Online Cursus Infographics Maken met Illustrator

Belinda Kampf · 28 Februari 2024
Leer in deze online cursus infographics maken met Adobe Illustrator. Ga aan de slag en leer met illustraties, symbolen en grafieken communiceren.
 • Beginner
 • 45 Lessen
 • 2u 43min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over infographics in Illustrator.
 • De geheimen van communicatie kennen.
 • Leer Illustrator kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Cursus inhoud

Vouw uit

Leer alles over het maken van infographics in Illustrator

Mensen worden elke dag meer digitaal. Helaas betekent dit ook dat we als mens steeds minder graag lezen en liever naar dingen kijken. Gelukkig is dit niet het einde van de wereld en kunnen bedrijven en personen dankzij datavisualisatie toch de boodschap nog aan de mensen overbrengen. Veel bedrijven en instellingen hebben infographics daarom al opgenomen in het arsenaal van marketing- en communicatiemiddelen.

Deze afbeeldingen hebben namelijk een hoge mate van deelbaarheid en houden de aandacht van de lezer voor langere tijd vast. Waarom zou jij of jouw bedrijf dan nog achter blijven? Zorg er dus voor dat je het meeste haalt uit de mogelijkheden van het internet en leer zelf infographics maken met Illustrator. Let op! De video’s zijn Nederlands gesproken maar er wordt wel gebruik gemaakt van de Engelse Interface.

Gebruik Adobe Illustrator bij het maken van infographics

Allereerst is Adobe Illustrator een vectortekenprogramma. Dit betekent dat de illustraties eindeloos schaalbaar zijn, zonder kwaliteitsverlies bij vergroting of verkleining, daardoor zijn ze enorm flexibel. Een infographic moet namelijk als hoge kwaliteit gedrukt en geprint kunnen worden en moet gepost kunnen worden op sociale media. Dankzij de mogelijkheden van Illustrator kun je in één document alle publicatievormen ontwerpen voor de gehele campagne.

Complexe data op een eenvoudige manier weten over te brengen, is één van de uitdagingen bij het maken van infographics. Een van de manieren waarop je dit kunt doen, is door op de juiste manier gebruik te maken van de grafieken. Illustrator biedt ook nog uitgebreide opties om de grafieken illustratief te maken en in te zetten. Naast het maken van grafieken, ga je ook aan de slag met andere vormen van datavisualisatie.

Uiteraard begrijpen we dat niet iedereen Adobe Illustrator heeft. Mocht jij een van deze personen zijn, lees dan eens deze blog over de verschillende Adobe Creative Cloud pakketten. Voor een abonnement op Creative Cloud of Adobe Photoshop kun je terecht op de website van Adobe!

In de cursus infographics maken leer je:

Wat de kracht is van een infographic;

Hoe je de infographic moet opbouwen;

Hoe je de tekst het beste kan vormgeven;

Welke kleuren en kleurenpalet je moet kiezen;

Hoe je efficiënt tekent en illustreert met Adobe Illustrator;

Wat voor soort grafieken Illustrator kent;

Hoe je grafieken maakt en de opties instelt;

Op welke manier je de grafieken mooi kan vormgeven;

Hoe je infographic opslaat, exporteert en publiceert.

Aan de hand van Adobe expert Belinda Kampf (House of Training).

Het doel van deze cursus

Na deze cursus infographics kun je prachtige en effectieve infographics maken in Adobe Illustrator. Je maakt namelijk gebruik van grafieken om complexe data inzichtelijk te maken. Hoe je je idee omzet naar concept en deze vertaalt naar de juiste keuze in typografie, kleur, symbolen en vormtaal staat daarom centraal in de cursus. Je leert hoe je de infographic voor diverse publicatiedoeleinden voorbereidt en exporteert, zodat jij een succesvolle infographic kan maken.

Disclaimer: Deze pagina bevat een affiliate link, dat wil zeggen dat als jij je aanmeldt via deze link, Soofos hier een kleine bijdrage voor ontvangt.

