Cursus Kattengedrag: Ontdek wat je kat echt denkt

Lien · 14 April 2024
Ontrafel de geheimen van kattengedrag en krijg een betere band met je kat! Leer hoe jouw kat haar wereld ervaart en krijg tips om katvriendelijk aan de slag te gaan.
 • Beginner
 • 8 Lessen
 • 1u 41min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Je leert hoe je goed voor jouw kat kan zorgen. Je krijgt tips om katvriendelijk aan de slag te gaan.
 • Je leert kattengedrag juist te interpreteren.
 • Je leert je thuisomgeving katvriendelijk in te richten.
 • Je leert wat goede kattenspullen zijn en wat niet.

Online cursus over Kattengedrag: Ontdek wat je kat écht denkt!

Heb je je ooit afgevraagd wat er omgaat in het hoofd van je kat? Wil je de geheimen van kattengedrag ontrafelen en een diepere band met je huisdier opbouwen? Dan is deze online cursus perfect voor jou!

Veel kattenliefhebbers begrijpen hun kat niet

Veel kattenliefhebbers worstelen met het begrijpen van hun viervoetige vrienden. Deze cursus pakt dit probleem aan door je te leren hoe katten denken, wat soms heel anders is dan wij mensen doen. Je leert misverstanden te voorkomen en problemen effectief op te lossen. Je ontdekt niet alleen wat goede kattenspullen zijn, maar ook hoe je ongewenst gedrag zoals onzindelijkheid kunt voorkomen.

Krijg les van een kattengedragsdeskundige

Ik, Lien Six, een gediplomeerd kattengedragsdeskundige, bied je tijdens deze cursus praktische tips en inzichten. Je leert over diverse aspecten van kattengedrag, zoals spelen, jagen, eten en drinken, maar ook over hun voorkeuren voor schuilplaatsen en kattenbakken. Dit zal je helpen je huis katvriendelijker in te richten.

Wat ga je leren?

We beginnen met een reis door de tijd, van de prehistorische kat tot aan de hedendaagse huiskat. Je leert hoe katten zich hebben ontwikkeld en hoe dit hun gedrag vandaag de dag beïnvloedt. Vervolgens gaan we het hebben over sociale en asociale katten. Je leert subtiele signalen van je kat herkennen en interpreteren, wat bijdraagt aan een harmonieuzere samenleving. Ook krijg je handige tips over de ideale kattenmand, en kattenbak. Tijdens de cursus krijg je praktische tips om direct toe te passen, waardoor je de theorie in de praktijk kunt brengen en je relatie met je kat kunt verbeteren.

Wil jij..

Begrijpen hoe katten denken en leren hoe dit verschilt van mensen?
Kattengedrag op de juiste manier kunnen interpreteren?
Een katvriendelijke thuisomgeving creëren?
Leren wat goede kattenspullen zijn en wat niet?

Dan zit je hier goed!

Een cursus voor elke kattenliefhebber

Deze cursus is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in katten. Of je nu een nieuwe kattenbezitter bent of al jaren ervaring hebt. De inhoud is toegankelijk en verrijkend voor alle niveaus. Ben jij meer een hondenmens? Geen zorgen, deze cursus is zo boeiend dat zelfs de meest toegewijde hondenliefhebbers zich misschien betrappen op het spinnen van plezier. Je zult ontdekken dat katten net zo fascinerend zijn, en wie weet, misschien word je wel een ‘bipetual’ – iemand die zowel katten als honden kan waarderen!

Leer de taal van je kat spreken

Ben je klaar om de band met je kat te versterken? Schrijf je nu in voor deze cursus en begin aan een verrijkende reis naar beter begrip en zorg voor je geliefde huisdier. Schrijf je nu in en begin vandaag nog met het versterken van de relatie met je kat!

Over de instructeur

Lien

1 Cursus

Ik ben een gediplomeerde kattengedragsdeskundige en volgde verschillende opleidingen in België en in Nederland. Ik haalde de meeste inspiratie bij Edupet in Nederland (een kwalitatief dierenonderwijscentrum dat sterk de nadruk legt op dierenwelzijn, natuurlijk gedrag en emoties).

Naast een 1-op-1-begeleiding bij kattengedragsproblemen, vind ik het belangrijk om alle katteneigenaars meer inzicht te geven in de kat als diersoort. Een beter begrip van het katteninstinct leidt tot minder miscommunicatie tussen kat en eigenaar. Ik deel dan ook graag mijn kennis met elke kattenliefhebber. Dit doe ik op Soofos, maar ook op mijn eigen site katteljee.be.

Beoordelingen

4.8 Gemiddelde beoordeling

12 Beoordelingen

 • 5
  10
 • 4
  1
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. het is allemaal heel goed uitgelegd ik weet nu al iets meer over katten

 2. Super leuk!!

  Sommige dingen worden ineens heel logisch… eigenlijk zou iedereen die een kat heeft of wilt zo’n cursusje moeten volgen.

 3. Ik heb heel mijn leven lang katten gehad en dan verwacht je zo goed als alles te weten. Maar er zijn toch heel wat zaken aan bod gekomen waar ik me niet bewust van was en die zeker het proberen waard zijn!

  Zeer leerrijke cursus en duidelijk uiteen gezet.

 4. Een heel leerzame en interessante cursus met duidelijke videos, veel tips bijgeleerd die we zullen toepassen bij Lierse Aaikes kattencafé. Ik raad dit aan voor elke kattenliefhebber!

 5. Fijn en duidelijk, de aanloop naar de informatie die je nodig hebt voelt wat lang maar is wel begrijpelijk. Ik zou je wel een kleine tip mee willen geven om in een microfoon te spreken, het klinkt nu vrij hol. Paar mooie adviezen hier uit kunnen halen, dankjewel

 6. Heel interessant! Alles wordt stap voor stap uitgelegd en er worden veel praktijkvoorbeelden gebruikt. Een echte aanrader!!

 7. Zeer interessante video! Veel bijgeleerd over waarom katten bepaald gedrag stellen en hoe je als baasje voor een gelukkige kat kan zorgen. De link met de voorouder en evolutie van de kat geeft een goed begrip van (jacht)gedrag en hoe belangrijk het is om dit te blijven stimuleren. Aanrader.

 8. Leerrijke video die iedere kattenliefhebber moet gezien hebben!

  Aan de hand van heel wat concrete praktijkvoorbeelden werd ik op een boeiende manier meegenomen in de wereld van mijn kat.

 9. De cursus is uitgebreid en omvat talrijke oplossingen voor problematisch kattengedrag. Zeer nuttige aanbevelingen en raadgevingen die vele katteneigenaars zullen helpen, gebaseerd op kennis van natuurlijk gedrag van katten. Warm aanbevolen!

 10. Een dikke aanrader voor alle katteneigenaars die meer willen weten over het gedrag van hun harige viervoeter. Ik ga direct aan de slag met het aanpassen van de kattenbak en de mandjes krijgen een nieuw plaatsje. Veel goede tips & weetjes super !!!.

 11. Ik heb heel veel nieuwe dingen bijgeleerd. Ik heb enkele adviezen toegepast bij mijn kat en ik merk duidelijk een verschil! Leuke foto’s en video’s trouwens! Ik vind het een aanrader voor iedereen die een kat heeft!

 12. Interessant, maar wel vooral voor mensen die geen of nog weinig ervaring met en kennis over katten hebben.

29Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 43 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.