Online Sollicitatietraining

Wimme · 20 Juli 2023
In de online sollicitatie training van Career Kickstart leer jij stap voor stap hoe je zo snel mogelijk een baan vindt die bij je past. Je doorloopt vijf fasen, waarin je video’s kijkt en oefeningen doet. Wij structureren jouw banenzoektocht, zodat jij je volledig kan focussen op het krijgen van de baan die bij jou past. Zo leer je bijvoorbeeld hoe recruiters selecteren en hoe jij daar je voordeel mee kan doen.
 • 41 Lessen
 • 2u 52min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Alles over het vinden van een baan.
 • De geheimen van het solliciteren kennen.
 • Leer slimme tips kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Cursus inhoud

Vouw uit

Wat houdt de online sollicitatietraining van Career Kickstart in?

De online sollicitatietraining van Career Kickstart bestaat uit 35 video’s, verschillende oefeningen en testen, templates, en handige documenten die je helpen tijdens jouw zoektocht naar de perfecte baan. Samen zorgen alle materialen van deze cursus ervoor dat jij weet wat je wil en structuur krijgt in jouw banenjacht. Geen zin meer in het uitzendbureau? Breng er dan vandaag nog verandering in!

Je kunt na aankoop meteen met de cursus beginnen, ook zijn alle materialen levenslang en 24/7 beschikbaar. Je kunt de cursus dus volgen waar en wanneer het jouw uitkomt! Niet tevreden? Geen probleem, binnen veertien dagen kun je de cursus namelijk kosteloos annuleren! Benieuwd hoe de cursus gegeven wordt? Kijk dan even bij een van de gratis lessen of de promotievideo bovenaan de pagina.

Met de sollicitatietraining van Career Kickstart leer je beter solliciteren in vijf fasen. Lees hieronder hoe deze vijf fasen eruitzien en wat je in elke fase gaat leren.

 

Fase 1: De zelfanalyseSollicitant kijkt in de spiegel

In deze fase ontdek je, met behulp van verschillende testen en oefeningen, waarin je goed en slecht in bent, wat je leuk vind en wat voor soort persoon je bent. Je ontdekt waar je wilt dat jouw carrière heen gaat en welke skills en vaardigheden je hiervoor nodig gaat hebben.

 

 

 

Fase 2: Personal brandingSollicitant krijgt inzicht en beter idee over zichzelf dankzij sollicitatietraining

Nu je precies weet wat je wil en wat jou uniek maakt, leer je hoe je jouw USP’s (Unique Selling Points) het beste naar voren laat komen in je CV
en LinkedIn-profiel. Je leert jouw CV schrijven op een manier, waardoor je beter overkomt op werkgevers en gaat aan de slag met het opschonen van je LinkedIn-profiel.

 

 

 

Fase 3: Vacatures vindenSollicitant op zoek naar vacatures die het beste bij hem haar passen

In fase drie van deze sollicitatietraining ga je in plaats van in het wilde weg te gaan zoeken naar vacatures op het internet, leer je meerdere, complementaire strategieën om de juiste vacatures te vinden. Bijvoorbeeld door middel van verschillende netwerktechnieken leer je vacatures te vinden die nog niet op internet staan.

 

 

 

Sollicitant schrijft motivatiebrief

Fase 4: Het solliciteren

Wanneer je een vacature hebt gevonden die bij je past, leer je hoe je jouw CV en motivatiebrief schrijft zodat je uitgenodigd wordt voor een gesprek.

 

 

 

Sollicitatie gesprek

Fase 5: Het sollicitatiegesprek

Nu je uitgenodigd bent voor een sollicitatiegesprek, leer je hoe je het beste kan voorbereiden. Daarnaast kom je te weten wat je kan doen tijdens en na het gesprek om het maximale eruit te halen.

 

 

Ga vandaag nog aan de slag met deze sollicitatietraining

Het is hoog tijd dat je gaat starten. Wil je eerst een gratis voorproefje van deze sollicitatiecursus? Bekijk dan de een van de gratis lessen uit het overzicht!

 

Wacht niet te lang en start vandaag nog met solliciteren!

Over de instructeur

Wimme

2 Cursussen

Wimme is een ondernemer die ertoe gedreven is mensen te helpen met leren. Hij heeft verschillende universiteiten (Utrecht, Amsterdam, Nijmegen) geholpen met het ontwikkelen van online lesmateriaal over solliciteren. Op basis van alle lessen hiervan heeft hij een online sollicitatie training ontwikkeld die jou helpt de baan te krijgen die het beste bij jou past.

Beoordelingen

4.2 Gemiddelde beoordeling

19 Beoordelingen

 • 5
  6
 • 4
  11
 • 3
  2
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Leerzame cursus maar zou leuk zijn wat links over solliciteren

 2. Overzichtelijke en informatieve cursus waar alle facetten aan bod komen van het sollicitatietraject. Ook goede aandacht voor zelfprofilering.

 3. Een leerzame cursus die heel divers was!

 4. Een hele goede uitleg om te solliciteren, Linkdin en oefeningen.
  Ben al een tijd bezig met solliciteren en heb weer veel weetjes geleerd.
  Raad deze cursus iedereen aan die zonder werk zit of een nieuwe baan wilt hebben.

 5. Hele uitgebreide lessen, en handige tips.

  Dank jullie wel🤙🏾

 6. Goeded cursus. Sommige filmpjes zijn maar voor de helft inbeeld. maar als je erop klikt kan je het filmpje wel helemaal op het scherm kijken.

 7. een goede online cursus die je zeker helpt met het opbouwen van je toekomst

 8. Zeer interessante cursus waarvan je veel kunt leren, door alles op een rijtje te zetten kan dit bijdragen aan je vaardigheden.

 9. Duidelijke online cursus voor extra tips en tricks.

29Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 165 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →