.entbousiast, mooie vorm van yoga. Ik kende deugdenyoga niet

  ,

 5. Wat fijn om de lessen van Patty online te hebben. Ik heb ze nu binnen handbereik wanneer het mij uitkomt. Patty begeleidt je rustig en duidelijk door de lessen. Iedere keer dat ik de lessen volg merk ik iets nieuws op waar ik extra aandacht aan kan geven.

 6. Tijdens deze cursus heb ik veel geleerd en ben ik nu meer mezelf. Daarnaast geef ik de deugden door in mijn eigen lessen voor de klas en tijdens de yoga. Heel prettig om deze lessen te volgen. Ik ben dankbaar!:)

 7. Dankbaar voor deze mooie les!
  Mijn lichaam en geest werden door dankbaarheid geprikkeld én mijn hart werd ermee gevuld… klaar om dankbaarheid te uiten en te ontvangen.
  Namasté

 8. Ik zat wat in een negatieve spiraal. Hoe bijzonder dat door met dankbaarheid bezig te zijn de energie veranderd! Ik heb mij voorgenoemden iedere dag een les of stuk van de les te doen om in die energie te blijven. Dank

 9. Deugdenyoga helpt mij om elke dag bewust te zijn van mijn kernkwaliteiten. Wanneer ik dankbaarheid voel, ervaar ik meer rust en voel ik mij gelukkiger. Het fijne aan deze Deugdenyoga cursus is dat ik het op mijn eigen tempo kan doen. Echt een aanrader!

29Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 67 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.