Spelenderwijs een sociale hond – Ontdek de geheimen van het spel

Gabriella · 2 Maart 2024
Wil jij ook een sociale hond die leuk speelt met andere honden? Een hond waar je heerlijk, ontspannen wandelingen mee kan maken? In deze cursus leer je de geheimen ontdekken in het spel van honden, de basis voor een sociale hond.  
 • Alle niveaus
 • 9 Lessen
 • 5 Toetsen
 • 1u 37min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Wat jouw hond leert tijdens spel met soortgenoten
 • Leuk en geen leuk spel tussen honden herkennen en wanneer kan je het beste ingrijpen
 • Welke vormen van spel zijn er en wat past er bij jouw hond?
 • Zelf zorgen voor sociale speelse ontmoetingen voor jouw hond

Spelenderwijs een sociale hond

In Nederland zijn veel drukbezochte uitlaatplekken en zelfs speciaal aangelegde speelplaatsen voor de viervoeters. Maar hoe sociaal en speels lopen eigenlijk al deze ontmoetingen?

Helaas niet altijd even sociaal. Sterker nog, voor veel honden ontstaat hier zelfs probleemgedrag naar andere honden. De hond doet een vervelende ervaring op met niet zelden een conflict tussen de eigenaren tot gevolg. Hoe klein een aanvaring tussen de honden soms ook lijkt, de gevolgen kunnen voor het dier een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten die lang in het geheugen blijft. Dat maakt de kans op een fijne ontspannen wandeling de volgende keer een stuk kleiner, super jammer!

Ontdek de geheimen van het spel

In deze cursus leer je het waarom en het effect van spel voor jouw hond. Welke voorkeur voor spel er zijn en wat past bij jouw hond? Je gaat zien hoe je leuk spel kan herkennen maar ook wat de risico’s zijn en wanneer ingrijpen nodig is. Ik geef je tips mee hoe je voor jouw hond een geschikte speelpartner uit kan zoeken of wanneer je de hond beter niet kan laten spelen.

Verbeter de relatie met jouw hond

Waarom streven naar een sociale hond? Een hond die goed kan omgaan met soortgenoten en mensen, zorgt voor minder stress en meer genot tijdens jullie gezamenlijke avonturen. Deze cursus richt zich op het voorkomen van problematisch gedrag dat kan ontstaan tijdens spel en interacties, waardoor jullie relatie en de veiligheid van je hond worden verbeterd.

Wat ga je leren in deze cursus?

Van het herkennen van gezond spel tot het begrijpen van de speelvoorkeuren van je hond, deze cursus dekt alle essentiële aspecten. Je leert ook de risico’s van spel herkennen en wanneer je moet ingrijpen om de veiligheid te waarborgen. We zullen echter niet ingaan op trainingstechnieken die niet direct gerelateerd zijn aan spel en socialisatie.

De kracht van het spel
Hoe ziet spel eruit?
Speelvoorkeur van de hond
Spel of geen spel?
Creëer speelse ontmoetingen voor jouw hond
Zorg zelf voor een gelukkige hond

🐶 De cursus bestaat uit praktische lessen én toetsen waarin je je kennis kunt testen.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is ontworpen voor iedere hondenbezitter, ongeacht ervaring of de leeftijd van je hond. Of je nu een nieuwe pup hebt of een oudere hond, de inzichten en technieken die je leert, zullen je helpen een sterkere band op te bouwen en je hond te begeleiden naar een gelukkiger, socialer leven.

Dus, wil jij jouw hond op laten groeien tot een sociale hond? Wacht niet langer en begin vandaag nog met de cursus!

Over de instructeur

Gabriella

1 Cursus

Hoi, ik ben Gabriella van Lieshout. Wat maakt mij gelukkig? Als een dier dat ook is! Mijn passie is zorgen voor het welzijn van een dier. Precies daarom ben ik een opleiding gaan volgen tot gedragsdeskundige en activiteitencoach voor honden.
Het begon met mijn eerste hondenbaan in 1998 en sindsdien heb ik met honden gewerkt in uiteenlopende functies. Van honden in de bewaking tot honden die gebruikt werden in de therapie voor mensen. Door het samenwerken met een hond als partner ben ik mijn gaan verdiepen in spel. Spel is namelijk de meest natuurlijke vorm van leren, van onschatbare waarde en essentieel in de opvoeding.

Time to Play ben ik gestart vanuit mijn wens om bij te dragen aan het welzijn van honden. Ik bied daarbij speelse activiteiten voor honden die alleen thuis zijn en zorg samen met de eigenaar voor een gelukkige hond in huis.

En daarnaast kan je mij ook vinden in het dierenasiel.  Hier zet ik mij graag in voor juist díe dieren die het minder goed hebben getroffen. Voor het emotioneel welbevinden en de resocialisatie van een dier speelt ook hier, het spel, weer een belangrijke rol.

Ik heb mijn ervaringen & tips verpakt in een leerzame en interessante video cursus. Met mijn cursussen wil ik je helpen als je zelf aan de slag wilt gaan met jouw hond. Kijk vooral wat past bij jou en jouw dier, ik wens je veel plezier!

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

4 Beoordelingen

 • 5
  4
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Superinteressant. Veel “o ja” momentjes gehad, heb er van geleerd. De cursus wordt prettig gepresenteerd en is eigenlijk voor alle mensen die honden hebben aan te bevelen.

 2. Superleuke cursus, leerzaam en helder uitgelegd. Je krijgt meer dan voldoende informatie over spel en gedrag en waar dit vandaan komt bij jouw hond of de hond van een ander. Belangrijk ook het moment van wel/niet ingrijpen!!!!

 3. Hele leerzame cursus, geeft goede handvaten om met je hond bij andere honden bv op losloop veldjes positieve ervaringen op te doen en je hond beter te snappen. Nuttig voor elk hondenbaasje.

 4. Heldere informatie, onderbouwd met goede filmpjes of animatie. Geeft goede kijk op gedrag van de hond

29Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 11 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.