(Be)leef je kleur: Ontdek welke kleuren kleding je staan en bij jou passen!

Chanine · 17 December 2023

Een cursus voor beginners en gevorderden over kleur en hoe je kleur voor je laat werken. Voel je goed in je kleding en straal zelfvertrouwen en professionaliteit uit.

 • Beginner
 • 29 Lessen
 • 2u 43min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Je voelt je goed in de kleuren die je draagt en straalt daardoor zelfvertrouwen en professionaliteit uit.
 • Je weet hoe je nieuwe kleurcombinaties maakt en wat je met bepaalde kleuren communiceert.
 • Jij weet precies wat wel en niet bij jou past. Zo bespaar je tijd én geld.
 • Je ontdekt in welke kleuren jij gaat stralen.

Cursus inhoud

Vouw uit

Met gemak de juiste kledingkeuzes maken

Heb je ooit voor je kledingkast gestaan, onzeker over welke kleuren je moet kiezen? Voel je je soms gefrustreerd omdat je niet weet welke tinten je flatteren en jouw zelfvertrouwen en professionaliteit echt naar voren brengen? Dan is deze cursus “(Be)leef je kleur” precies wat je nodig hebt. Leer welke kleuren jou laten stralen en ontdek hoe je zelfverzekerd en met gemak de juiste kledingkeuzes maakt.

Kleur is een krachtig communicatiemiddel

Stijl, kleding én kleur vertellen samen een verhaal. Soms is dat een subtiel verhaal en soms juist heel uitgesproken. En als je weet welk verhaal dat is, kun je daarmee gaan spelen en zo de boodschap die jij wilt uitstralen versterken.

Maar niet elke kleur is voor iedereen even mooi. In sommige kleuren blaak je van gezondheid en in andere kleuren val je helemaal weg. Het is balen als de modekleuren van dat moment jou er niet op je best uit laten zien. Een nieuw kledingstuk dat echt bij jou past vinden is dan een hele uitdaging. Kies je daarom alleen nog maar voor neutrale of zwarte kleding? Of heb je daardoor een aantal miskopen in de kast hangen, die je nooit draagt? Zonde natuurlijk, want dat is een dure grap en ook niet heel duurzaam.

Ontdek welke kleuren jou het beste staan

In deze cursus ontdek jij alles over kleur en kom je erachter welke kleuren je staan en bij jou passen. Je leert niet alleen welke kleuren je het beste staan en passen bij jouw persoonlijkheid, maar ook hoe je nieuwe kleurcombinaties creëert en wat bepaalde kleuren communiceren. Met praktische tips en technieken ontdek je hoe je zelfvertrouwen en professionaliteit uitstraalt door de juiste kleuren te dragen. Je bespaart tijd én geld doordat je precies weet welke kleuren bij jou passen en welke je beter kunt vermijden. Stap voor stap zul je ontdekken in welke kleuren jij gaat stralen en hoe je een stijlvolle en harmonieuze garderobe opbouwt.

Wil jij je persoonlijke kledingstijl versterken?

Of je nu een professional bent die een representatieve uitstraling wil hebben, een modebewuste individu die de kracht van kleur wil ontdekken, of gewoon iemand die nieuwsgierig is naar hoe kleuren jou kunnen flatteren, deze cursus is voor jou.

Wil jij meer zelfvertrouwen over je uitstraling en je persoonlijke stijl versterken? Volg dan deze cursus! 

Over de instructeur

Chanine

3 Cursussen

Van jongs af aan was ik al creatief bezig: ik was altijd in de weer met kleuren en vormen. Op mijn 15e, tijdens een stage in een modezaak, kwam daar de liefde voor mode bij en ik ontdekte dat ik veel voldoening haalde uit het helpen van mensen. De keuze om op mijn 16e naar het Mode Lyceum te gaan was dan ook snel gemaakt! Na die opleiding wilde ik verder leren om nog veel meer over het modevak te ontdekken, maar ik miste de praktijk en het werken met mensen. In de daaropvolgende jaren heb ik als verkoopadviseur in de damesmode gewerkt, maar bleef ondertussen op allerlei manieren vakkennis vergaren. Nieuwe dingen leren, nieuwe methodes ontdekken en die op mijn eigen wijze toepassen. In 2017 startte ik met een opleiding tot kledingcoach en daar kwam ik erachter wat ik ècht graag wil doen: vrouwen begeleiden bij het ontdekken van hun eigen persoonlijke stijl, mooiste kleuren en beste kledingkeuzes. Om mijn droom te verwezenlijken ben ik in 2018 voor mijzelf begonnen als personal shopper en style creator bij Stijl op Peil.

Sinds ik die nieuwe weg ben ingeslagen, ontmoet ik veel mede-ondernemers. En omdat ik van mensen houd en altijd benieuwd ben naar wat hen drijft (met andere woorden: ik stel een hoop vragen), weet ik dat veel mensen zich niet bewust zijn van wat zij met hun kleding uitstralen. Dat blijkt ook voor veel ambitieuze, professionele vrouwen te gelden. Daardoor kunnen ze als ondernemer of professional een onduidelijke of zelfs de verkeerde boodschap afgeven.

Ik ben daar zelf een goed voorbeeld van. Je zou het nu niet zeggen, maar jaren terug droeg ik veel minder kleurrijke kleding dan waar ik nu bekend om sta. Ik durfde niet. Opvallen en gezien worden vond ik veel te spannend. Ik hield mijzelf klein, en dat was ook de boodschap die ik de buitenwereld gaf. Toen ik eindelijk de overstap naar kleurrijke kleding maakte, bleek dat een manier te zijn om de wereld te laten zien wie ik ben en waar ik voor sta, als mens én als ondernemer. En sinds ik mijn stijl in lijn bracht met mijn innerlijk, en mijn doelen en verlangens als ondernemer, hebben zowel mijn bedrijf als ikzelf een mooie groei doorgemaakt.

Stijlspecialist| Bij Schulten | Ik help vrouwen met het ontdekken en combineren van hun authentieke uitstraling

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

7 Beoordelingen

 • 5
  7
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Een heel fijne cursus waarin ik veel heb geleerd. Chanine vertelt alles duidelijk en rustig en met goede voorbeelden. De combinatie van theorie en praktijk is erg prettig. Een aanrader!

 2. Een hele leuke, cursus waarin je goede uitleg krijgt over de verschillen in kleuren. Ik heb nu beter door waarom sommige kledingstukken wel of niet staan. De uitleg is duidelijk en helder en door de voorbeelden in plaatjes en video wordt het duidelijk.

 3. Leuke, duidelijke en leerzame cursus! Goede afwisseling van tekst, filmpjes en zelf opdrachten maken. De theorie wordt duidelijk uitgelegd en onderbouwd met voorbeelden waardoor het makkelijk te volgen is en toe te passen op je zelf. Ik heb er veel van geleerd en ga het zeker wat aan hebben in de toekomst!

 4. Een duidelijke uitgebreide cursus. Je gaat zelf aan de slag. Ondersteuning door leuke filmpjes , foto’s en ook door de tekst. Je kunt op ieder moment info terugkijken/teruglezen. En je kunt altijd vragen stellen. Je kunt zo lang over de cursus doen als je wilt, zodat info eerst even kan landen :).
  De tips die regelmatig gegeven worden vind ik ook erg leuk en prettig.

 5. Super leuk! erg interessant en leuk verteld in de filmpjes en duidelijke uitleg erbij.
  ook leuk om de wastips en makeup tips te lezen.

 6. Een super leuke leerzame cursus en wat een enthousiasme in de filmpjes

99,95Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 40 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.