Wat leer je in deze cursus handletteren met kleur?

In het eerste deel van deze Nederlandstalige cursus handletteren laat ik je zien hoe je gekleurde letters kunt maken en hoe je jouw materiaal daarbij kunt inzetten. In de uitgebreide materialen video vertel ik je ook wat ik graag gebruik. Ik vertel je welk materiaal voor deze cursus handig is en welk materiaal je op je wishlist kunt zetten. Je kunt al beginnen als je aquarelpapier hebt, een watervaste fineliner en 2 gekleurde brushpennen.

Later in de cursus vertel ik je hoe je gekleurde achtergronden maakt met zowel brushpennen als ecoline. Je kunt mijn technieken met alle merken brushpennen toepassen, maar ook met waterverf. Ik laat je verschillende technieken zien. Ook maak ik een illustratie met een galaxy kleurverloop. Ik vertel je natuurlijk ook hoe je over jouw achtergrond tekst kunt tekenen op een manier die jij vandaag nog kunt uitvoeren.

Aan het einde van de cursus leg ik je de kalligrafie-letter uit en ik laat je zien hoe ik handletter over een donkere achtergrond. Dit is een techniek met iets meer uitdaging. Hoe meer je oefent, hoe beter je werk wordt. Je bent met deze cursus dus niet in één avond klaar!

Over de Instructeur

Profielfoto
Maaike Lauret / Letterfabriek
Sinds maart 2016 professioneel handletteraar en workshop docent. Hoe cliché het ook klinkt, ik was altijd al bezig met letters. Als twaalfjarig meisje begon ik al aan mijn eerste kalligrafie cursus. Ik schreef als meisje graag verhalen en gedichten. In het jaar 2000 begon ik met de Pabo en op de Pabo moet je keurig netjes kunnen schrijven. Alle technische informatie die ik daar geleerd heb zet ik in tijdens mijn workshops. Ik zie mezelf als een maker, waarbij ik mijn creativiteit inzet. Als ik het zelf kan maken dan doe ik dan, kan ik dat niet dan ga ik op zoek naar iemand die me kan helpen.

Bekijk meer cursussen van Maaike Lauret / Letterfabriek →

Cursusoverzicht

materialen 00:09:00
De kleurencirkel 00:02:00
kleuren blenden in letter 1 kleur 00:07:00
kleuren blenden in letter 2 kleuren 00:03:00
Open letters tekenen 00:05:00
achtergrond blenden met brushpennen/stiften 00:00:00
achtergrond blenden met ecoline 00:04:00
achtergond maken met plastic 00:08:00
kleurverloop in een illustratie 00:12:00
de kalligrafie letter 00:03:00
tekst over achtergrond handletteren 00:05:00
tekst over donkere achtergrond handletteren 00:03:00

Reviews

5

5
2 beoordelingen
 • 5 Sterren2
 • 4 Sterren0
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Heel snel op weg

  5

  Supertips waar je gelijk mee aan de slag kan. Onmiddellijk een paar kaarten gemaakt waarvan ik zeker weet dat ze bij ontvangen worden.

 2. 5

  De cursus handletteren, vond ik leuk om te volgen.
  Ik heb handige tips gekregen om mee aan de slag te gaan.
  Nu beginnen met oefenen.
  Ik zal nog steeds even terug gaan om opnieuw te kijken.
  De cursus heeft een goede basis gelegd
  En mij geïnspireerd
  om mooie creaties te gaan maken.
  Bedankt Maaike
  Ik heb er zin
  Vriendelijke groeten
  Joke

  © 2019 Soofos B.V.