Ver-bouwen: Dit moet je weten voordat je gaat slopen en kopen

Gertie · 15 April 2024

Doe-het-zelf verbouwers en ontwerpers. Ver-bouwen is complex, waardoor je al snel 'maar ergens' begint. Hier je éérste stap: Kennis is macht en méér dan een aannemer bellen met je vage plannen.

 • Beginner
 • 19 Lessen
 • 2u 36min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Krijg inzicht in de bouwwereld: weet waarom dat jij wél het heft in handen moet nemen
 • Inzicht in het voorkomen van meerwerkkosten met een beter resultaat
 • Doe-het-zelf of toch uitbesteden? Wie doet wat voor jou? Met wie krijg jij het beste ontwerp?
 • Leer waarom je een plan moet maken en bekijken, met een ontwerp als voorbeeld

Een verbouw of nieuwbouw project. Je krijgt maar 1 x de kans het goed te doen.

Luister hier de Stijlcast van Marjolijn Dekkers met Gertie van Driel. Doe-het-zelf ontwerp en organiseren. Leer de bouwwereld kennen voor je begint

Géén slapeloze nachten meer, maar stap voor stap aan het werk via Pinterest naar je roze wolk. Een verbouwing, aankoop nieuwe woning of nieuwbouw? Het ontwerpen en organiseren is enorm complex. Je kan het helemaal zelf, maar de problemen die ontstaan door onkunde of onwetendheid komen als een boemerang bij je terug.

In deze training krijg je essentiële kennis voor de doe-het-zelf bouw- en verbouw projecten. Dit is de introductie. Gewoon om te weten hoe verder. Want als je dit niet weet pak jij je hele verbouwing bij de wortel niet zo slim aan. Voor de doe-het-zelf ontwerpers en organisatoren en iedereen die wil weten waar en hoe te beginnen.

Onmisbare kennis voordat je begint aan je eigen ver-bouw of nieuwbouw project

Het is belangrijk om je bewust te worden dat een ver- of nieuwbouw geen tv-programma is waarin geld en tijd geen rol lijken te spelen. In de echte wereld is het samenwerken met de juiste professionals van essentieel belang.

Achteraf zeggen “had ik dat maar geweten” heeft dan geen zin meer. Je verliest niet alleen geld en tijd, maar ook het gewenste resultaat, wetend dat een slecht ingedeeld huis zo’n 50 tot 60 jaar mee moet gaan. De schade is vaak niet te herstellen.

Doel van deze ver-bouw minitraining:

Deze compacte training geeft je inzicht in de bouwwereld en waarom je slim moet gaan werken om binnen je budget te blijven. Je leert ook hoe je effectief kunt samenwerken met verschillende partijen. Het doel van deze mini-training is om je bewust te maken van de vervolgstap die je moet nemen en hoe je miskopen en bouwfouten kunt vermijden. Deze training dient als een introductie en helpt je structuur te geven aan alle vragen en twijfels die in je hoofd rondspoken. Hier dus laagdrempelig: stap 1.

Niets is moeilijk, als je maar weet waarom.

Inhoud van de training:

 1. Kennismaking met Gertie en voorbeelden en verhalen
 2. Belangrijke cijfers en statistieken uit de bouwwereld
 3. Inzicht in faalkosten en meerwerkkosten
 4. Verschillende experts en hun rol tijdens het ontwerpen
 5. Bekijken van diverse ontwerpen en hoe ze bijdragen aan een succesvolle verbouwing
 6. Kennismaking met de ‘Van Driel methode’ voor gestructureerd werken
 7. Een ontwerp filmpjes dat het belang van een goed ontwerp illustreert
 8. De 5 meest gemaakte fouten en hoe je ze kunt vermijden

Voordat je verbouw- of bouwplannen maakt!

Het is verstandig om op tijd de nodige kennis op te doen. Met deze mini-instaptraining word je bewust van het belang van een gestructureerde aanpak.

Schrijf je nu in en zet de eerste stap naar een succesvolle ver-bouwperiode met dito resultaat. Leer waarom een goed plan van aanpak essentieel is en krijg inzicht in de bouwwereld voordat je begint.

Meerdaneendak.nl

Waarom deze training van Meerdaneendak.nl? Gertie heeft jarenlange ervaring in de bouw en heeft voor zichzelf meerdere en voor haar opdrachtgevers 10 tallen verbouwingen een10 tal nieubouwwoningen en bouwprojecten succesvol afgerond. Haar unieke boek is een ‘bestseller’ in dit genre geworden en wordt zelfs door collega’s en bouwbedrijven gekocht.

Vertrouw niet zomaar op informatie van Google, maar kies voor een betrouwbare bron. Word je bewust van het belang van een gestructureerde aanpak en schrijf je vandaag nog in voor deze waardevolle opstart training!

