Basiscursus videografie

Altijd al prachtige professionele video's willen maken, maar heb je geen idee hoe je de knopjes op je camera gebruikt? Geen paniek: in deze basiscursus videografie leer je stap voor stap de juiste instellingen en technieken gebruiken om de mooiste momenten vast te kunnen leggen.
 • 5 Hoofdstukken
 • 22 Lessen
 • 1u 51min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Leer de basis van videografie
 • Leer hoe je met je eigen camera professioneel uitziende videobeelden filmt
 • Welke soorten video bestaan er?
 • Welke camera is geschikt voor het maken van video's?

Complete cursus videografie

Ben je op zoek naar een complete cursus videografie waarin je stap voor stap leert mooie video’s te maken? Die heb je bij dezen gevonden! Ik leer je alle knopjes en technieken gebruiken om professioneel ogende videobeelden te maken, voor je bedrijf, of voor de fun.

 

Leer je camera en alle belangrijke instellingen kennen en gebruiken

Je krijgt advies over het kiezen van de juiste camera en lens. Is je apparatuur compleet? Dan gaan we aan de slag met kwaliteit en belichting. Je leert echt werken met de instellingen, zodat je snel kunt schakelen wanneer je een mooi moment wil vastleggen.

 

Leer belangrijke filmtechnieken om de mooiste beelden te schieten

Het is geen kwestie van je camera op een object of situatie mikken en hopen op het beste. Ik leer je de praktische filmtechnieken zoals kadrering, werken met beweging en diepte. Ook leer ik je om creatieve overgangen te maken, zonder lastige software.

 

Leer hoe belangrijk geluid is en ga verder met monteren

Het gaat bij film om het totaalplaatje. Daarom duiken we ook in geluid, en het monteren en bewerken van je video’s.

 

Dus wil jij in minder dan 2 uur de basis van videografie leren zodat je je eigen video’s kunt maken? Schrijf je dan nu in voor deze cursus!

Cursus Inhoud

Alles uitklappen

Over de instructeur

Hi, ik ben Joey. Van jongs af aan heb ik al een camera in mijn hand en ben ik bezig met het schieten van foto's en video's. Die kennis deel ik graag met jou, en met mijn klanten die ik help met hun videomarketing. Het mooie aan foto- en videografie vind ik dat je er zoveel mee kunt en er van alles in kwijt kunt: emotie, sfeer, informatie, soms wel een heel leven! De basis van dit alles deel ik graag met jou in mijn online cursussen!

Ratings and Reviews

4.7 Avg. Rating

3 Ratings

 • 5
  2
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Een goede cursus om mee te beginnen met je dslr camera. Het is de basis basiskennis, na de cursus weet je wat je doet en kan je goeie beelden maken. Er wordt helder en duidelijk uitgelegd hoe je de instellingen van de camera aanpas, hoe je mooie schots kan maken en aangepaste overgangen zelf maakt.

 2. De cursus is een fijne introductie als je gaat filmen met een fotocamera. Voor filmen met een telefoon of camcorder voegt hij weinig tot niets toe.
  Jammer is dat er niets verteld wordt over focussen tijdens het filmen met een fotocamera. Wat doe je met de autofocus? Mijn ervaring tot nog toe is in elk geval dat die vrijwel onbruikbaar is, maar misschien zit ik er wel naast.

  Bij de instellingen heeft Joey een voorkeur voor 1920×1080, ook vanwege de grote bestanden en de gevolgen voor het editen en de benodigde hardware. Die keuze is op zich te verdedigen voor de grootste doelgroep, maar voor mensen die Adobe Premiere hebben of gaan aanschaffen is er toch enige nuance. Bij een in 4k geschoten video kun je immers in je editing software met behoud van HD kwaliteit nog wat inzoomen en/of achteraf anders kadreren. Je kunt, ook als je computer het niet trekt immers gebruik maken van een van de twee proxy methodes van die software. Blijft natuurlijk het nadeel van een lagere framerate bij deze resolutie.

  Tot slot: zoals je al in de gratis proeflessen kunt zien is Joey nogal druk met zijn armgebaren, wat opvalt omdat hij vrijwel continue in beeld is. Door een onrustige montage (het aantal springers vanwege de knips is ontelbaar) wordt de onrust nog versterkt.

 3. Prima cursus om mee te beginnen. Met deze basiskennis weet je wat je doet en kun je als je dit beheerst goeie beelden maken. Er wordt helder en duidelijk uitgelegd hoe je de camera aanpast aan de omgeving èn aan de soort video die je wilt maken.

37Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+13 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.