Basiscursus videografie

Joey · 12 Februari 2024
Leer professionele videografie in deze basiscursus: ontdek camera-instellingen en technieken voor het vastleggen van prachtige momenten.
 • Beginner
 • 22 Lessen
 • 1u 51min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Leer de basis van videografie
 • Leer hoe je met je eigen camera professioneel uitziende videobeelden filmt
 • Welke soorten video bestaan er?
 • Welke camera is geschikt voor het maken van video's?

Cursus inhoud

Vouw uit

Complete cursus videografie

Ben je op zoek naar een complete cursus videografie waarin je stap voor stap leert mooie video’s te maken? Die heb je bij dezen gevonden! Ik leer je alle knopjes en technieken gebruiken om professioneel ogende videobeelden te maken, voor je bedrijf, of voor de fun.

Leer je camera en alle belangrijke instellingen kennen en gebruiken

Je krijgt advies over het kiezen van de juiste camera en lens. Is je apparatuur compleet? Dan gaan we aan de slag met kwaliteit en belichting. Je leert echt werken met de instellingen, zodat je snel kunt schakelen wanneer je een mooi moment wil vastleggen.

Leer belangrijke filmtechnieken om de mooiste beelden te schieten

Het is geen kwestie van je camera op een object of situatie mikken en hopen op het beste. Ik leer je de praktische filmtechnieken zoals kadrering, werken met beweging en diepte. Ook leer ik je om creatieve overgangen te maken, zonder lastige software.

Leer hoe belangrijk geluid is en ga verder met monteren

Het gaat bij film om het totaalplaatje. Daarom duiken we ook in geluid, en het monteren en bewerken van je video’s.

Dus wil jij in minder dan 2 uur de basis van videografie leren zodat je je eigen video’s kunt maken? Schrijf je dan nu in voor deze cursus!

Over de instructeur

Joey

5 Cursussen

Hi, ik ben Joey. Ik denk dat iedereen videograaf kan worden, ongeacht waar je woont, hoeveel geld je hebt, welke camera je gebruikt of hoe slim je bent. Ik vind dat mensen het online veel ingewikkelder laten lijken dan dat het daadwerkelijk is. Dat is waarom ik videografie kennis deel in mijn online content. Ik leer je alles wat ik weet over het schieten en monteren van mooie videos, voor jezelf, maar natuurlijk ook over het werken in opdracht van klanten.

Ik ben al bezig met video's maken sinds 2011, ik ben toen mijn eerste YouTube kanaal gestart waar ik als kind gekke comedy sketches maakte. Maar door dat de doen ben ik een passie gaan ontwikkelen voor het creëren achter de camera in plaats van ervoor. Daarna was mijn route duidelijk, ik zou videograaf worden en volgde daar dus ook een opleiding voor. Echter, ben ik daar vroegtijdig mee gestopt omdat ze op school niet blij waren dat ik meer tijd in mijn klant opdrachten stopte dan in de school opdrachten. Vanaf toen ben ik mijn eigen pad gaan volgen.

In 2015 startte ik een nieuw YouTube kanaal waarin ik gadgets en andere camera spullen reviewde. Dit kanaal groeide tot meer dan 20.000 abonnees en meer dan 4 miljoen views. Het gaf mij de mogelijkheid tot het samenwerken met geweldige bedrijven zoals LG, CoolBlue, Sony en GoPro. Maar ik kon hier toch mijn videografie passie niet in kwijt.

Dit is hoe ShootThatVideo is ontstaan. Naast het werken voor klanten wilde ik deze passie graag delen mat andere in de vorm van educatieve content waar ik al mee bezig was sinds 2013. Ik vind het geweldig hoe ik elke dag andere kan helpen, inspireren en leren hoe ze creatief met video kunnen zijn via het wereldwijde web.

Beoordelingen

4.9 Gemiddelde beoordeling

9 Beoordelingen

 • 5
  8
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Leuke cursus word goed uit gelegd veel van geleerd.

 2. Helemaal goed, geen moeilijke taal en begrippen, gewoon duidelijke uitleg met voorbeelden. Super!
  Ik heb er aardig wat van opgestoken! Bedankt !!

 3. Ik wist helemaal niks van video. Deze cursus is precies wat het zegt te zijn; de basis. Alles zit er in om te beginnen. Veel aan gehad. Voor de leraar zou ik nog willen meegeven de eerste les in presenteren: houd je handen in je zakken maar houdt ze rustig. Dat zier er veel beter uit en je bent ook minder geneigd om in herhalingen te vervallen.

 4. Wat een top cursus, heb diverse cursussen gedaan, met fotografie betreft
  Maar deze cursus overtreft alle. Zeer duidelijk en overzichtelijk uitgelegd door Joey.

  TOP

 5. Een goede cursus om mee te beginnen met je dslr camera. Het is de basis basiskennis, na de cursus weet je wat je doet en kan je goeie beelden maken. Er wordt helder en duidelijk uitgelegd hoe je de instellingen van de camera aanpas, hoe je mooie schots kan maken en aangepaste overgangen zelf maakt.

 6. De cursus is een fijne introductie als je gaat filmen met een fotocamera. Voor filmen met een telefoon of camcorder voegt hij weinig tot niets toe.
  Jammer is dat er niets verteld wordt over focussen tijdens het filmen met een fotocamera. Wat doe je met de autofocus? Mijn ervaring tot nog toe is in elk geval dat die vrijwel onbruikbaar is, maar misschien zit ik er wel naast.

  Bij de instellingen heeft Joey een voorkeur voor 1920×1080, ook vanwege de grote bestanden en de gevolgen voor het editen en de benodigde hardware. Die keuze is op zich te verdedigen voor de grootste doelgroep, maar voor mensen die Adobe Premiere hebben of gaan aanschaffen is er toch enige nuance. Bij een in 4k geschoten video kun je immers in je editing software met behoud van HD kwaliteit nog wat inzoomen en/of achteraf anders kadreren. Je kunt, ook als je computer het niet trekt immers gebruik maken van een van de twee proxy methodes van die software. Blijft natuurlijk het nadeel van een lagere framerate bij deze resolutie.

  Tot slot: zoals je al in de gratis proeflessen kunt zien is Joey nogal druk met zijn armgebaren, wat opvalt omdat hij vrijwel continue in beeld is. Door een onrustige montage (het aantal springers vanwege de knips is ontelbaar) wordt de onrust nog versterkt.

 7. Prima cursus om mee te beginnen. Met deze basiskennis weet je wat je doet en kun je als je dit beheerst goeie beelden maken. Er wordt helder en duidelijk uitgelegd hoe je de camera aanpast aan de omgeving èn aan de soort video die je wilt maken.

37Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 50 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.