Een waterdicht bouwplan begint bij jezelf. Terwijl de meeste mensen denk dat dit de taak is van de architect of het bouwbedrijf. Dus zet die eerste stap en volg deze cursus!

Over de instructeur

Gertie

1 Cursus

Bio van Gertie van Driel:

Met maar liefst twee decennia aan ervaring in mijn vak, ben ik Gertie van Driel. Mijn passie? Ontzorgen en ontwerpen, met een bijzondere focus op het totaalplaatje van wonen. Mijn reis begon 20 jaar geleden bij www.id3l.nl, waar ik mijn expertise inzette om woningen te transformeren en te verrijken.

Ik heb nu ook mijn diensten toegankelijk gemaakt voor iedere portemonnee en voor doe-het-zelf binnenhuis-architecten en organisatoren. Dit alles is te vinden op www.Meerdaneendak.nl, een online platform voor kennis, hulp en begeleiding.

Mijn studies in binnenhuisarchitectuur, bouwkunde, styling en kleurkunde hebben mijn creatieve arsenaal verrijkt. Ik ben voortdurend bezig met het ontwerpen en indelen van woningen, altijd van binnen naar buiten denkend. Mijn ontwerpen zijn doordacht en kostenbesparend. Ik vul nooit zomaar in. De logistiek in een woning moet kloppen voordat je aan de styling en aankoop meubelen begint - dit verbouwen of bouwen kun je niet over doen. Eén fout blijft een fout.

Mijn portfolio omvat een breed scala aan projecten, waaronder nieuwbouw op eigen kavels, waarbij ik betrokken ben vanaf de fundering tot het laatste accessoire. Ook heb ik ervaring met het verbouwen en renoveren van bestaande woningen, het indelen en adviseren bij het kopen van projectontwikkelingen, en het inrichten en stylen van woningen om de perfecte finishing touch te geven.

Mijn betrokkenheid bij het hele bouwproces omvat ontwerpen, aanbesteden, organiseren, begeleiden en de implementatie van producten. Ik voeg daar mijn unieke stylingvaardigheden aan toe voor een extra vleugje klasse.

Mijn specialisaties omvatten het ontwerpen van keukens, badkamers, maatwerkmeubelen, trappen, deuren, en nog veel meer. Maar ook verbouwingen en zelf een aanbouw als het kan.  Mijn studies en ervaring vormen samen een sterke basis voor mijn werk.

Wat mij onderscheidt, is mijn vermogen om zowel vanuit mijn studie als uit praktijkervaring te putten. Ik begrijp precies wat je te wachten staat bij projecten. Ik ken de financiële valkuilen, de veelvoorkomende fouten en weet hoe je het gehele proces moet doorlopen, terwijl je binnen het geplande budget en de geplande tijd blijft. Mijn kennis is zelfs uniek in vergelijking met de gemiddelde architect, omdat ik de ervaring heb met het bouwen van eigen huizen voor ons gezin, om mijn inzichten te onderbouwen. Zelfs architecten hebben niet altijd de kans gehad om hun eigen pand te bouwen. En dat is wezenlijk anders.

Mijn benadering is inclusief, want naast mijn ervaring en studie speelt mijn vrouw-zijn een belangrijke rol. Ik begrijp hoe woningen functioneren voor mensen van alle leeftijden en levensfasen, of je nu wel of geen kinderen hebt, en of je nu een starter bent of doorstromer, in een landhuis of een starterswoning woont.

Mijn portfolio omvat:

Honderden ontwerpen van interieurs en indelingen, inclusief leidende plannen voor nieuwbouw, aanbouw en renovaties.
Duizenden adviezen, van klein tot groot, om een beter eindresultaat te bereiken. (Ben de tel kwijt)
Tientallen projectbegeleidingen zoals: ontwerpen- aanbesteden- organiseren en plannen- controleren - budgetteren.

Daarnaast ben ik auteur van "Méér dan een dak boven je hoofd" en "De 'van Driel methode'". Ik heb ook lezingen gegeven op vooraanstaande podia zoals de VT Wonen & Design Beurs, Beurs Eigenhuis en voor vastgoedsociëteiten en andere beroepsgroepen.

Mijn missie met Meerdaneendak.nl is helder:

Een binnenhuisarchitect betaalbaar maken voor iedereen.
Onafhankelijke kennis delen over het (ver)bouwproces.
Bijdragen aan het creëren van comfortabele, duurzame woningen die klaar zijn voor de toekomst.
Privé online consulten en 1-op-1 hulp bieden voor wie vastloopt.

Mijn motto luidt:

"Een waterdicht bouwplan begint bij jezelf!"

Terwijl de meeste mensen denke dat dit de taak is van de architect of het bouwbedrijf

Oorspronkelijke prijs was: €75.Huidige prijs is: €27.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 3 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.