Dit leer je in de cursus:
- Ruis en nevel verwijderen met GIMP
- Kleine en grote vlekken, of rode ogen, wegwerken
- Kleurfilters toepassen op foto's
- Leer in GIMP werken met laagmodus en laagmasker
Cursus inhoud
Vervolgcursus werken met Gimp (deel 2)
In deze uitgebreide Vervolgcursus Gimp deel 2 leer diverse technieken voor fotobewerking, zodat je jouw foto’s kunt omtoveren naar creatieve hoogstandjes. We werken hierbij met het programma Gimp dat je gratis kunt downloaden van de officiële Gimp website.
Een greep uit de lessen in deze cursus:
Ruis verwijderen en nevel verwijderen
Kleine en grotere vlekjes wegwerken (ook rode ogen)
Kleurfilters toepassen zoals kleurbalans, kleurtemperatuur, tint/verzadiging, helderheid en contrast, niveaus en curves
Werken met laagmaskers
Werken met laagmodus (inclusief pdf met alle laagmodi uitgelegd)
⭐️ BONUSHOOFDSTUK: Foto’s uit de oude doos restaureren/opknappen
Een cursus voor iedereen die totale controle wil over ontwerpen en fotobewerkingen
Deze cursus is geschikt voor iedereen die de basis van Gimp al onder de knie heeft en meer wil leren. Ervaring leert dat vooral 55 plussers veel plezier beleven aan deze cursus. Zowel om oude foto’s te digitaliseren als gewoon lekker creatief bezig te zijn met de computer. Maar ook mensen met webshops en andere ondernemers vinden het fijn om met Gimp te werken omdat je met Gimp totale controle hebt over je ontwerpen en fotobewerkingen, waarbij je niet vastzit aan vaste templates. Je kunt Gimp gratis downloaden van www.gimp.org. Gimp is vooral geschikt voor Windows en Linux.
Instructievideo’s over GIMP
Foto’s bewerken leer je vooral door zelf te doen en te ervaren. Elke les heeft minimaal één video waarin het onderwerp van de les duidelijk wordt uitgelegd. Gebruik de Windows toets op je toetsenbord om eenvoudig te wisselen tussen het programma Gimp en video’s als je deze bekijkt in full screen mode.
Oefenen met GIMP
Na elke les volgt een oefenles met één of meer oefenfoto’s. Je kunt daarmee de geleerde stof uit de bijbehorende les oefenen.
In de omschrijving staat dat de oefeningen 15 minuten duren. Maar dat ligt helemaal aan jezelf, je kunt er zo lang over doen als je wilt. Er staat geen tijdklok op.
Gratis PDF met voorbeelden van alle laagmodi
In les 5 “Wat is een laagmodus?” kun je een pdf downloaden met voorbeelden van alle laagmodi met een korte uitleg erbij.
Volg de cursus op je eigen tempo en volgorde
Je kunt Vervolgcursus Gimp deel 2 op volgorde van lessen doen, maar ook in zelf gekozen volgorde. Ook na afronden van de cursus kun je altijd weer terugkomen om een lessen nog eens te bekijken of om een opfriscursus te doen.
Basiscursus Gimp
Als je nog nooit met een grafisch programma als Gimp hebt gewerkt, wil je liever eerste de basis van het werken met Gimp goed onder de knie hebben. Begin dan met de basiscursus Gimp. Deze cursus is net alle cursussen op deze website eenvoudig te volgen in je eigen tempo. Je maakt dan eenvoudige oefeningen waarmee je al snel je weg vindt in het programma Gimp. De basiscursus Gimp vind je hier.
Voorbeelden van handelingen die je tijdens de cursus leert:
Vlekjes wegwerken, en ook gewoon een hele koe.
Nevel of waas verwijderen.
Ruis verwijderen.
Foto’s mooi zwart wit maken en werken met laagmaskers.
Een fictieve advertentie maken met laagmodus en maskers.
Een object veranderen van kleur met gebruik van laagmodus.
Een foto uit de oude doos opknappen (BONUS hoofdstuk).
Dus, wil jij leren hoe je jouw foto’s nog mooier maakt met het gratis programma GIMP? Begin dan vandaag nog met deze cursus!
Over de instructeur
Mijn naam is Mariëlla Wassing en ik werd op 1 april 1966 geboren te Gouda. als peuter en kleuter tekende ik al veel en eenmaal op school kreeg ik vaak goede cijfers voor tekenen maar ook voor wiskunde. Dat bleek een prima combinatie voor het leren van grafische software. Ik kon op een gegeven moment een baan krijgen bij een reclame bedrijf als ik binnen enkele weken het programma Adobe Photoshop voldoende beheerste om mijn opdrachten uit te kunnen voeren. En dat is me gelukt zonder één enkele cursus of schooldag. Ik vond het werken met grafische programma's zo leuk dat ik ook met andere programma's van Adobe leerde werken. Tijdens mijn carrière in de grafische industrie leerde ik in de praktijk nog veel meer over digitaal beeld. Ik vond het vooral leuk om mijn kennis door te geven aan de stagiaires die ik begeleidde van het Grafisch Lyceum en het Nimeto.
Na mijn grafische werkzaamheden kon ik geen afscheid nemen van het fotoshoppen. Ik deed mee aan allerlei fotoshop wedstrijden om mijn skills te verbeteren, met succes!
Maar omdat ik het Adobe pakket toch te duur vond voor thuisgebruik, zocht ik uiteindelijk een voordeliger alternatief. En zo vond ik mijn nieuwe vriend: Gimp. Het afscheid nemen van Adobe viel wel wat zwaar. Ik ontdekte dat er maar weinig Nederlandse handleidingen te vinden waren over het programma Gimp. Ik heb toen besloten om zelf wat YouTube tutorials te maken. Het spreekwoord: "Al doende leert men." is hier dan ook volledig op zijn plaats.
De eerste reacties op mijn video's waren zo leuk dat ik besloot een complete cursus te schrijven. En nog eentje, en nog eentje, en wie weet nog wel meer. Want vooral die leuke reacties geven mij dan weer de kick om nog meer leuke lessen te maken.
Als ik niet bezig ben met het bewerken van afbeeldingen, dan vind je mij achter de schildersezel met kwast en olieverf, of wandelend in een natuurgebied, gewapend met mijn digitale camera.
Prima uitleg.