Art Journal maken Beginnerscursus Acrylverf en meer

Hettie Rensink · 15 November 2023
Art Journaling is ontspannend en creatief; laat dagelijkse zorgen los met kleuren en vormen. Leer jezelf uiten en emoties verwerken in deze cursus. Veel plezier!
 • Beginner
 • 9 Lessen
 • 4u 45min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Weten wat een Art Journal is en hoe het kan bijdragen aan stress vermindering
 • Weten welke materialen je kunt gebruiken in je Art Journal, zoals acrylverf, gel, gesso en verschillende soorten stiften
 • Verschillende creatieve technieken kunnen gebruiken in jouw Art Journal
 • Hoe je toch mooie bladzijden in je Art Journal kunt maken met goedkope oplossingen

Beginnerscursus Art Journal maken, acrylverf en meer

Ontdek de wereld van Art Journals

Een Art Journal is meer dan alleen een creatief dagboek; het is een persoonlijke ruimte waar je jouw gedachten, emoties en creatieve uitspattingen kunt vastleggen. Deze cursus leert je de magie van Art Journals en hoe je deze kunt gebruiken als een krachtige tool voor zelfexpressie en ontspanning.

Creativiteit als ontsnapping

Door een Art Journal bij te houden, kun je de dagelijkse routine doorbreken en jezelf op een unieke manier uiten. Het werken met kleuren, vormen en materialen helpt bij het verwerken van emoties en biedt een rustgevende activiteit die stress vermindert.

Van chaos naar creatie

Voel je je soms overweldigd door de drukte van het dagelijks leven? Deze cursus helpt je om via creatieve expressie een uitlaatklep te vinden, waardoor je een gevoel van rust en voldoening kunt ervaren.

Jouw creatieve reis

In deze 4 uur durende cursus, verdeeld over 9 lessen, duik je in de wereld van Art Journals. Je leert de basis van het maken van achtergronden, het opbouwen van pagina’s met verschillende lagen, en het werken met materialen zoals acrylverf, gesso, gel, stempels en meer. Deze cursus richt zich op het proces, niet op het perfectioneren van technieken, waardoor het ideaal is voor beginners.

Voor iedereen met een creatief hart

Of je nu een ervaren kunstenaar bent of nog nooit een penseel hebt vastgehouden, deze cursus is geschikt voor iedereen die zijn of haar creativiteit wil verkennen en ontwikkelen. Wat deze cursus uniek maakt, is de persoonlijke en toegankelijke aanpak van Hettie Rensink. Haar passie en expertise in Art Journaling zorgen voor een inspirerende en motiverende leeromgeving.

Ben je klaar om je creatieve reis te beginnen en de stress van alledag achter je te laten? Schrijf je nu in voor deze cursus en ontdek de vreugde en rust die creatieve expressie met zich meebrengt. Start vandaag nog met jouw unieke Art Journal!

Over de instructeur

Na 10 jaar lesgegeven in het voortgezet onderwijs, heb ik mij gespecialiseerd in het maken van educatieve materialen. Ik vind het belangrijk om dat mensen leren hoe je je creativiteit kunt ontwikkelen. Het gaat om lekker werken, je fijn voelen en ontdekken wat je kunt. Niks is fout, het is een proces een ontwikkeling. Daarnaast schrijf ik levensverhalen en interview ik mensen die iets te vertellen hebben, bijvoorbeeld over hun ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Ook deze verwerk ik in mijn cursussen.

Ik geef ook live creatieve workshops, levensverhalen schrijven en ik maak eigen werk, Art Journals, Pocket Doodle boekjes, kaarten, schilderijen en mozaïek. Meer daarover op mijn website www.tussendeschapen.nl,

 

 

Beoordelingen

4 Gemiddelde beoordeling

11 Beoordelingen

 • 5
  5
 • 4
  3
 • 3
  2
 • 2
  0
 • 1
  1
 1. Zo genoten van deze cursus. Veel geleerd, vooral de kleurenles was heel behulpzaam. In lockdown tijd zalig om te doen.

 2. Leuke cursus om te starten met art journaling. De cursus wordt op een rustige en relaxte manier gegeven. Ik vond het niet zo handig dat in de video’s het werk op de kop te zien was. Toch was de uitleg wel duidelijk.

 3. Ik vond het een hele leerzame cursus. Het gebruik van verschillende materialen heeft me nieuwe kennis gegeven en de opdrachten waarin je direct met de betreffende materialen aan de slag kan sluit mooi aan. Tevens het loslaten dat iets mooi moet zijn vond ik een mooie les. Gewoon proberen en wel zien waar het strandt.

 4. Leuke cursus waarbij allerlei technieken duidelijk worden uitgelegd!

 5. Er wordt vrijwel geen productinformatie gegeven, terwijl dat juist interessant zou zijn voor een beginner. Er wordt ook nauwelijks proces informatie gegeven, “ik doe dat op intuïtie” voegt weinig toe als je wilt weten hoe je iets aan kunt pakken. Het feit dat de pagina die voor de introductie van de cursus wordt gebruikt al klaar was en dus helaas niet getoond kan worden hoe deze tot stand gekomen is – misschien gewoon even een nieuwe pagina maken, niet vergeten te filmen en die gebruiken als introductie? De filmpjes zijn rommelig, alles wordt ondersteboven getoond en de kijker wordt niet meegenomen in het hele proces.

 6. Op zich leuke ideeën, maar de uitvoering (technisch, de video) was rommelig. Ik had meerdere video’s over het hoofd gezien omdat Soofos aangaf dat de categorie/les voltooid was. Er bleken er meerdere op 1 blz te staan. Meerdere filmpjes eindigden abrupt en gingen in die daaronder niet verder.
  Wel wat dingen geleerd, maar had er meer van verwacht.

 7. Het kan aan het feit liggen dat ik zelf al wel bezig ben geweest met mixed art media en een art journal. Ik vond er weinig diversiteit inzitten.Steeds hetzelfde stenciltje en dezelfde manier van werken. De uitleg op zich was wel heel duidelijk. Voor een echte beginner zal dit leuk zijn. Het plaatje wat je hiernaast (geel rood blauw met bloemtjes vogeltjes, vlindertjes en gras) is een beetje misleidend. Een totaal andere stijl dan er in de basiscursus wordt uitgelegd.

 8. De cursus wordt goed en duidelijk uitgelegd.
  Je kan direct meedoen met laagdrempelig materiaal.

 9. Leuke cursus om mee aan de slag te gaan!

29Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 77 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.