Thuis leren is goed voor je persoonlijke ontwikkeling

Jezelf blijven ontwikkelen is een belangrijk onderdeel van je leven. Van jongs af aan ben je bezig met jezelf verder te ontwikkelen.

Ook thuis leren kan daar positief aan bijdragen. Thuis leren draagt op verschillende manieren bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Naast dat online leren bijdraagt aan jouw persoonlijke ontwikkeling is het vooral ook gewoon heel leuk.

Je kunt op je eigen gemak iets nieuws leren en op het moment dat het jou uitkomt.

Het leren van nieuwe skills en het krijgen van nieuwe kennis

Het blijft leuk om iets nieuws te leren. Door thuis te leren kun je snel nieuwe kennis krijgen over verschillende onderwerpen. Thuis leren is vaak stukken goedkoper dan klassikale trainingen.

Door gebruik te maken van een van de online cursussen op Soofos kun je snel en makkelijk online iets nieuws leren. Misschien heb jij altijd al willen gitaarspelen of mandala’s willen tekenen.

Dat zijn dingen die heel geschikt zijn om in het comfort van je eigen huis te proberen. Door het volgen van een online cursus kun je jezelf blijven ontwikkelen op meerdere vlakken.

Thuis leren is toegankelijk voor iedereen

Als jij een heel specifiek onderwerp wilt leren, is het vaak lastig om een cursus of training in de buurt te vinden. Als je eerst een paar uur onderweg bent naar een training, dan wordt de drempel om iets nieuws te leren steeds hoger.

Dankzij een online cursus kun je thuis jezelf verder ontwikkelen. Via het internet is een nieuwe specifieke vaardigheid zo te leren. Je kunt jezelf dus makkelijker en sneller ontwikkelen.

Je hebt vanuit huis toegang tot meer onderwerpen dan ooit tevoren.

Het gevaar van thuis leren

Natuurlijk is thuis leren niet alleen maar feest. Ook is er een gevaar aan thuis leren.

Doordat je in je eigen huis snel afgeleid bent kan het soms lastig zijn om jezelf te blijven ontwikkelen.

Plan dus thuis ook echt een moment in dat je gaat leren. Zorg dat je je hier aan houdt, en niet afgeleid wordt door andere zaken. Doe je dit niet, dan is er een groot risico dat je niet meer verder gaat met de cursus of studie.

Waar kan je starten met thuis leren?

Er zijn verschillende manieren waarop je online iets nieuws kunt leren. Je kunt starten met proberen, bijvoorbeeld door op wat toetsen van de piano te gaan slaan. Verstandiger is het om een online cursus te volgen. Zo leer je snel de basis van het onderwerp.

Een groot voordeel van een online cursus is dat je veel sneller een bepaald niveau bereikt.

Je kunt hiervandaan verder op zoek gaan naar meer kennis. Vaak zijn er vervolgcursussen beschikbaar die dieper ingaan op het onderwerp.

Thuis leren, leert je meer dan alleen de stof

Door thuis te leren ontwikkel je meer kennis dan alleen de nieuwe stof.

Om een thuisstudie te voltooien zul je jezelf een bepaalde discipline moeten aanleren. Door dus een thuisstudie te volgen leer je meer dan alleen de nieuwe vaardigheden. Je leert ook door te zetten en stimuleert jezelf om te blijven ontwikkelen.

Voor je persoonlijke ontwikkeling draagt online leren dus meer bij dan alleen de nieuwe stof.

Wil jij graag iets nieuws leren? Kijk gerust bij ons aanbod van verschillende online cursussen. Deze zijn een uitstekende stap om in je eigen huis iets nieuws te leren!

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

Blijf op de hoogte​

We willen je graag inspireren om nog meer uit jezelf te halen. Kom op onze e-mail lijst om op de hoogte te blijven over online leren, nieuwe cursussen en toffe acties.
Krijg de beste Learning & Development tips in jouw inbox
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.