Profielfoto van
Instructeur

Raisa

Holistisch Zadelpassen

1

Aantal cursussen
Gem. beoordeling

Maak kennis met Raisa

Raisa in het kort

Al meer dan 10 jaar ervaring als zadelpasser en actief in heel Nederland
Opleiding Saddlery 'The Cumbian school of Saddlery' in Penrith, Engeland (David May)
Paardengek, van topsport tot natural horsemanship
Afgestudeerd filosoof
Meerdere demo's en lezingen gegeven op evenementen als Equiday
Te gast geweest in Horse in Mind Podcast

De juiste kennis

Paardrijden is geweldig. Samen met je paard een prestatie neerzetten of een buitenrit maken. Hoe fijn is het dan wanneer je zeker weet dat ook jouw paard daar optimaal en pijnvrij van kan genieten? Want hoe naar is het wanneer je merkt dat jouw paard zich verzet tegen iets wat hij eigenlijk ontzettend leuk moet vinden? Ik ben ervan overtuigd dat wanneer jij de juiste kennis hebt, jij je paard veel beter kunt helpen en verzorgen.

De ogen van Raggie

Zadel-logisch is ontstaan uit mijn eigen zoektocht om mijn eigen paard, Raggie, te helpen. Raggie was geen gelukkig en evenwichtig paard. Maar mijn kennis en ervaring en ook die van specialisten schoot te kort. Al sinds mijn tienerjaren ben ik met paarden bezig, maar Raggie kon ik niet helpen. Uiteindelijk bleken de gedragsproblemen te herleiden tot ernstige rug- en nekbeschadigingen en een lang hersteltraject volgde. Maar toen we eindelijk weer aan wat grondwerk konden beginnen, verzette Raggie zich enorm tegen het zadel. Wat was er aan de hand? De zadelpasser had toch echt gezegd dat het zadel niet het probleem was. Rijden met een 'bareback pad' wilde de Crusado merrie wel. En dus zocht ik, door de ogen van Raggie, naar een paardvriendelijke zadelpas-methode. Het leidde naar Lavinia Mitchell in Engeland. Haar methode en de vormgeving van de zadels gaven mij en Raggie letterlijk weer de vrijheid van rijden terug. Haar methode sloot aan op mijn visie. Een paard verdient een prettig zittend zadel.

Filosofie en ambachtelijk zadelmaken

Na het afronden van een studie filosofie lijkt het niet heel logisch om het ambachtelijk beroep van zadelmaker te kiezen. Maar wel in combinatie met een holistische visie. Bij filosofie gaat het om het zoeken naar een soort van allesomvattende samenhang, om het logisch beredeneren. Dat past bij mijn visie om met zadels te werken die passen bij de natuurlijke eigenschappen van het paard. Om te bekijken wat het effect is van het zadel op de beweging en ontwikkeling van spieren. En om te zoeken naar een passende oplossing. Wat mij betreft is een holistische visie de enige logische visie.

Prettig rijden begint bij kennis van je paard
Paardrijden is geweldig. Maar het hebben van een paard schept ook verplichtingen. Met de juiste kennis ben jij in staat om signalen van pijn of ongemak te herkennen bij je paard. En kun jij je paard veel beter helpen. Wanneer je de logica van een gezond zadel kent, dan volgt een goed passend zadel als vanzelf. Ik zie het dan ook als mijn missie om zoveel mogelijk ruiters kennis te laten maken met zadellogica. Dat verdient je paard.

 

Raisa geeft les over deze onderwerpen

Dieren Paarden Vrije Tijd

Cursussen

  • Past mijn zadel eigenlijk wel bij mijn paard?

    39,95
    3
    13

    Wil je zelf ook meer inzicht hebben of je zadel past en het je paard ruimte geeft voor de beweging die nodig is? Dan is deze cursus voor jou. Je leert meer over de beweging van een paard en over de invloed van het zadel op je paard.

Blogs

Deze instructeur heeft nog geen blogs

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.