Introductie in Nose Work voor je hond

Voor alle hondenrassen en leeftijden. Nose Work past bij elke neus. Leeftijd bepaalt trainingsduur. Geschikt voor pup tot senior, zelfs beperkte honden. Niet-belastend en leuk!
  • Beginner
  • 31 Lessen
  • 4u 25min
  • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

  • Je hond leert zoeken naar een bepaalde geur.
  • Je leert naar je hond kijken en herkennen dat hij verwijst op de geur.
  • Je leert hoe je een geurbron kan verstoppen en waarom bepaalde plekken wel of niet.
  • Je zult samen oneindige mogelijkheden gaan ontdekken om dit geweldige spel met je hond te spelen :-)

Cursus inhoud

Vouw uit

Je hond leren zoeken naar een geur

In deze cursus ga je de basis leggen om je hond te leren zoeken naar een geur. Hij gaat leren dat die geur hem een beloning oplevert en dat hij op een bepaalde manier moet laten zien dat hij de geur heeft gevonden. Dit noemen we dat je hond gaat verwijzen.

In deze cursus ga je starten met een geur die jezelf kiest, zoals tijm, anijs, kruidnagel of vanille.

Je leert door een heel aantal foundation games om de geur die je hond gaat zoeken heel belonend te maken. Je hond zal uiteindelijk niks liever doen dan die geur zoeken omdat hij weet dat dit een super beloning oplevert.

Een cursus waarmee de band met je hond verbetert

Aan het einde van deze cursus zul je hebben geleerd hoe je hond verwijst, hoe je met de geur omgaat, hoe je een oefening op de juiste wijze op kan zetten voor je hond en heb je een begin gemaakt met zoeken van geur binnen en buiten.
Je ontvangt iedere week de spellen en oefeningen voor de hele week met enkele theorielessen erbij.

Alle spellen zijn voorzien van een duidelijk stappenplan en een video met een voorbeeld. Door te kijken naar hoe een andere hond werkt leer je vaak ook om je eigen hond beter te lezen.

Over de instructeur

De instructeurs van Dogs Talk Hondentraining en Gedrag zijn allen gediplomeerd Kynologisch instructeur en eigenaresse Daniëlle is tevens gediplomeerd kynologisch gedragsdeskundige. Zij heeft al ruim 30 jaar ervaring in het trainen, opvoeden van honden en heeft door zich te blijven opleiden in diverse disciplines ruime ervaring in onder andere NoseWork en alle opvoedcursussen die gegeven worden op de hondenschool. Alle instructeurs zorgen ieder jaar voor bijscholing op gebieden waar ze nog beter in willen worden en intern wordt ook ieder jaar veel gedaan aan het op peil houden van het kennisniveau. De basis van de trainingsmethodes van alle cursussen zit in het concept trainen. Wij omschrijven de algemene principes die we onze honden allemaal graag willen leren als concepten. Denk hierbij aan dingen zoals; aandacht voor de baas, komen als ze geroepen worden, rustig kunnen zijn als er bezoek is, in een nieuwe omgeving ontspannen blijven, niet achter wild aanjagen etc.  Sommige honden zullen een deel van deze concepten al van nature hebben en andere niet.Door aan deze concepten te werken en niet alleen aan het gedrag dat er uit voort vloeit, leren honden sneller om juist op die punten waar ze het nog lastig vinden verbetering te laten zien.
Naast de opvoedcursussen wordt er ook NoseWork gegeven en deze cursus is voor ieder ras en iedere hond te volgen. Je kunt je hond geen leukere baan geven dan met zijn neus mogen werken, want daar is hij voor gemaakt. 

Oorspronkelijke prijs was: €95.Huidige prijs is: €75.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 36 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.