Voorstelrondje: Anouk volgt vier cursussen tegelijk

Vicky Frissen
  | 
10 februari 2021

Er zijn duizend-en-één-redenen om een online cursus bij Soofos te volgen. Voor de fun, of voor je werk. In deze blog maken we kennis met Anouk Pluijm, die midden in de pandemie net begon aan een nieuwe baan, en daar ook nog eens vier online cursussen bovenop gooide. Die moeten we nodig een keertje spreken!

Eerste echte grote-mensen baan

In januari 2020, toen alles nog normaal was, studeerde Anouk af aan het hbo. Al vrij snel kon ze aan de slag bij haar eerste ‘echte grote-mensen baan’, zoals ze het zelf noemt: marketeer bij een bedrijf dat containers maakt voor de luchtvracht. “Het was best apart om tijdens de pandemie te beginnen aan mijn eerste echte grote-mensen baan. Toch kan ik mijn creativiteit erin kwijt en heb ik het erg naar mijn zin in mijn functie.”

Vier cursussen volgen? Toe maar!

Stilzitten zit er voor Anouk niet in: “Ik ben de cursussen Photoshop, InDesign, Lightroom en WordPress gaan volgen. Allemaal van Martijn van Weeghel. Ik doe dit voor mijn werk, ik moet namelijk ook een beetje behendig zijn op het vlak van dit soort programma’s. Voordat ik werkzaam was, ben ik amper in aanraking gekomen met deze programma’s. Die cursussen waren dus wel echt nodig.” Anouk wil bereiken dat ze plezier heeft in het werken met de programma’s en snapt hoe het werkt. 

En dat lijkt te lukken! “Momenteel heb ik bijna een jaar ervaring, maar ik ben nog steeds wel echt een groentje. Ook al raak ik niet meer in de stress van Photoshop of andere programma’s, wat ik in het begin van mijn baan wel deed. Ik wilde bijna opgeven omdat ik dacht dat ik de programma’s nooit onder de knie zou krijgen, gelukkig heb ik het wel geleerd en kon ik mijn werk gewoon uitvoeren.” Dat vinden we top om te horen, en Martijn vast ook.

Soofos: voor iedere situatie

Anouk kwam dankzij haar werkgever bij Soofos terecht. Waarom ze niet koos voor een offline cursus? “Ik heb een auto-immuunziekte, met de pandemie moet ik dus heel erg goed opletten. Ik spendeer liever tijd met mijn vriendinnen en vrienden die mij kennen en dus rekening met mij houden dan dat ik een cursus volg met mensen die niet op de hoogte zijn van mijn situatie.”

Een goede keuze van haar werkgever. Daar is Anouk het mee eens: “Een goede werkgever geeft je de ruimte om te ontwikkelen, dit kan zeker met cursussen.” Daar hebben we niks aan toe te voegen. Dankjewel en succes, Anouk!

Artikel uit de categorie:
Persoonlijke Ontwikkeling

0 Reacties op "Voorstelrondje: Anouk volgt vier cursussen tegelijk"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.