Video’s maken met je smartphone

Joey · 12 Februari 2024

Maak indrukwekkende bedrijfs- en creatieve video's zonder dure camera. Alles zit in je broekzak en deze cursus! Leer met je smartphone professioneel filmen en bewerken.

 • Beginner
 • 23 Lessen
 • 2u 23min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Leer professionele video's maken met je smartphone
 • Leer wat de verschillende camera's op je telefoon kunnen
 • Leer verschillende film technieken
 • Leer hoe je je video's handmatig kunt belichten

Cursus inhoud

Vouw uit
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen

Cursus video’s maken met je smartphone

Je hoort – en ziet – het overal: videomarketing is hot. Onze aandacht trekken werkt het best met flitsende video’s, en je kunt ook veel beter een verhaal overbrengen. Jij als ondernemer, professional of creatieveling wilt hier ook mee aan de slag – voor jezelf, of voor je klanten. Dan wil je niet meteen investeren in een dure camera. Bovendien gaat het er om wat je met je camera kunt, en of je de technieken goed beheerst.

 Maak zelf toffe video’s met jouw smartphone

 Je leert de technieken, het maakt dus niet uit welke telefoon je gebruikt

 Direct praktisch aan de slag

Met de juiste technieken kun je meer dan met dure apparatuur

Dat is goed nieuws, want dat betekent dat je ook met een smartphone geweldige filmpjes in elkaar kunt zetten. Als je maar weet hoe je je camera moet gebruiken! Precies dat ga ik je in deze cursus leren.

Wat kun je in deze cursus verwachten?

We beginnen uiteraard bij de basis: wat betekenen al die verschillende opties in je smartphone camera? In welke kwaliteit moet je filmen, en wanneer houd je je telefoon horizontaal of verticaal vast? Dan springen we op een praktische manier in de filmtechnieken. Aangezien je (hoogstwaarschijnlijk) een smartphone op zak hebt, kun je mijn technieken en adviezen meteen uitproberen en toepassen. That’s right, in deze cursus is het juist de bedoeling dat je lekker met je telefoon bezig bent!

We behandelen verder ook de belichting, welke extra accessoires je nodig hebt en uiteraard hoe je je video’s makkelijk kunt bewerken.

Klinkt goed? Dat dacht ik ook. Meld je aan en ga direct aan de slag!

Over de instructeur

Joey

5 Cursussen

Hi, ik ben Joey. Ik denk dat iedereen videograaf kan worden, ongeacht waar je woont, hoeveel geld je hebt, welke camera je gebruikt of hoe slim je bent. Ik vind dat mensen het online veel ingewikkelder laten lijken dan dat het daadwerkelijk is. Dat is waarom ik videografie kennis deel in mijn online content. Ik leer je alles wat ik weet over het schieten en monteren van mooie videos, voor jezelf, maar natuurlijk ook over het werken in opdracht van klanten.

Ik ben al bezig met video's maken sinds 2011, ik ben toen mijn eerste YouTube kanaal gestart waar ik als kind gekke comedy sketches maakte. Maar door dat de doen ben ik een passie gaan ontwikkelen voor het creëren achter de camera in plaats van ervoor. Daarna was mijn route duidelijk, ik zou videograaf worden en volgde daar dus ook een opleiding voor. Echter, ben ik daar vroegtijdig mee gestopt omdat ze op school niet blij waren dat ik meer tijd in mijn klant opdrachten stopte dan in de school opdrachten. Vanaf toen ben ik mijn eigen pad gaan volgen.

In 2015 startte ik een nieuw YouTube kanaal waarin ik gadgets en andere camera spullen reviewde. Dit kanaal groeide tot meer dan 20.000 abonnees en meer dan 4 miljoen views. Het gaf mij de mogelijkheid tot het samenwerken met geweldige bedrijven zoals LG, CoolBlue, Sony en GoPro. Maar ik kon hier toch mijn videografie passie niet in kwijt.

Dit is hoe ShootThatVideo is ontstaan. Naast het werken voor klanten wilde ik deze passie graag delen mat andere in de vorm van educatieve content waar ik al mee bezig was sinds 2013. Ik vind het geweldig hoe ik elke dag andere kan helpen, inspireren en leren hoe ze creatief met video kunnen zijn via het wereldwijde web.

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

7 Beoordelingen

 • 5
  7
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Als je net begint en geen ervaring hebt, is dit echt een goed vertrekpunt. Heel duidelijk uitgelegd en overzichtelijk!

 2. Een goede opstart als je wilt leren filmen met je smartphone.

 3. Super handige en duidelijke cursussen, dankjewel 🙏

 4. Leuk en laagdrempelige cursus, alles is snel en makkelijk in de praktijk te volgen/brengen.
  Erg goed gedaan

37Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 65 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.