De cursus in het kort:

Je kunt vertellen wat een Art Journal is en ervaart dat het ontspannend is als je regelmatig in je Art Journal werkt.
Je leert met verschillende inkten en brushpennen werken en ziet hoe je ze combineert met andere materialen.
Je ervaart hoe leuk en zinvol het is om een Art Journal te maken. Door de voorbeelden in de video's ben je in staat om op verschillende manieren in je Art Journal te werken.
Je krijgt inzicht in welke materialen handig zijn om aan te schaffen en hoe je ook mooie bladzijden in je Art Journal kunt maken met goedkopere oplossingen.

 

In de beginnerscursus 2 staat werken werken met inkt en brushpennen centraal, in tegenstelling tot beginnerscursus 1 waarin dat werken met acrylverf is. Je kunt beginnerscursus 2 doen, zonder dat je beginnerscursus 1 hebt gedaan. Je kunt eerst de gratis proefles doen, die is opgenomen bij deze cursus. Dan weet je of een Art Journal maken iets voor jou is!

Je leert in deze beginnerscursus 2 hoe je achtergronden kunt maken met inkten zoals Ecoline en met brushpennen in combinatie met stempels, stencils, plaatjes en teksten. Het werken met gel komt aan de orde en je ziet veel verschillende voorbeelden en uitwerkingen. Het gaat erom dat jij genoeg informatie en voorbeelden krijgt om aan het werk te gaan en dat je je geïnspireerd voelt. Het meest belangrijke is, dat je plezier ervaart aan het bijhouden van een Art Journal. Het is ontspannend en helpt om stress te verminderen! Dat heeft onderzoek zelfs uitgewezen! Het mooie van  een Art Journal is dat er niets hoeft, dat alles mag en oké is! Je hoeft geen van je creaties met anderen te delen, alleen als je dat zelf wilt. Je kunt dus dat voor jezelf houden wat je wilt en je zo uiten als je wilt. Veel plezier en succes gewenst.

Leer onbeperkt met Soofos Plus

Deze cursus is gratis te volgen door abonnees van Soofos Plus.
 • Toegang tot deze én alle andere online cursussen
 • Blijf jezelf ontwikkelen en leer nieuwe vaardigheden
 • Leer onbeperkt vanaf €8,25 p/m
Direct aanmelden
soofos plus cursussen op laptop

Over de Instructeur

Profielfoto

Hettie Rensink

Na 10 jaar lesgegeven in het voortgezet onderwijs, heb ik mij gespecialiseerd in het maken van educatieve materialen. Ik vind het belangrijk om dat mensen leren hoe je je creativiteit kunt ontwikkelen. Het gaat om lekker werken, je fijn voelen en ontdekken wat je kunt. Niks is fout, het is een proces een ontwikkeling. Daarnaast schrijf ik levensverhalen en interview ik mensen die iets te vertellen hebben, bijvoorbeeld over hun ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Ook deze verwerk ik in mijn cursussen.Ik geef ook live creatieve workshops, levensverhalen schrijven en ik maak eigen werk, Art Journals, Pocket Doodle boekjes, kaarten, schilderijen en mozaïek. Meer daarover op mijn website www.tussendeschapen.nl,  

Bekijk meer cursussen van Hettie Rensink →

Cursusoverzicht

Een vlek als startPROEFLES 00:30:00
Een Art Journal inleiding 00:30:00
Achtergronden maken met inkt 00:45:00
Van achtergrond naar Art Journal 00:30:00
Zelf een Art Journal boekje maken 00:45:00
Bloemen 00:30:00
Silhouet en horizon 00:30:00
Abstract met aquarelpennen 00:30:00
Een boek op de tafel 00:30:00

Reviews

4.3

4.3
3 beoordelingen
 • 5 Sterren2
 • 4 Sterren0
 • 3 Sterren1
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. inspiratie

  3

  leuke beginners cursus waarbij je op een laagdrempelige manier kennis maakt met ecoline aan de hand van verschillende technieken.

 2. Een leuke beginnerscursus!

  5

  Op een ongedwongen en speelse manier laat Hettie allerlei technieken zien waarmee ze kleurrijke collages opbouwt. Erg leuk en laagdrempelig om zelf mee aan de slag te gaan!

 3. Art journal twee

  5

  Goed vervolg op de eerste cursus.
  Heb er veel van geleerd.
  Duidelijke uitleg

Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.