Art Journal maken Beginnerscursus Inkt en meer

Hettie Rensink · 15 November 2023
Een Art Journal maken, een soort kunstdagboek, is erg leuk om te doen. Je kunt met allerlei materialen werken. In deze beginnerscursus 2 wordt ingezoomd op het werken met Ecoline, inkt en brushpennen in combinatie met andere materialen en technieken.
 • Beginner
 • 9 Lessen
 • 5u 0min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Je kunt vertellen wat een Art Journal is en ervaart dat het ontspannend is als je regelmatig in je Art Journal werkt.
 • Je leert met verschillende inkten en brushpennen werken en ziet hoe je ze combineert met andere materialen.
 • Je ervaart hoe leuk en zinvol het is om een Art Journal te maken. Door de voorbeelden in de video's ben je in staat om op verschillende manieren in je Art Journal te werken.
 • Je krijgt inzicht in welke materialen handig zijn om aan te schaffen en hoe je ook mooie bladzijden in je Art Journal kunt maken met goedkopere oplossingen.

In de beginnerscursus 2 staat werken werken met inkt en brushpennen centraal, in tegenstelling tot beginnerscursus 1 waarin dat werken met acrylverf is. Je kunt beginnerscursus 2 doen, zonder dat je beginnerscursus 1 hebt gedaan. Je kunt eerst de gratis proefles doen, die is opgenomen bij deze cursus. Dan weet je of een Art Journal maken iets voor jou is!

Je leert in deze beginnerscursus 2 hoe je achtergronden kunt maken met inkten zoals Ecoline en met brushpennen in combinatie met stempels, stencils, plaatjes en teksten. Het werken met gel komt aan de orde en je ziet veel verschillende voorbeelden en uitwerkingen. Het gaat erom dat jij genoeg informatie en voorbeelden krijgt om aan het werk te gaan en dat je je geïnspireerd voelt. Het meest belangrijke is, dat je plezier ervaart aan het bijhouden van een Art Journal. Het is ontspannend en helpt om stress te verminderen! Dat heeft onderzoek zelfs uitgewezen! Het mooie van  een Art Journal is dat er niets hoeft, dat alles mag en oké is! Je hoeft geen van je creaties met anderen te delen, alleen als je dat zelf wilt. Je kunt dus dat voor jezelf houden wat je wilt en je zo uiten als je wilt. Veel plezier en succes gewenst.

Over de instructeur

Na 10 jaar lesgegeven in het voortgezet onderwijs, heb ik mij gespecialiseerd in het maken van educatieve materialen. Ik vind het belangrijk om dat mensen leren hoe je je creativiteit kunt ontwikkelen. Het gaat om lekker werken, je fijn voelen en ontdekken wat je kunt. Niks is fout, het is een proces een ontwikkeling. Daarnaast schrijf ik levensverhalen en interview ik mensen die iets te vertellen hebben, bijvoorbeeld over hun ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Ook deze verwerk ik in mijn cursussen.

Ik geef ook live creatieve workshops, levensverhalen schrijven en ik maak eigen werk, Art Journals, Pocket Doodle boekjes, kaarten, schilderijen en mozaïek. Meer daarover op mijn website www.tussendeschapen.nl,

 

 

Beoordelingen

4.5 Gemiddelde beoordeling

4 Beoordelingen

 • 5
  3
 • 4
  0
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Heb de training gevolgd. Onzettend leuk wat je met weinig middelen kunt maken. Heldere instructie.

 2. leuke beginners cursus waarbij je op een laagdrempelige manier kennis maakt met ecoline aan de hand van verschillende technieken.

 3. Op een ongedwongen en speelse manier laat Hettie allerlei technieken zien waarmee ze kleurrijke collages opbouwt. Erg leuk en laagdrempelig om zelf mee aan de slag te gaan!

 4. Goed vervolg op de eerste cursus.
  Heb er veel van geleerd.
  Duidelijke uitleg

29Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 50 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.