Affinity Designer 1.10 – Illustraties en logo’s maken met een échte vormgever

Met Designer maak jij zelf vector illustraties, logo's, iconen en infographics. Designer is de tegenhanger van Adobe Illustrator en kan bijna net zoveel, voor een betere prijs. Je hoeft geen teken skills te bezitten om Affinity Designer te beheersen.

 • Beginner
 • 76 Lessen
 • 3u 14min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Ontdek de mogelijkheden en functionaliteiten van Affinity Designer
 • Analyseer bestaande designs en maak je eigen logo
 • Het maken van illustraties
 • Het maken van iconen

Cursus inhoud

Vouw uit
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen

*** Affinity Designer van Affinity. Volg deze cursus, gegeven door een allround vormgever, en word een pro in het maken van illustraties, logo’s en iconen. ***

Serif, de maker van Affinity, heeft een alternatief voor Adobe Illustrator, namelijk Affinity Designer. Net zoals Illustrator kun je met Affinity Designer zogeheten ‘vector artwork’ maken. Bijvoorbeeld logo’s, illustraties en infographics. Alhoewel Affinity zich met dit programma meer richt op de professionele creatieve professionals is het ook voor starters een enorm interessant programma. Je hoeft geen teken skills te bezitten. Werken met Affinity Designer is vooral analytisch en praktisch. Een ijzersterk programma om vector artwork mee te maken!

 

Dit leer je in deze online cursus

In deze cursus behandel ik de mogelijkheden van Affinity Designer. Aan de hand van tientallen videolessen laat ik je de verschillende tools en functionaliteiten zien. Zo leer je werken met de layout en de vensters van Affinity Designer, de verschillende tools en tips voor een ideale workflow. In de cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

De layout, vensters en tools van Affinity Designer.

Je document/ artboard instellen.

Omgaan met lagen, kleuren, kleurstalen, geometrische vormen en de pathfinder.

Het namaken van bekende logo’s en je eigen logo creëren.

Omgaan met (knip)maskers, symbolen en snapshots.

Exporteren naar PDF en andere bestandstypes.

 

*** Affinity Designer van Affinity. Volg deze cursus, gegeven door een allround vormgever, en word een pro in beeldbewerking. ***

Dit heb je nodig om de cursus te volgen

Je kunt de cursus volgen met zowel Mac als Windows computers. Er zitten kleine verschillen tussen de versies, maar je zult hier weinig last van ondervinden. Wel is het handig om te beschikken over Affinity Designer. Op de site van Affinity kun je het programma voor eenmalig €54,99 downloaden. Let op, kies wel voor de desktop (computer) versie. Je kunt vervolgens de cursus volgen met je eigen computer of laptop. Er zijn verschillende oefenbestanden beschikbaar die je kunt gebruiken tijdens deze cursus.

 

Certificaat na afronden van de cursus

Doorloop je de volledige cursus? Dan krijg je na het afronden hier een certificaat van. Deze komt automatisch binnen jouw account beschikbaar. Deze kun je vervolgens delen op bijvoorbeeld LinkedIn of overhandigen aan jouw werkgever.

 

Start vandaag nog met de cursus Affinity Designer en creëer je eigen vector artwork met dit handige programma!

Over de instructeur

Stefan is anders dan mening ander opleider. Hij heeft vele jaren werkervaring opgedaan als vormgever voor kleinere media-bureaus en internationale merken. Hij komt dus echt uit "het vak" en leert je alles wat je nodig hebt, en laat de overtollige technieken achterwege. Eind 2018 én 2019 werd hij door Springest.nl uitgeroepen tot Beste Nieuwe Trainer van 2018 en Beste Trainers van 2019. Oud cursisten van zowel online als offline cursussen bestempelen hem als menselijk, informeel en iemand die kennis heeft van zaken. Vol enthousiasme draagt hij zijn grafische kennis over aan jou Onder de naam Creatie Nest leert hij andere creatieve zelfstandigheid. Je bent na een cursus in staat onafhankelijk en zelfstandig te werken.

Beoordelingen

4.9 Gemiddelde beoordeling

7 Beoordelingen

 • 5
  6
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Blij met betaalbare programma’s als Affinity waarmee je ook als niet-pro professionelere ontwerpen kan maken. Fijne cursus! Helder, kort en krachtig uitgelegd, fijne stem om naar te luisteren; kon daarna gelijk aan de slag!

 2. De cursus was duidelijk en verhelderend, zal zeker het als naslag werk nog vaak gebruik van maken

 3. Zeer duidelijk en makkelijk te volgen. Thanks

 4. Duidelijke uitleg van Affinity Designer! Ik heb in deze cursus veel handige tips gekregen. Nu kan ik lekker aan de slag met het maken van vectortekeningen, zonder dat ik veel tijd kwijt ben om alle functies zelf uit te moet vinden.

 5. Heel goed en vlot uitgelegd, aan het eind nog wat extra’s waarvoor dank. Ben best tevreden over deze cursus.

Oorspronkelijke prijs was: €99.Huidige prijs is: €45.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 78 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.