Een boek schrijven met ChatGPT: Sneller, beter én makkelijker!

Rianna · 8 April 2024

Laat je droom om een boek te schrijven werkelijkheid worden met behulp van ChatGPT. Ontdek hoe ChatGPT jou kan ondersteunen als schrijfcoach; wat het schrijfproces niet alleen verbetert, maar ook versnelt en vooral leuker maakt!

 • Alle niveaus
 • 42 Lessen
 • 4u 42min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Weet hoe je interactieve schrijf begeleiding krijgt van ChatGPT
 • Ga stap voor stap van idee tot publicatie (fictie & non-fictie)
 • Praktische tips en strategieën voor het schrijven van een boek
 • Deze cursus is geschikt voor complete beginners

Cursus inhoud

Vouw uit
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen

Een boek schrijven met behulp van ChatGPT: sneller, beter én makkelijker!

Heb je altijd al gedroomd van het schrijven van een boek, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of ben je misschien gestrand nadat je enkele pagina’s had geschreven, overweldigd door de uitdagingen die op je pad kwamen?

In deze buitengewone cursus delen niet één, maar twee auteurs hun waardevolle ervaringen. Samen met mijn man, een gepubliceerde auteur, heb ik al onze kennis en inzichten verzameld om jou te helpen je langgekoesterde droom waar te maken en een boek te schrijven.

Let op: Aangezien mijn man geen Nederlands spreekt, ben ik (behalve de promotievideo) de volledige cursus aan het woord.

Tijdens ons eigen schrijfproces hadden we geen toegang tot de AI-technologieën zoals ChatGPT die nu beschikbaar zijn en ons kunnen ondersteunen. Deze kans om gebruik te maken van deze baanbrekende technologie kunnen we simpelweg niet laten liggen als schrijvers!

AI staat voor Artificial Intelligence (oftewel kunstmatige intelligentie), en is een technologie die steeds vaker wordt gebruikt in elk facet van ons leven. In deze cursus leer je ChatGPT begrijpen en hoe je deze inzet om je boek te schrijven, bewerken, publiceren én te delen met de wereld.


Wat kun je verwachten van deze cursus?

Met behulp van ChatGPT als je schrijfcoach en schrijfmaatje, ontdek je dat het schrijfproces niet langer overweldigend hoeft te zijn. Je leert hoe je de juiste mindset ontwikkelt, praktische strategieën toepast en obstakels zoals uitstelgedrag en schrijversblok overwint.

Maar wat doe je nadat je je boek hebt geschreven? Deze cursus biedt ook begeleiding bij de volgende stappen na het schrijven, zoals het bewerken, publiceren en promoten van je boek. Je krijgt waardevolle inzichten en praktische tips.


Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het schrijven van een boek. Of je nu een beginnende schrijver bent of al eens enkele pagina’s hebt geschreven, deze cursus zal je begeleiden bij elke stap van het schrijfproces.

“Jouw schrijversdroom werkelijkheid maken, dat is wat wij gaan doen in deze cursus.”
– Rianna Hijlkema

Over de instructeur

Rianna

7 Cursussen

Rianna Hijlkema is geboren en getogen in Friesland, maar kan zich zelf sinds 12 jaar een echte wereldburger noemen. Ze heeft in verschillende landen gewoond en gewerkt (Frankrijk, China, Spanje, Costa Rica, Colombia, Thailand, Indonesië, Nepal, Bulgarije) voor het Nederlandstalig onderwijs, en heeft de wereldwijde lockdown aangegrepen om al haar werkzaamheden online te brengen, waardoor ze nu als digital nomad werkt vanaf het strand in Mexico, de bergen in Nepal of waar de zon maar schijnt.

“Naast mijn liefde voor het onderwijs heb ik een manier gevonden om verschillende andere passies van mij te combineren tot een geweldige carrière, die elkaar allemaal op meerdere manieren verrijken.”

Naast leerkracht-directeur van Dutch Club Online, is Rianna tevens gecertificeerd postpartum doula, kinderslaapcoach en organiseert ze wandeltochten als empowerment coach. Daarnaast ontwerpt ze als grafisch ontwerper regelmatig websites, flyers, logo’s en overige documenten voor ondernemers en werkt ze tevens als COO voor een bedrijf in Amerika. “Ik vind vooral de variatie tussen al mijn werkzaamheden fantastisch.” Het is duidelijk dat Rianna dingen doet die ze leuk vindt en daar ontzettend veel energie van krijgt.

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

1 Beoordelingen

 • 5
  1
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Hele leerzame cursus! Schrijven en ChatGPT samen gebruiken heel duidelijk uitgelegd. Enthousiaste docent die er duidelijk tijd en moeite heeft ingestoken en hart heeft voor het schrijversvak!

35Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 60 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.