Zo gaat je kind groente eten met plezier

Iris · 6 December 2023

In de cursus ‘Zo gaat je kind groente eten met plezier’ leer je hoe jij je kind een fijne en gezonde eetopvoeding kan meegeven en hoe jij je kind kan stimuleren om voldoende groente te eten. En dat op een leuke, fijne en positieve manier!

 • Alle niveaus
 • 11 Lessen
 • 2 Toetsen
 • 1u 16min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Je leert hoe jij je kind kan stimuleren om nieuwe voedingsmiddelen te leren eten
 • Je leert het neerzetten van de optimale leeromgeving voor je kind
 • Je leert hoe je zonder strijd en zonder zorgen fijne eetmomenten hebt voor je hele gezin
 • Je leert hoe je je kind een gezonde relatie met voeding kan meegeven

Zo gaat je kind groente eten met plezier

De noodzaak van groente in het kinderdieet

Wil jij graag dat je kind gezond eet, maar weigert je kind steevast zijn of haar groenten? Stuit je elke maaltijd op een ‘nee’ als het om groenten gaat? Deze cursus begrijpt je frustratie en biedt effectieve oplossingen voor het overwinnen van de weerstand van je kind tegen groenten. Ontdek hoe je groenten aantrekkelijk maakt voor je kind en verander elke maaltijd in een gezonde en vreugdevolle ervaring.

Overwinnen van weerstand tegen groente

Voor veel kinderen is groente eten een uitdaging. Deze cursus biedt inzicht in waarom kinderen vaak terughoudend zijn om groenten te eten en introduceert effectieve strategieën om deze weerstand te overwinnen. Ontdek praktische tips om groente eten leuk en aantrekkelijk te maken voor je kind.

Creëer een positieve eetomgeving

In deze cursus ontdek je hoe je een positieve eetomgeving creëert, groenten op verschillende momenten van de dag introduceert, en de nieuwsgierigheid van je kind voor nieuwe smaken stimuleert. Let op: de cursus richt zich niet op medische voedingsadviezen, maar op het creëren van een plezierige en gezonde eetervaring.

Eet jouw kind te weinig groente?

Deze cursus is bedoeld voor ouders en verzorgers die worstelen met het aanmoedigen van hun kinderen om groenten te eten. Of je kind nu een kieskeurige eter is of gewoon wat extra aanmoediging nodig heeft, deze cursus biedt de nodige handvatten.

Krijg les van pedagoog en kindervoedingsdeskundige Iris Vernooij

Geleid door Iris Vernooij, pedagoog en kindervoedingsdeskundige, onderscheidt deze cursus zich door een combinatie van professionele expertise en praktische toepasbaarheid. Iris’ benadering is gericht op zowel plezier als educatie, wat zorgt voor een unieke en effectieve leerervaring.

Betrokken ouderschap en eetopvoeding

Leer hoe jouw rol als ouder cruciaal is in het vormgeven van gezonde eetgewoonten. Deze cursus biedt inzicht in hoe je actief kunt bijdragen aan een positieve eetopvoeding en hoe je als rolmodel kan dienen voor je kind.

Creëer een feest van elke maaltijd

Ontdek creatieve en speelse manieren om groente eten om te toveren tot een dagelijks feestje. Deze cursus geeft je de tools om elke maaltijd om te zetten in een vrolijke en smakelijke ervaring voor het hele gezin.

Ben je klaar om van groente eten een plezierige ervaring te maken voor jou en je kind? Schrijf je nu in voor deze cursus en start vandaag nog met het creëren van gezonde, blije eetmomenten voor je gezin!

Over de instructeur

Iris

1 Cursus

Als pedagoog en (kinder)voedingsdeskundige breng ik de opvoeding met de gezonde voeding samen. Door deze twee elementen met elkaar te combineren kom je perfect uit bij het ‘hoe’. Want hoe leer je een gezonde relatie met voeding aan? Hoe leer je je kind een gevarieerd eetpatroon aan of hoe zorg je überhaupt dat het bordje met gezonde voeding opgegeten wordt? Samen met jou (en je partner) help ik je zodat je weet wat een passende aanpak is voor jouw kind, je kind weer gevarieerd gaat eten en de sfeer aan tafel gezellig is.

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

5 Beoordelingen

 • 5
  5
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Hele fijn korte duidelijke filmpjes met goeie uitleg en tips. Je hebt een hele fijn stem om naar te luisteren.
  Sommige dingen waren bij ons al onderdeel van het eten, maar we hebben zeker ook veel nieuwe dingen geleerd.

 2. Duidelijke uitleg, fijne stem om naar te luisteren. De onderbouwing is duidelijk en de opties wat dan wel te bieden zijn ook super

 3. Ik heb Iris’s cursus met heel veel aandacht doorlopen. Je kan duidelijk merken dat Iris een grondige expertise heeft op het vlak van deze materie en haar uitleg is rustig en aangenaam om naar te luisteren.
  Ik vind van mezelf dat ik al heel wat dingen “juist” doe en toch is het heel erg fijn om nog eens aan bepaalde dingen herinnerd te worden of nog wat praktische tips mee te krijgen. De video’s en hoofstukken zijn op een makkelijk te doorlopen manier opgebouwd zodat je op je eigen tempo de verschillende richtlijnen kan aanpakken. Vaak komt er aan het einde een handige samenvatting die nog eens focust op de kern van de richtlijn en zijn er nog wat handige bijlagen waar je mee aan de slag kan.
  Als je als ouder dus in de situatie bent waarin je even niet meer weet hoe je het nou het beste aanpakt, wil ik deze cursus heel warm aanbevelen!

 4. Erg interessante cursus. Iris legt alles heel goed uit en geeft goede voorbeelden. Ik vind het toch lastig om dit in de praktijk te brengen met mijn zoontje. Hij eet nagenoeg geen groente en wijst bij voorbaat alles al af. Ik ben alles heel langzaam aan het toepassen. Hij krijgt niets anders meer dan wat wij eten en als hij het niet eet dan krijgt hij niks anders. Dit vind ik nogsteeds erg moeilijk omdat hij dan wel eens zonder eten naar bed gaat.
  Ik ben het wel meer gaan accepteren dat het zo is, want zo leert hij dat er niets anders komt.
  Ik ga er verder mee aan de slag en hoop dat het snel een stuk beter gaat.

 5. Wat een fijne en nuttige cursus om te volgen. Onze peuter wordt nu weer wat lastiger qua eten en de vele tips gaan we zeker gebruiken. Je merkt dat je toch snel de ‘verkeerde’ dingen zegt uit automatisme om haar groente te laten eten. Gaan we nu anders doen.

  Cursus is zeer overzichtelijk en filmpjes waarin Iris alles verteld zijn goed te volgen. Je kan alles op je eigen tempo doen en makkelijk verder waar je bent gebleven. Aanrader!

Oorspronkelijke prijs was: €45.Huidige prijs is: €29.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 10 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.