Art Journal maken Beginnerscursus Acrylverf en meer

Een Art Journal bijhouden is gewoon hartstikke leuk om te doen. De meeste mensen zijn nogal met hun hoofd bezig, met kennis, al dan niet op de computer. Om dan jezelf te ontspannen en creatief te gaan uiten, is een heerlijke bezigheid. Je laat je dagelijkse beslommeringen even los en bent bezig met kleuren, vormen, gedachteloos, instinctief of naar aanleiding van een ontwerp. Het maakt niet uit, kies je eigen werkwijze, creatief bezig zijn is een vorm van je uiten en emoties verwerken. Hoe je dat kunt doen leer in je in deze cursus. Ik hoop dat jij het even leuk gaat vinden als dat ik het vind. Heel veel plezier.
 • 1 Hoofdstuk
 • 9 Lessen
 • 4u 45min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Je kunt vertellen wat een Art Journal is en waarom het ontspannend is en de stress verlaagd als je regelmatig in je Art Journal werkt.
 • Je kunt vertellen welke materialen je kunt gebruiken in je Art Journal en hoe je ze gebruikt. Materialen zoals acrylverf, gel, gesso en verschillende soorten stiften.
 • Je ervaart hoe leuk en zinvol het is om een Art Journal te maken. Door de voorbeelden in de videolessen ben je in staat om op verschillende manieren in je Art Journal te werken.
 • Je krijgt inzicht in welke materialen noodzakelijk zijn, welke minder en hoe je eventueel toch mooie bladzijden in je Art Journal kunt maken met goedkopere oplossingen.

 

De eerste les van deze cursus is een proefles en is gratis! Kijk maar eens of het wat voor jou is! Verder leer je in deze cursus wat een Art Journal is. Je leert hoe je achtergronden kunt maken en hoe je bladzijde kunt opbouwen met verschillende lagen. In deze beginnerscursu ligt de nadruk op gebruik van acrylverf in combinatie met stempels, stencils, plaatjes en teksten. Je leert waarom gel een onmisbaar medium is om mee te werken. Je leert met witte, zwarte en transparante gesso werken en ziet hoe het gebruikt wordt. Je ziet veel verschillende voorbeelden en uitwerkingen. Het gaat erom dat jij je zo geïnspireerd voelt, dat je ook het plezier gaat ervaren van het bijhouden van een Art Journal. Je zult merken hoe ontspannend dat is en dat creatief bezig zijn op deze manier goed is tegen stress. Het mooie van  creatief werken in een boek is namelijk, niets hoeft, alles mag. Je hoeft geen van je creaties met anderen te delen. Je kunt als je dat wilt alles voor jezelf houden en je er zo in uiten zoals jij dat zelf wilt. Veel plezier en succes gewenst.

Over de instructeur

Na 10 jaar lesgegeven in het voortgezet onderwijs, heb ik mij gespecialiseerd in het maken van educatieve materialen. Ik vind het belangrijk om dat mensen leren hoe je je creativiteit kunt ontwikkelen. Het gaat om lekker werken, je fijn voelen en ontdekken wat je kunt. Niks is fout, het is een proces een ontwikkeling. Daarnaast schrijf ik levensverhalen en interview ik mensen die iets te vertellen hebben, bijvoorbeeld over hun ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Ook deze verwerk ik in mijn cursussen.Ik geef ook live creatieve workshops, levensverhalen schrijven en ik maak eigen werk, Art Journals, Pocket Doodle boekjes, kaarten, schilderijen en mozaïek. Meer daarover op mijn website www.tussendeschapen.nl,  

Beoordelingen en Recensies

4 Gemiddelde beoordeling

11 Ratings

 • 5
  5
 • 4
  3
 • 3
  2
 • 2
  0
 • 1
  1
 1. Zo genoten van deze cursus. Veel geleerd, vooral de kleurenles was heel behulpzaam. In lockdown tijd zalig om te doen.

 2. Leuke cursus om te starten met art journaling. De cursus wordt op een rustige en relaxte manier gegeven. Ik vond het niet zo handig dat in de video’s het werk op de kop te zien was. Toch was de uitleg wel duidelijk.

 3. Ik vond het een hele leerzame cursus. Het gebruik van verschillende materialen heeft me nieuwe kennis gegeven en de opdrachten waarin je direct met de betreffende materialen aan de slag kan sluit mooi aan. Tevens het loslaten dat iets mooi moet zijn vond ik een mooie les. Gewoon proberen en wel zien waar het strandt.

 4. Er wordt vrijwel geen productinformatie gegeven, terwijl dat juist interessant zou zijn voor een beginner. Er wordt ook nauwelijks proces informatie gegeven, “ik doe dat op intuïtie” voegt weinig toe als je wilt weten hoe je iets aan kunt pakken. Het feit dat de pagina die voor de introductie van de cursus wordt gebruikt al klaar was en dus helaas niet getoond kan worden hoe deze tot stand gekomen is – misschien gewoon even een nieuwe pagina maken, niet vergeten te filmen en die gebruiken als introductie? De filmpjes zijn rommelig, alles wordt ondersteboven getoond en de kijker wordt niet meegenomen in het hele proces.

 5. Op zich leuke ideeën, maar de uitvoering (technisch, de video) was rommelig. Ik had meerdere video’s over het hoofd gezien omdat Soofos aangaf dat de categorie/les voltooid was. Er bleken er meerdere op 1 blz te staan. Meerdere filmpjes eindigden abrupt en gingen in die daaronder niet verder.
  Wel wat dingen geleerd, maar had er meer van verwacht.

 6. Het kan aan het feit liggen dat ik zelf al wel bezig ben geweest met mixed art media en een art journal. Ik vond er weinig diversiteit inzitten.Steeds hetzelfde stenciltje en dezelfde manier van werken. De uitleg op zich was wel heel duidelijk. Voor een echte beginner zal dit leuk zijn. Het plaatje wat je hiernaast (geel rood blauw met bloemtjes vogeltjes, vlindertjes en gras) is een beetje misleidend. Een totaal andere stijl dan er in de basiscursus wordt uitgelegd.

 7. De cursus wordt goed en duidelijk uitgelegd.
  Je kan direct meedoen met laagdrempelig materiaal.

29Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+54 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.