Affinity Photo 1.10 – Leer fotobewerking van een échte vormgever

Stefan | Creatie Nest · 17 Augustus 2023
Volg deze cursus en wordt een pro in beeldbewerking. Wil jij zelf foto's gaan bewerken? Dan is Affinity Photo een uitstekend goedkoper alternatief voor Photoshop. Photo is het enige fotobewerkingsprogramma wat zich kan meten met Photoshop!
 • Beginner
 • 64 Lessen
 • 2u 34min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Het maken van eigen (creatieve) composities
 • Kleurbewerking van foto's
 • Het retoucheren van foto's
 • Zelfstandige creatieve ontwikkeling

Cursus inhoud

Vouw uit
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen
1 van 2

*** Affinity van Affinity. Volg deze cursus, gegeven door een allround vormgever, en word een pro in beeldbewerking. ***

Affinity Photo is de tegenhanger van Adobe Photoshop. Het richt zich volledig op het bewerken van foto’s en afbeeldingen. Een groot verschil is echter dat je Affinity Photo kunt aanschaffen tegen een eenmalige betaling (in plaats van een Creative Cloud abonnement), zonder verlies van functionaliteiten. Sterker nog, sommige gebruikers zijn van mening dat Affinity Photo beter is dan Photoshop! In deze cursus neem ik je dan ook mee door de mogelijkheden van Affinity. Je zult verbaasd zijn over de mogelijkheden en functionaliteiten van dit programma!

Dit leer je in deze online cursus

In deze cursus behandel ik de mogelijkheden van Affinity Photo. Aan de hand van tientallen videolessen laat ik je de verschillende tools en functionaliteiten zien. Zo leer je werken met de layout en de vensters van Affinity Photo, de verschillende tools en hoe je efficiënt je canvas inricht. In de cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

De layout, vensters en tools van Affinity Photo.

Je document/canvas inrichten en werken met bestanden.

Omgaan met lagen, laagstijlen en het maken van selecties.

Foto’s uitsnijden en bijsnijden

Foto’s retoucheren.

Werken met kleuren, geometrische vormen en tekst.

Omgaan met (knip)maskers en filters.

Foto’s omkleuren met kleurbewerkingen.

Dit heb je nodig om de cursus te volgen

Je kunt de cursus volgen met zowel Mac als Windows computers. Er zitten kleine verschillen tussen de versies, maar je zult hier weinig last van ondervinden. Wel is het handig om te beschikken over Affinity Photo. Op de site van Affinity kun je het programma voor eenmalig €54,99 downloaden. Let op, kies wel voor de desktop (computer) versie. Je kunt vervolgens de cursus volgen met je eigen computer, laptop of tablet. Er zijn verschillende oefenbestanden beschikbaar die je kunt gebruiken tijdens deze cursus.

Certificaat na afronden van de cursus

Doorloop je de volledige cursus? Dan krijg je na het afronden hier een certificaat van. Deze komt automatisch binnen jouw account beschikbaar. Deze kun je vervolgens delen op bijvoorbeeld LinkedIn of overhandigen aan jouw werkgever.

Start vandaag nog met de cursus Affinity Photo en leer foto’s bewerken met dit handige programma!

Over de instructeur

Stefan is anders dan mening ander opleider. Hij heeft vele jaren werkervaring opgedaan als vormgever voor kleinere media-bureaus en internationale merken. Hij komt dus echt uit "het vak" en leert je alles wat je nodig hebt, en laat de overtollige technieken achterwege. Eind 2018 én 2019 werd hij door Springest.nl uitgeroepen tot Beste Nieuwe Trainer van 2018 en Beste Trainers van 2019. Oud cursisten van zowel online als offline cursussen bestempelen hem als menselijk, informeel en iemand die kennis heeft van zaken. Vol enthousiasme draagt hij zijn grafische kennis over aan jou Onder de naam Creatie Nest leert hij andere creatieve zelfstandigheid. Je bent na een cursus in staat onafhankelijk en zelfstandig te werken.

Beoordelingen

4.4 Gemiddelde beoordeling

5 Beoordelingen

 • 5
  3
 • 4
  1
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Heel leerzaam. Wat een geweldig programma is het !

 2. Duidelijke rustige uitleg, wel vrij basic (het had wat mij betreft iets meer de diepte in gemogen) en jammer dat er doorverwezen wordt naar andere programma’s als het gereedschap daar beter bij past. Immers als je alleen dit programma koopt, heb je de informatie dan niet. Maar er is een mooie basis gelegd om met AP te werken.

 3. Ik heb deze cursus gevolgd om moie social media posts te maken voor het CP team. Erg leerzaam en duidelijk uitgelegd

 4. Hi Marc Dierickx, bedankt voor je feedback. In de cursus omschrijving staat echter precies wat er uitgelegd wordt. Er worden een aantal gevorderde technieken behandeld in de cursus maar de focus ligt vooral op een goed fundament van Affinity. Succes met het Affinity Photo boek. Het is een goede resource. Hartelijke groet, Stefan / Creatie Nest

 5. Vrij basis maar goed uitgelegd, ik kijk uit naar een iets meer gevorderde cursus. Wel soms wat weinig details, maar die vind ik wel terug. Heb trouwens het boek “Zo werkt Affinity Photo” besteld, dat is ook de enige Nederlandstalige bron voor informatie.

Oorspronkelijke prijs was: €99.Huidige prijs is: €45.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 64 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.