Over de instructeur

Belinda Kampf

41 Cursussen

Mijn naam is Belinda Kampf. Ik ben al jaren actief in de grafische sector en weet alles van de programma’s waarmee jij grafisch kunt ontwerpen. Na lang zelf actief te zijn geweest als grafisch ontwerper geef ik nu voornamelijk les over alles wat met design te maken heeft. Na veel offline les gegeven te hebben, heb ik nu van de belangrijkste kennis gebundeld in online cursussen. Met deze kennis kun je zelf snel aan de slag. Met behulp van video's en oefenbestanden kun je op je eigen tempo leren door te doen. Ik hoop ook jou enthousiast te krijgen en help je met veel plezier op weg in de grafische sector.

Beoordelingen

4.4 Gemiddelde beoordeling

13 Beoordelingen

 • 5
  8
 • 4
  3
 • 3
  1
 • 2
  1
 • 1
  0
 1. Alleen video vind ik zelf wat lastig, dus ik heb druk meegetypt om wat naslagwerk te hebben en bepaalde handelingen beter te kunnen onthouden en op te zoeken wanneer nodig.
  Verder een hele duidelijke cursus met veel handige tips en tricks. Goede rustige uitleg met goede voorbeelden.

 2. Deze cursus was voor mij zeer handig. Ik heb al enige ervaring met Illustrator. Weinig constante herhalingen en gebla bla eromheen. Heerlijk.
  Ik heb aantekeningen gemaakt van alle inhoud. Wat eventueel wel ietsje beter zou kunnen is de kapstok wat helderder maken: wat ben je aan het doen? Wanneer gaan we de diepte in? Eerst uitleggen wat er gaat worden uitgelegd. Maar alsnog was het een heldere cursus en ik heb er veel van geleerd!

 3. Had er meer van verwacht. Lijk meer op een cursus Illustrator.

 4. Goede cursus met veel informatie, handigheidjes en tips. Prima te doorlopen en boeiend.

 5. Zeer duidelijke cursus. Eerst wat uitleg over waar je op moet letten bij een infographic en dan hoe je die maakt in Illustrator. Ik kende zelf Illustrator nog helemaal niet en kon goed mee. De voorbeelden die Belinda aanhaalt zijn de moeite waard om te onthouden! Met veel noteerwerk deed ik er wel wat langer over dan 2 uur en 45 minuten.

 6. Zeer goede cursus, goede opbouw, uitleg en inhoud! Wel jammer dat er niet gewerkt wordt met een gratis programma: de proefversie van Adobe Illustrator is slechts 1 week gratis, daarna is het programma betalend.

  Opmerking: deze cursus is volgens mij niet aangewezen voor mensen met weinig computerkennis. Ik ben zelf een ervaren computergebruiker en ik vond Adobe Illustrator geen gemakkelijk programma om mee te leren werken.

 7. De cursus is duidelijk, maar vooral interessant voor mensen die geen of nauwelijks ervaring hebben met Illustrator. Je leert het programma goed kennen. Persoonlijk heb ik niet veel bijgeleerd.

  Wat ik erg jammer vind, is dat het aan het begin van de cursus lijkt alsof je samen met Belinda een infographic gaat maken, maar in werkelijkheid maak je alleen een paar losse delen en helemaal geen infographic. Ik hoopte aan het eind van deze cursus een mooie infographic te hebben gemaakt, maar dat is dus niet het geval. Daarom vind ik het meer een basiscursus Illustrator, dan een cursus infographics maken.

 8. super uitleg en veel nieuwe dingen geleerd!

 9. Ik heb erg veel aan deze cursus gehad! Ik had me een beetje in een opdracht gebluft voor het maken van een infographic. Door stapsgewijs de cursus te doorlopen heb ik deze voor mij eerste echte infographic tot volle tevredenheid van mijn klant kunnen afronden! Dank je wel Belinda:)

 10. Een prettig te volgen cursus waarbij veel onderwerpen de revue passeren, terwijl het wel allemaal goed te behappen is. Ik heb bovendien ook weer nieuwe dingen geleerd over Illustrator die breder toepasbaar zijn dan alleen voor het maken van infographics. Een aanrader dus.

 11. Goede uitleg! Goed te volgen en zo heb ik nog meer handigheden in Illustrator ontdekt.
  Enige minpuntje, het gaat heel erg om de opmaak en iets minder om de inhoud van een infographic. Maar al met al zeer tevreden, dank je wel Belinda!

99Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 91 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.